• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Monumentale Kerk Harkstede bijna klaar

13 maanden geleden. 
Na een grootschalige restauratie is de monumentale kerk in Harkstede weer in gebruik. Jurriëns Noord heeft de afgelopen negen maanden het interieur onder handen genomen. Dit voorjaar wordt er nog onderhoud gepleegd aan het exterieur van de kerk. Naar verwachting zullen de laatste werkzaamheden voor de zomer gereed zijn. 

Warme kerkbanken en een ruimere kelder 

In de kerk zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn de vloeren, wanden, gewelven, kerkbanken en kozijnen aangepast. Daarnaast is het glas-in-lood in de ramen vervangen. De stenen uit de muur en het schilderwerk zijn compleet opnieuw behandeld met speciale verf, die ervoor zorgt dat de muren de komende jaren in goede staat blijven. In de kelder, waar ruim 20.000 boeken stonden, is meer ruimte gecreëerd. Hier zijn de verwarmingsbuizen omhoog gebracht, waardoor de kerkbanken in de koudere periode warm aanvoelen. Tenslotte zijn de bijzondere elementen zoals het gedenkbord en gebrandschilderde raampjes in de voormalige bibliotheek hersteld. 
 

Vervolg restauratie buitenom 

Dit voorjaar volgt er nog een groot onderhoudstraject aan het exterieur van de kerk. Daarbij wordt het metsel- en voegwerk aangepakt. De verwachting is dat het project voor de zomer van 2019 volledig opgeleverd wordt.