• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Transformatie hangar Vattenfall Slootdorp gereed

8 maanden geleden. 

In opdracht van Vattenfall (voorheen Nuon Energy) Amsterdam realiseerde Friso Totaalbouw de transformatie van een hangar voor zweefvliegtuigen naar een servicegebouw met kantoorruimten. Het bestaande gebouw is eerst volledig gestript waarna er een nieuw gebouw voor teruggekomen is. Vrijdag 26 april is het project opgeleverd. 4 juni 2019 vond de officiële opening plaats.  

Hergebruik bestaande onderdelen

Eind vorig jaar (2018) is Friso gestart met de sloop van het voormalige gebouw. Voor het nieuwe gebouw werden de bestaande fundatie, de betonvloer en de staalconstructie hergebruikt. Daarnaast zijn de kozijnen vervangen door duurzame aluminium buitenkozijnen en zijn er nieuwe installaties aangebracht. Ook is de inrichting van het gebouw aangepast, zodat er kantoren en opslagruimten gerealiseerd konden worden. Voor de kerstvakantie (2018) is het gebouw wind- en waterdicht gemaakt.  

Voor het nieuwe gebouw werd de bestaande fundatie, de betonvloer en de staalconstructie hergebruikt.

Duurzame toepassingen

Het nieuwe onderkomen is voorzien van diverse duurzame toepassingen. Zo werden er 263 zonnepanelen op het dak geplaatst en is er een grijswatersysteem toegepast. Daarnaast zorgt een aardwarmtepomp voor de verwarming van het gebouw en zijn er acht oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaats. Mensonides uit Sneek was betrokken als installateur.

Het nieuwe onderkomen zal dienst doen als servicegebouw voor Vattenfall, waarbij de ruimtes ingezet worden voor de service en onderhoud afdeling. Daarnaast zal het nieuwe gebouw ook voor communicatiedoeleinden voor het windmolenpark in de regio Wieringermeer worden ingezet.

Het nieuwe onderkomen is voorzien van diverse duurzame toepassingen. Zo werden er 263 zonnepanelen op het dak geplaatst en is er een grijswatersysteem toegepast.