• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Nieuw zwembad voor Buitenpost

1 maand geleden. 

In opdracht van de gemeente Achtkarspelen start Friso dit jaar met de bouw van het nieuwe zwembad in Buitenpost. Het nieuwe bad komt naast het huidige zwembad op het parkeerterrein aan de Kuipersweg. De voorbereidingen voor het nieuwe energie neutrale zwembad zijn in volle gang.

Duurzaam en modern

Het nieuwe zwembad, naar een ontwerp van Slangen + Koenis architecten, wordt volledig energieneutraal gebouwd. Naast dat het dak wordt voorzien van zonnepanelen, wordt  er ook een warmte-terugwinsysteem geïnstalleerd waarbij de restwarmte uit spoel- en douchewater teruggewonnen wordt.  Het nieuwe zwembad kan gebruik blijven maken van de warmtekoppeling van de naastgelegen kunststofprofielen fabriek Enitor Primo. In het 25 meter bad wordt een beweegbare bodem en een klapwand geplaatst. Het bad is hierdoor voor alle gebruikersgroepen geschikt.

Naar verwachting wordt het nieuwe zwembad in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd. Tot de opening blijft het huidige zwembad in bedrijf. Na de opening zal het oude zwembad worden afgebroken.