• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Onderhoud en verduurzaming 65 woningen in Drachten gestart

1 maand geleden. 

In opdracht van Accolade is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met onderhoud en verduurzaming van 65 monumentale woningen in Drachten.

Monumentale woningen

De eerste steen van de woningen aan de Houtlaan en Beter Wonen werd in 1920 gelegd, in een tijd waarin de Spaanse griep heerste. Ironisch genoeg leven we nu, 100 jaar later, in het ‘corona-tijdperk’ en zijn de woningen toe aan een grote onderhoudsbeurt en worden er verschillende onderhoud- en verduurzamingswerkzaamheden uitgevoerd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het onderhoud aan alle onderdelen van het exterieur. De daken worden geïsoleerd, boeidelen en dakbedekking wordt vervangen en het voeg- en metselwerk wordt hersteld. Daarnaast wordt het schilderwerk buitenom aangepakt. De woningen worden verduurzaamd om het energieverbruik van de woningen te reduceren. De aangebouwde bergingen en inpandige bijkeukens worden voorzien van voorzetwanden voor betere isolatie. Dit zorgt naast een lagere energierekening ook voor een hoger wooncomfort voor de bewoner.

Naar verwachting worden de renovatiewerkzaamheden in december 2020 afgerond.