• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Kwaliteitsverbetering 41 woningen Schiermonnikoog afgerond

11 maanden geleden. 

In opdracht van WoonFriesland heeft Friso Totaalbouw de eerste fase van de modernisering en verduurzaming van 41 woningen op Schiermonnikoog afgerond. De woningen werden vanaf januari 2019 tot en met juni grondig onder handen genomen. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 41 huurhuizen in diverse straten.

Investeren in kwaliteit en duurzaamheid

WoonFriesland vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk huurders profiteren van de investeringen op kwaliteit en duurzaamheid. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de huurders. Per project is gekozen voor maatwerk, zodat de komende jaren iedere woning de kwaliteitsverbetering krijgt die nodig is. Zo werden er bij de eerste fase energetische maatregelen getroffen en is de basisuitrusting aangepakt. Daarnaast zijn er diverse asbestherstel werkzaamheden uitgevoerd. De woningen bleven tijdens de renovatie bewoond.

De werkzaamheden

Een klein aantal woningen van de 41 huurwoningen hebben reeds in 2018 een schilderbeurt gehad en is het glaswerk (HR++) vernieuwd. De overige woningen hebben we tijdens dit project in 2019 aangepakt. De basis werkzaamheden bestonden nu uit het moderniseren van de badkamers, toiletten en keukens. Daarnaast zijn de meterkasten vervangen. De energetische maatregelen bestonden onder andere uit het vervangen van de dakramen, de cv-ketel, beglazing en het aanbrengen van gevel- en vloerisolatie, mechanische ventilatie en zonnepanelen. Ook is er planmatig onderhoud gepleegd aan het metsel- en voegwerk en het schilderwerk.

Bij de houten woningen is ook de bestaande houten gevelbekleding vervangen door onderhoudsvrije cembritplanken in dezelfde kleur. Deze planken hebben een houtmotief. De betimmering aan de buitenkant van de dakkapellen en de windveren hebben plaats gemaakt voor rockpanel.