• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Achterhuis 345 jaar oud pakhuis Harlingen nu ook aan de beurt

1 maand geleden

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser heeft Jurriëns Noord opnieuw opdracht gekregen voor diverse restauratiewerkzaamheden aan het monumentale ‘Pakhûs 1675’ in Harlingen. In 2017 heeft Jurriëns Noord het voorhuis van het pakhuis (fase 1) gerestaureerd tot drie appartementen en een commerciële ruimte. In de tweede fase wordt ook het achterhuis aangepakt. 

Lees meer

Bouwen op een postzegel in hartje centrum Arnhem

1 maand geleden

In het centrum van Arnhem werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de transformatie van een monumentaal pand en een oude discotheek. Naar een ontwerp van Onix (Jansstraat) en Studio VRX (Pauwstraat) worden de bestaande oude panden getransformeerd naar appartementen en commerciële ruimten. Beide projecten zijn in april 2020 opgestart. Naar verwachting wordt het totale project in februari 2021 opgeleverd.

Lees meer

Nieuwbouw 25 appartementen De Eastergoa in De Zuidlanden

2 maanden geleden

In De Zuidlanden onder Leeuwarden ontwikkelt Frisoplan De Eastergoa: een robuust gebouw met 25 luxe driekamerappartementen. De perfecte plek voor stadsmensen en buitenliefhebbers.

Lees meer

Start bouw 28 woningen noordwest Friesland

2 maanden geleden

In opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland realiseert aannemingsmaatschappij Friso 28 huurwoningen in de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole. In alle vier de dorpen wordt de komende weken gestart met de bouw.

Lees meer

Wij bouwen door!

2 maanden geleden

Ondanks de coronacrisis bouwen wij gewoon door. Nou ja, gewoon... Op de bouwplaats worden de nodige maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen en de veiligheid van onze bouwers te waarborgen. Dat is noodzaak. Niemand wil namelijk dat de bouwsector stil komt te liggen.

Lees meer

Circulaire school voor een krap budget

2 maanden geleden

In het vakblad De Bouwwereld verscheen in de editie van februari 2020 een publicatie over de nieuwbouw van de Sterrenschool in Hilversum. Collega Herman Nijholt deelt hierin zijn ervaring met circulair bouwen bij dit project. Lees of hieronder het betreffende artikel. 

Lees meer

Leeghwaterbrug Alkmaar na lange adem klaar voor gebruik

2 maanden geleden

Aan de stroomweg N242 in Alkmaar is Friso Civiel in 2017 begonnen met de realisatie en revitalisatie van de Leeghwaterbruggen A en B. Op 30 maart dit jaar reden de eerste auto’s in beide richtingen weer over de brug. Goed nieuws voor zowel omwonenden, ondernemers, weggebruikers, scheepvaart en bouwers. Maar zeker geen eenvoudige klus. Wij voelden projectleider Maarten Reijgersberg van Friso Civiel aan de tand over dit uitdagende project.

Lees meer

Nieuw zwembad voor Buitenpost

2 maanden geleden

In opdracht van de gemeente Achtkarspelen start Friso dit jaar met de bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost. Het nieuwe bad komt naast het huidige zwembad op het parkeerterrein aan de Kuipersweg. De voorbereidingen voor het nieuwe energie neutrale zwembad zijn in volle gang.

Lees meer

Delfzijl is een fijne woonplek rijker

2 maanden geleden

Het appartementencomplex aan de Spoorstraat in Delfzijl is klaar! Deze maand zijn de 15 aardbevingsbestendige sociale huurappartementen opgeleverd. Friso realiseerde de appartementen in opdracht van woningcorporatie Acantus.

Lees meer

Start bouw 20 woningen Midlum en Wijnaldum

2 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging uit Harlingen is Friso Bouwgroep deze week begonnen met de bouw van 20 sociale huurwoningen. Het gaat in totaal om 20 woningen, waarvan 10 worden  gebouwd in Midlum en 10 in Wijnaldum. Het project is vergelijkbaar en een vervolg op Plan Zuid fase 2 in Harlingen: de 110 woningen die Friso vorig jaar in opdracht van De Bouwvereniging realiseerde.

Lees meer