• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Rondleiding voor omwonenden Zeevaartschool Terschelling

4 maanden geleden. 

Friso Bouwgroep is momenteel in opdracht van Stichting NHL Leeuwarden bezig met de afbouw van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Afgelopen woensdag kregen omwonenden de kans om alvast een kijkje te nemen in de toekomstige school. 

Rondleiding voor omwonenden

Samen met Stichting NHL Leeuwarden organiseerde Friso Bouwgroep afgelopen woensdag een rondleiding voor omwonenden. Samen met de projectleider en uitvoerder kregen de 'buren' van de school de kans om alvast een kijkje te nemen in de toekomstige studieruimtes. 

<Foto Radboud invoegen>

Een nieuwe inrichting

Zowel het hoofdgebouw als het Maritiem Simulator Trainings Centrum worden voorzien van een functionelere indeling, de inrichting wordt daarbij bijna geheel vernieuwd. In het hoofdgebouw komen meer studie- en overlegplekken. Het trainingscentrum krijgt een extra verdieping met ruimte voor simulatoren. Ook worden alle installaties nagenoeg geheel vernieuwd, daarbij wordt een nieuw systeem voor warmteterugwinning.

Oplevering in zicht 

Naast de afbouw van de studieruimtes wordt ook de laatste hand gelegd aan het aanbrengen van de gevels, kozijnen en dakbedekking. De gevels worden voorzien van nieuwe kozijnen en het dak wordt voorzien van nieuwe isolatie. Tussen beide gebouwen wordt een nieuwe verbinding gerealiseerd met trappenhuis en liftinstallatie. Daarnaast zal het terrein rondom de nieuwe school opnieuw ingericht worden. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het behouden van de huidige uitstraling van de school. De gebouwen worden gefaseerd opgeleverd. Naar verwachting wordt het laatste gebouw eind september opgeleverd.