• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw 8 woningen langs voormalige tramlijn Lemmer gestart

1 maand geleden. 

Aan de oostzijde, waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van 8 woningen in de nieuwe toepasselijke wijk ‘Tramdijk-Oost’. In opdracht van Lyaemer Wonen worden de acht nul-op-de-meter woningen energie-neutraal gebouwd ten noordoosten van Lemmer.

'Waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Friso gestart met de bouw van 8 woningen'

Veilig en leefbaar

De nieuwe woonwijk krijgt een ‘Tuindorp’ karakter, met veel ruimte en oog voor groen. Ook staan duurzaamheid, veilig wonen, leefbaarheid en variatie hoog in het vaandel. In het plan wordt geen gasleiding aangebracht. De acht woningen worden voorzien van duurzame installaties en verwarmd met een bodemwarmtepomp. Daarnaast worden de woningen voorzien van zonnepanelen. 

Gefaseerd woonproject

In drie fases wordt het plan Tramdijk gebouwd. Van 2010 tot en met 2018 zijn er in fase 1 ongeveer 145 woningen gebouwd. In de fase 2 is plaats voor ongeveer 60 woningen. De overige woningen, waaronder die van Frisoplan worden tussen 2020 en 2024 gerealiseerd. Ongeveer een derde van het aantal woningen wordt een sociale huur- of koopwoning. Verder worden er twee-onder-een kap- woningen, vrijstaande huizen, woon-werkgebouwen en levensloopbestendige woningen gebouwd.