• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Van kerk tot monumentaal studentenpand

9 maanden geleden. 

De afgelopen tijd leverde Jurriëns Noord weer drie mooie projecten op. Het gaat om de restauratie van twee kerken en één monumentaal studentenhuis. Drie projecten die Jurriëns Noord weer op het lijf geschreven zijn.

Restauratie kerk Slochteren

Het eerste project is de restauratie van de monumentale kerk in het Groningse dorp Harkstede.  De werkzaamheden voor dit project zijn in twee delen gesplitst, zodat de kerk weer gebruikt kon worden tijdens de kerstdagen in 2018. Het tweede deel van de werkzaamheden is in 2019 uitgevoerd. Jurriëns Noord heeft werkzaamheden uitgevoerd aan de vloeren, wanden, gewelven, kerkbanken, kozijnen en ramen (glas in lood) van de kerk. Ook werd het orgel van de kerk gereinigd en gestemd door een onderaannemer en werden de banken voorzien van verwarmingsbuizen voor warme voeten.

  

Herstel rijksmonumentaalpand Groningen

Op 29 april 2019 is Jurriëns Noord in opdracht studentenvereniging A.S.V. Dizkartes begonnen met het herstel en de verbouwing van een rijksmonumentaalpand aan de Peperstraat 21 in Groningen. Doordat het pand een rijksmonument is moest de sporenkap aan de binnenzijde worden geïsoleerd in plaats van aan de buitenkant. Het pand ligt in hartje Groningen. Tijdens de bouw was er bijna dagelijks een markt. Ook waren er nog veel evenementen in de stad, hierdoor was het logistiek gezien een mooie uitdaging voor Jurriëns Noord. Jurriëns Noord heeft de dakconstructie gerenoveerd. Vervolgens is er tussen de twee panden een dakkapel aangebracht. Daarnaast is de bestaande beglazing vervangen en het metsel- en voegwerk hersteld. Het schilderwerk aan de buitenzijde van het pand is ook hersteld.

Restauratie kerk Dedgum

Tot slot heeft Jurriëns Noord de kerk in Dedgum gerestaureerd. De opdrachtgever hiervoor was Stichting Alde Fryske Tjerken. De kerk stamt uit 1889. Jurriëns Noord heeft veel werkzaamheden uitgevoerd zoals: metselwerk, voegwerk, kapconstructie, balklagen toren, leiwerk van de toren vervangen van zink, koper en loodwerken. Ook is er aan het interieur het volgende veranderd: nieuwe balklagen en vloerdelen, aanpassing van het kerkinterieur, wijzigen bankenplan en vergroten orgelgallerij.