• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Paviljoens Sneekermeer binnenkort vernieuwd

13 maanden geleden. 

In opdracht van Mero Groep werkt Friso Bouwgroep momenteel aan de vernieuwbouw van recreatiepark De Potten aan het Sneekermeer. In totaal worden hier 7 woontorens gerealiseerd. Op 25 februari dit jaar is Friso begonnen met de vernieuwbouw van de eerste twee torens, waarvan één uiteindelijk als restaurant en penthouse zal dienen. Naar verwachting zijn beide torens medio oktober dit jaar gereed. 

Hergebruik bestaande gebouwen

Het recreatiepark is sinds 1973 onderdeel van het recreatiegebied het Sneekermeer. Samen met de opdrachtgever, Friso en bouwadviseur Mark de Witte is in een design & build traject bewust gekozen om zoveel mogelijk van de bestaande gebouwen te handhaven. Zo worden de vloeren, funderingen, wanden, spanten en gordingen hergebruikt voor de vernieuwbouw. Daarnaast worden de bestaande gebouwen aan beide zijden met een nieuwe staalconstructie uitgebreid en opnieuw ingericht. 
 

Artist Impressie van de 7 vernieuwde woontorens aan het Sneekermeer 

Wonen en recreëren

Om de paviljoens aan de binnenkant een moderne uitstraling te geven worden de binnenruimtes van nieuwe deuren, kozijnen en een cementdekvloer voorzien. De bestaande binnenwanden en trappen worden hergebruikt en waar nodig hersteld. Ook worden de appartementen voorzien van verschillende dakopeningen in de vorm van LuXBoXen (een soort dakserre), dakramen en dakkapellen. Tot slot worden de paviljoens voorzien van nieuwe dakplaten, dakpannen, nieuwe dakbedekking op de platte daken en een nieuwe prefab schoorsteen. 
 
Naar verwachting wordt het project medio oktober opgeleverd. Waarna opdrachtgever Mero Groep de inrichting van het restaurant zal realiseren.