• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Optopping en uitbreiding Stenden Hotel Leeuwarden gestart

5 maanden geleden. 

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool is Aannemingsmaatschappij Friso onlangs begonnen met de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel. Het hotel, dat volledig wordt gerund door studenten van de hotelopleidingen krijgt straks 8 kamers extra, waarmee het totaal op 36 komt. Lees meer >>

Op de campus van hogeschool NHL Stenden is maandag 3 februari de eerste schop de grond in gegaan. ‘We verbouwen omdat we een grotere verscheidenheid aan kamers willen hebben’, legt general-manager Anton van der Sluis uit. Het hotel benadert daarmee de werkelijkheid in de hotelwereld nog beter. ‘Met verschillende typen kamers is het hotel aantrekkelijk voor verschillende typen gasten. Daar leren onze studenten van.’ Met een capaciteit van 28 kamers is het hotel nu eigenlijk te klein voor groepen. Met 36 kamers wordt dan anders, aldus Van der Sluis.

Belangrijk onderdeel van opleiding

Het hotel is een belangrijk onderdeel van de opleiding Hotel Management van de Stenden Hotel Management School. In totaal zijn 300 studenten vijf weken aan het werk in het hotel, het restaurant, de schoolkantine en dergelijke. Na die periode maken ze plaats voor een complete nieuwe lichting studenten.

Optopping, uitbreiding en opknapbeurt

De verbouwing bestaat o.a. uit een optopping van het bestaande hotel, een uitbreiding van de lobby en entree en het opknappen van de hotelkamers. Tijdens de verbouwing neemt het hotel tijdelijk zijn intrek in twee verdiepingen van de naastgelegen flat met studentenwoningen. In augustus moet het verbouwde hotel zijn deuren weer openen.


Betrokken partijen:

BRTArchitecten Alkmaar
Berkhout Tros Bouwadviseurs BV
Ingenieursburo Linssen BV Amsterdam
DMA BV Westereen