• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Verbetering 25 woningen Terschelling

1 maand geleden. 

In opdracht van WoonFriesland verbetert Aannemingsmaatschappij Friso 25 woningen aan het Kallandspad op Terschelling. Alle woningen krijgen nieuwe dakvensters, mechanische ventilatie en een nieuwe meterkast. Daar waar nodig krijgen de huurwoningen ook een nieuwe keuken en badkamer. Naar verwachting worden de woningen in juni 2020 opgeleverd. Lees meer >>

Frisse huurwoningen

Het doel van dit project is het opleveren van 25 frisse huurwoningen waar de bewoners heel tevreden zijn en met een fijn gevoel kunnen wonen. De bewoners zijn van te voren geïnformeerd over de voorbereidingen en werkzaamheden die plaats gaan vinden in hun woning.

GlazzPanelen

Een van de bijzonderheden aan dit project is het toepassen van Glazzpanelen in de badkamers en toiletten. GlazzPanelen zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas en vervangen de tegelwanden in deze ruimtes. Naast het vernieuwen van de badkamers en toiletten worden er kunststof kozijnen aangebracht, wordt het voeg- en metselwerk hersteld en worden de goten vervangen. Met het oog op het verduurzamen van de woning worden de spouwmuren geïsoleerd, vloerventilaties roosters aangebracht en de CV’s vervangen. Tevens worden er voorbereidingen getroffen voor zonnepanelen en worden er geisoleerde vloerluiken aangebracht in de woningen.

(Foto's door: Glazzpanelen)

Het eilandgevoel

Wonen op Terschelling geeft een bijzonder eilandgevoel. En dat geldt ook voor bouwen op een eiland. Met heel veel plezier bouwde Friso Bouwgroep eerder al aan de nieuwe Brede School en in datzelfde jaar renoveerden ze ook de welbekende Brandaris in het centrum van West Terschelling. Afgelopen jaar stond in het teken van de renovatie van Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Daarnaast is Friso ook actief met het onderhoud van 96 woningen op Schiermonnikoog. Kortom bouwen op een eiland is Friso wel toevertrouwd.