• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Jurriƫns Noord bouwt aan Stadhouderlijk Hof Leeuwarden

15 maanden geleden. 

In opdracht van Fletcher Hotels bouwt Jurriëns Noord aan een uitbreiding van het Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Fletcher Hotels heeft hiervoor twee rijksmonumentale panden aangekocht aan het Raadhuisplein in het centrum van Leeuwarden. De voormalige school, gemeentekantoor en naastgelegen woonhuis worden gerestaureerd tot 51 nieuwe hotelkamers. Lees meer >>

Voorbereidende werkzaamheden 

Het interieur en een aantal verdiepingsvloeren zijn verwijderd om ruimte te maken voor de 51 hotelkamers en een brasserie. Eén kamer van de bestaande 28 hotelkamers wordt opgeofferd voor de doorgang met het nieuwe gedeelte. Uiteraard worden de monumentale onderdelen in het interieur zo goed mogelijk behouden. De monumentale onderdelen zijn gedurende de sloopfase beschermd en worden tijdens de bouwfase gerestaureerd. Daarnaast zijn tussenvloeren aangebracht om de 51 hotelkamers, keuken, logistieke ruimtes onder te brengen. De sloopwerkzaamheden zijn met veel zorg uitgevoerd om beschadiging van monumentale onderdelen te voorkomen. Daarnaast mag de bedrijfsvoering van het naastgelegen Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof onder geen beding worden gestoord.
 

Fletcher stijl 

Alle hotelkamers zullen worden ingericht volgens de welbekende Fletcher stijl. Daarnaast wordt er restaurant gerealiseerd binnen het Bar Bistro DuCo concept. Een concept waarbij de chef-kok de vis- en vleesgerechten bereidt in een Josper  houtskooloven. Deze gesloten barbecue heeft een uniek design en geeft de gerechten een ultieme smaaksensatie. Het nieuwe restaurant krijgt een eigen entree aan het Raadhuisplein 23.