• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Duidelijke communicatie en aanpak bij verduurzaming Enschede

8 maanden geleden. 

In juni 2019 is Aannemingsmaatschappij Friso Oost (Eibergen) in opdracht van woningcorporatie Domijn begonnen met verduurzamen en onderhoud van 128 woningen in Enschede. De eerste fase is 27 juni van start gegaan. Het eerste complex is inmiddels opgeleverd (26 woningen). Het tweede complex (102 woningen) is eind augustus van start gegaan. De helft van de woningen is inmiddels opgeleverd. Naar verwachting wordt het project eind 2019 opgeleverd.

Elke woning is anders

De 128 woningen van de verduurzaming in Enschede worden flink onder handen genomen. Zo worden de woningen beter geïsoleerd en krijgen de woningen een gezonder binnenklimaat door nieuwe ventilatie. Daarbij is elke woning anders, dat maakt het totale project erg complex. In totaal worden er acht woningen per week opgestart en opgeleverd. Aan de buitenzijde worden de woningen opnieuw geschilderd en worden de dakkapellen en schoorstenen gereinigd. 
 

Duidelijke aanpak en de juiste communicatie

Naast dat iedere woning een unieke aanpakt behoeft blijven de bewoners tijdens de verduurzamingswerkzaamheden in hun woning wonen. Dit vergt een duidelijke aanpak, haalbare planning en de juiste afstemming en communicatie met de bewoners. Reimarkt Enschede verzorgt alle bewonerscommunicatie, daarnaast hebben ze samen met Friso alle plannen tot start bouw uitgewerkt. Wesselink & Buunk verzorgt de installaties. Daarnaast zijn Duits Isolatie, Albo Buitendeuren en Lansink Schilderwerken betrokken. Naar verwachting wordt het project eind 2019 opgeleverd.