• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Een nieuwe jas voor woningen aan de Dinkelstraat in Enschede

2 maanden geleden

In opdracht van woningbouwcorporatie De Woonplaats is Aannemingsmaatschappij Friso Oost bezig met de verduurzaming van diverse woningen aan de Dinkelstraat in Enschede. Alle woningen worden voorzien van spouwisolatie en een nieuw ventilatiesysteem. Onlangs realiseerde Friso Oost ook de verduurzaming van 21 woningen in het zogenoemde complex Helmerhoek in Enschede.

Lees meer

Start bouw 6 woningen Loevestein Gorredijk

2 maanden geleden

Aan de Jikke Reinbergenstrjitte in Gorredijk realiseert Friso in opdracht van Kroon 6 robuuste half vrijstaande woningen. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels opgestart door Aannemingsmaatschappij Friso.

Lees meer

Jurriëns Noord start herstel en onderhoud aan kalkovens Garmerwolde

2 maanden geleden

Aan het Damsterdiep, ten oosten van Garmerwolde in Groningen staan drie kalkovens uit 1876. In 1976 zijn de ovens omgebouwd tot woonhuis. Het monument is nu aan onderhoud toe. Jurriëns Noord is deze week begonnen met de werkzaamheden.

Lees meer

26 woningen middenin de natuur van Meerstad

2 maanden geleden

In het inmiddels bekende Meerstad (nabij Groningen) zijn door Frisoplan opnieuw 26 woningen ontwikkeld en gebouwd. Voor de 26 woningen is door VdpArchitecten een bijzonder plan gemaakt. Zo werden er 3 vrijstaande, 14 halfvrijstaande en 9 rijwoningen gebouwd met elk hun eigen uitstraling.

Lees meer

Onderhoud en verduurzaming 65 woningen in Drachten gestart

2 maanden geleden

In opdracht van Accolade is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met onderhoud en verduurzaming van 65 monumentale woningen in Drachten.

Lees meer

Hoogste punt voor optopping Stenden Hotel Leeuwarden

2 maanden geleden

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel in Leeuwarden. Op woensdag 1 juli j.l. is het hoogste punt bereikt.

Lees meer

De unieke Friso cultuur blijft behouden

3 maanden geleden

Friso Bouwgroep krijgt binnen een aantal jaren een nieuwe leiding. Directeur-grootaandeelhouder Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman stoppen ermee. Verkocht wordt de Friese bouwonderneming echter niet. Niet aan een investeerder, niet aan een andere bouwer. “We willen de unieke cultuur van Friso behouden.” - De Cobouw interviewde beide heren en schreef er het volgende artikel over: 

Lees meer

Bouw fase III Engelse Park in Groningen van start

3 maanden geleden

Precies op de plek waar tijdens de eerste wereldoorlog de Engelse soldaten werden opgevangen, wordt nu het gelijknamige Engelse Park gebouwd. Deze week is de bouw van fase III van dit nieuwbouwproject van start gegaan.

Lees meer

Bouwduo Friso draagt leiding op termijn over aan 'eigen kweek'

3 maanden geleden

Algemeen directeur Henk Dedden en commercieel directeur Jan Wageman dragen de dagelijkse leiding over Friso Bouwgroep in Sneek binnen nu en twee jaar over. Binnen de organisatie worden nieuwe leidslieden klaargestoomd. Deze week publiceerde Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden een uitgebreid interview met beide heren. Binnenkort zal ook de Cobouw een vergelijkbaar artikel publiceren. Het artikel uit de LC van 24 juni '20 lees je hieronder.  

Lees meer

Van verpauperd pand tot luxe restaurant

3 maanden geleden

Aan de Grote Markt in Groningen werkte Jurriëns Noord aan de transformatie van een verpauperd pand tot een luxe restaurant. De grote transparante voorgevel trok tijdens de verbouw al de aandacht, nu is de vernieuwde monumentale gevel het gezicht van het horecaconcept Werkman.

Lees meer