• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouwbezoek leerlingen CSG Bogerman

15 maanden geleden. 

Afgelopen donderdag zijn negen jongens uit de vierde klas van Bogerman vmbo-TL op bezoek geweest bij Friso Bouwgroep.

Voorafgaand hebben ze een tekenopdracht uitgevoerd op ROC Friese Poort in Sneek. Hierbij moesten ze een Tiny House ontwerpen waar je o.a. kunt slapen, eten, douchen etc. Na deze opdracht werden ze ontvangen op het hoofdkantoor van Friso in Sneek. Johan Keuning nam de jongens mee in het bouwproces en de fucnties binne  de bouw.
 

Project Harlingen

Deze dag stond het project in Harlingen centraal, waar Friso momenteel bezig is met het realiseren van 110 woningen en appartementen. De woningen worden prefab gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Door deze manier van werken kunnen ze per dag een hele woning bouwen. De jongens zijn naar dit project toegegaan, waar een uitvoerder de jongens alles uitlegde over hoe ze te werk gaan. 
 

Vervolg

De jongens vonden het een interessante en vooral leerzame dag. Een aantal hebben al voor de bouw gekozen en zullen volgend jaar een opleiding in deze branche volgen. Andere twijfelen nog sterk. Friso denkt dat dit een mooie dag is geweest om te laten zien wat de bouw en Friso te bieden hebben. We hopen de jongens over een aantal jaren op de bouwplaats tegen te komen.