• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Complexmatige verduurzaming 65 woningen Haaksbergen

1 maand geleden. 

In opdracht van woningcorporatie Domijn start Friso Oost (vestiging Eibergen) in juni met de complexmatige verduurzaming van 65 woningen in Haaksbergen.

Lees meer >>

Verduurzamen voor meer wooncomfort

Momenteel hebben de woningen gedeeltelijke spouwmuurisolatie. Om te zorgen voor meer wooncomfort bij de bewoners worden de woningen beter geïsoleerd. Zo worden de spouwmuren bijgeïsoleerd met bijpassende isolatie. Op de zolder van de woning wordt het dakraam vervangen en worden de cv-leidingen geïsoleerd. Als bodemisolatie worden er HR++ parels in de kruipruimte aangebracht. Dit gebeurt van buitenaf, omdat de luiken naar de kruipruimte bij de meeste woningen niet bereikbaar zijn vanwege de laminaatvloer. Daarnaast krijgen de woningen allemaal een nieuwe geïsoleerde voordeur. De bewoners hebben bij het tekenen van de akkoordverklaring zelf een model en kleur mogen uitzoeken.
 

Kunststof kozijnen, HR++ glas en ZR-roosters

In de kunststof kozijnen wordt nieuw HR++ glas geplaatst met zelfregelende ventilatieroosters (ZR-roosters). Deze ventilatieroosters dragen straks samen met het nieuwe ventilatiesysteem bij aan een gezond binnenklimaat. Bij het aanbrengen van het nieuwe ventilatiesysteem ligt enige uitdaging, aangezien er meerdere asbesthoudende toepassingen in de woning aanwezig zijn. Vanwege de overlast die dat geeft, is saneren nu geen optie. Naast de werkzaamheden binnen, wordt ook aan de buitenkant van de woningen onderhoud uitgevoerd. De schoorsteen wordt geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd. Ook wordt er buitenom geschilderd. Zo kunnen de woningen weer jaren vooruit.
 
 
De werkzaamheden worden in juni opgestart. Naar verwachting worden de woningen in augustus opgeleverd.
 

 

Betrokken partijen:

 
  • Installateur: Wesselink Buunk.
  • Glaszetter/schilder: Lansink BV
  • Isoleren/onderhoud: Duits Isolatie en onderhoud
  • Geïsoleerde voordeuren: Albo