• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Nieuwe trainer VC Sneek zal stijgende lijn vasthouden in nieuwe seizoen

2 maanden geleden. 

De coronacrisis houdt heel Nederland in zijn greep. Voor de sport geldt dat clubs hun deuren gesloten moeten houden. Helaas betekent dit ook dat het huidige competitieseizoen voor VC Sneek stil ligt. Hoe lang het gaat duren tot er weer gevolleybald kan worden is vooralsnog onbekend. Voor Henriëtte ter Steege, hoofdcoach van Dames 1, betekent dit dat het seizoen ook voor haar opzit. Haar opvolger, Jeffrey Scharbaai uit Delden, wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Met de komst van Scharbaai hoopt VC Sneek dat de stijgende lijn zal standhouden.

Het was al bekend dat Ter Steege na dit seizoen zou stoppen als hoofdcoach. Ter Steege kijkt terug op een memorabel volleybalseizoen: “Het was hartverwarmend om te zien en te voelen hoe de club, het bestuur, de vrijwilligers, de supporters en de sponsoren, waaronder Friso Bouwgroep, achter Dames 1 stonden. Wat een plezier en wat een sfeer op de tribune tijdens de wedstrijden. Het is een voorrecht om onderdeel te mogen zijn van dit prachtteam.”De 44-jarige Jeffrey Scharbaai uit Delden heeft al langer de ambitie om hoofdcoach te worden van een eredivisieteam. Ter Steege en Scharbaai kennen elkaar sinds de jaren 90 toen ze beide volleybalden bij Arke/Pollux, waar Scharbaai zijn trainerscarrière begon. Ter Steege zal komend seizoen een belangrijke schakel blijven. Ze zal wederom de rol als assistent op zich nemen. Ter Steege kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Scharbaai: “Het geeft nu duidelijkheid, rust en nieuwe energie om er straks weer wat moois van te maken met z’n allen.”

Als trotse sponsor willen we Henriëtte, Jeffrey, het volleybalteam en alle andere betrokkenen een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd. Hopelijk blijven we allemaal in goede gezondheid en kunnen jullie straks met frisse energie weer samen de zaal in. We wensen jullie alvast heel veel succes voor het nieuwe seizoen!