• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Nieuwbouw 32 woningen Engelse Park Groningen

2 maanden geleden. 

In opdracht van Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij BV start Friso Bouwgroep dit jaar met de bouw van 32 woningen in het Engelse Park in Groningen. Het totale project bestaat uit 95 woningen waar Friso fase III gaat bouwen. Het project bestaat uit zes verschillende type woningen. Het ontwerp is van Bedaux de Brouwer Architecten BV BNA uit Goirle. Engelse Park wordt de ideale woonwijk tussen park en stad.

Wonen in een groene omgeving waar de stad nooit ver weg is

Engelse Park heeft haar naam te danken aan de plek waar het project gebouwd wordt. Tijdens de eerste wereldoorlog werden Engelse soldaten opgevangen in het ‘Engelse Kamp’, precies de plek waar de nieuwe woonwijk gerealiseerd gaat worden. Engelse Park heeft een groene parkrijke omgeving waar de stad nooit ver weg is. Op de grasveldjes en op de straten zal worden gespeeld. Over de meeste straten rijdt alleen bestemmingsverkeer, auto’s zijn hier te gast. De aanleg van voetpaden in de wijk geeft de bewoners alle ruimte voor een wandeling door de groene omgeving. Om Engelse Park een woonplek te maken voor iedereen, worden er verschillende typen woningen gebouwd. Er worden onder andere geschakelde woningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande villa’s gerealiseerd.

Energiezuinige, duurzame en onderhoudsarme woningen

De nieuwbouwwoningen worden energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm gebouwd. De woningen worden zeer goed geïsoleerd, krijgen kunststof kozijnen en gemetselde buitengevels. Tijdens de bouw wordt er gebruik gemaakt van het Friso Prefab Cascosysteem. Bovendien worden de woningen gasloos en worden er duurzame technieken gebruikt om de huizen van warmte en stroom te voorzien. De woningen krijgen onder andere warmtepompen, vloerverwarming, zonnepanelen, ventilatie met warmteterugwinning en isolerende beglazing. De aandacht voor het milieu en de toepassing van duurzame- en onderhoudsarme materialen, maken dat deze woningen klaar zijn voor de toekomst. De toekomstige bewoners zullen zich hier al snel thuis gaan voelen!

Een toekomstbestendige wijk

Het duurzame karakter zit ‘m niet alleen in de huizen. In de hele wijk wordt aandacht besteed aan duurzaamheid. Regenwater wordt niet via de riolering afgevoerd, maar wordt gebruikt om bloemen en planten in de buurt van water te voorzien. In en rondom het Engelse Park wordt veel groen aangelegd. Bloemen en planten trekken vlinders en bijen aan. Speciaal voor deze bijen worden insectenhotels geplaatst. Maar ook voor vleermuizen moet Engelse Park een fijn leefgebied worden. Er wordt een zogenaamde vleermuistunnel aangelegd zodat vleermuizen veilig van en naar het Engelse Park kunnen vliegen en door het plaatsen van speciale nestkasten voor vleermuizen en vogels wordt de wijk een fijne plek voor mens én dier.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.engelsepark.nl