• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Week van het Museum: Top 4 Museumprojecten

15 maanden geleden. 

In het kader van de week van 'Het Museum' selecteerden wij 4 spraakmakende Museum projecten, welke wij afgelopen jaar hebben gerealiseerd. Zit uw favoriete museum er tussen? 

Fries Scheepvaartmuseum

Het Fries Scheepvaartmuseum is gevestigd in een aantal monumentale panden aan het Kleinzand in de binnenstad van Sneek. Door de aankoop van een tussengelegen woonpand, kon het museum definitief starten met de herinrichting. Friso realiseerde de nieuwe entree en een extra pand voor het museum.

Klik hier voor meer informatie over dit project.


Kelder Natuurmuseum Leeuwarden 

Met de toekenning van een subsidie van de Provinsje Fryslân werd in 2016 het startsein gegeven voor de realisatie van FOW 3.0, (Friesland onder Water) een compleet vernieuwde opzet én forse uitbreiding van de onderwaterwereld in het Natuurmuseum. Om de nieuwe presentatie te realiseren was een grondige verbouwing van de kelderverdieping nodig. Met deze nieuwe presentatie is een flinke stap gemaakt in verdere profilering van het Natuurmuseum.

Klik hier voor meer informatie over dit project. 


Gevangenismuseum Veenklooster

Op 18 mei 1975 werd het eerste Gevangenismuseum in Veenhuizen geopend in een oude betonschuur aan de Hoofdweg in Veenhuizen. Het kwam tot stand dankzij de verzamelwoede en inspanningen van de oprichter, de heer Standhart. Dertig jaar later opende het nieuwe Nationaal Gevangenismuseum zijn deuren in een geheel gerestaureerd dwanggesticht uit 1823.In 2006 werd het door Friso Bouwgroep gerestaureerd en verbouwd. In 2007 is het uitgeroepen tot beste historisch museum van Nederland.

Klik hier voor meer informatie over dit project. 
 


Fries Museum Leeuwarden 

Op het Wilhelminaplein, midden in het hart van Leeuwaren bouwde Friso het nieuwe Fries Museum. Het nieuwe Fries Museum kon gebouwd worden door een legaat van 18 miljoen Euro van de Friese architect Abe Bonnema. Het plein voor het museum wordt gebruikt voor tal van activiteiten, zoals de wekelijkse vrijdagmarkt, de kermis en festivals. Dwars door het gebouw loopt een openbare voetgangersroute die beide functies verbindt. Ook de hoofdentree voor de bestaande parkeergarage onder het plein is in het gebouw opgenomen. Naast een museum vindt u in het pand een filmhuis met drie zalen, een studio voor Omroep Friesland en een brasserie aan het gebouw toegevoegd.

Klik hier voor meer informatie over dit project.