• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Sloopwerkzaamheden Oosterpoort Sneek in volle gang!

28 maanden geleden

Aan de Leeuwarderweg en de 2e Oosterkade in Sneek is de herontwikkeling van de Oosterpoort in volle gang. De werkzaamheden verlopen voorspoedig, een groot gedeelte van de panden is gesloopt en de herstelwerkzaamheden aan de 'buurpanden' zijn inmiddels begonnen.

Lees meer

Terugblik Dag van de Bouw 2018

28 maanden geleden

“Na enkele jaren van crisis is de bouw herboren en dat laat ze vandaag op 130 locaties zien.” Met deze woorden opende Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, mede namens Uneto-VNI, VNConstructeurs en Aannemersfederatie Nederland de Dag van de Bouw 2018 bij de Fenixloods in Rotterdam.

Lees meer

Eerste duurzame vakantiewoningen Akkrum opgeleverd!

28 maanden geleden

In recreatiepark Tusken de Marren zijn twee energiezuinige vakantiewoningen klaar voor gebruik. Friso Bouwgroep nam de bouw van de woningen op zich en realiseerde eerder al diverse recreatiewoningen op het vakantiepark. Het recreatiepark gelegen aan de rand van het watersportdorp Akkrum is zeer gebaat bij de energie-neutrale woningen. De vraag naar duurzame onderkomens neemt ook in de recreatiesector steeds meer toe, aldus projectontwikkelaar Bert Rotteveel.

Lees meer

Basisschool de Librije weer klaar voor toekomst

28 maanden geleden

Alweer 10 maanden geleden begon Friso Totaalbouw (onderdeel van Friso Bouwgroep) aan de ver- en nieuwbouw van Basischool 'De Librije' in Gorredijk. Inmiddels is de school klaar voor gebruik! Reden voor een feestje. Vandaag, vrijdag 1 juni, werd het nieuwe onderkomen officieel geopend. 

Lees meer

Bouw Energiecampus Leeuwarden gestart

28 maanden geleden

Met de onthulling van het bouwbord ‘Energiecampus Leeuwarden zoekt vrienden’ is onlangs de bouw van de toekomstige Energiecampus officieel gestart. Initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat willen op deze plek kennis, onderzoek en productie laten samenkomen. Met als doel: oplossingen vinden voor de energievragen van morgen.

Lees meer

Hoogste punt bouw 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek bereikt

28 maanden geleden

Donderdag 24 mei 2018 bereikte de bouw van het project 45 woningen Hof van Harinxma in Sneek het hoogste punt. Deze mijlpaal werd gevierd in het bijzijn van de kopers, bouwplaatsmedewerkers en overige relaties die betrokken zijn bij dit project. Voor twee kopers werd het wel een heel bijzonder officieel moment, zij mochten een aantal dakpannen leggen. Aansluitend hesen enkele kinderen van de kopers gezamenlijk de Friese vlag in top en werd de officiële handeling feestelijk afgerond met een confettischot. Volgens een goed gebruik in de bouw, betekent het bereiken van het hoogste punt ook iets extra's voor de bouwplaatsmedewerkers. In dit geval werden zij tijdens de lunch getrakteerd op een bal gehakt.

Lees meer

Fonteinen officieel geopend!

28 maanden geleden

Tijdens de Kletterdei op 18 mei 2018 zijn dan eindelijk de Eleven Fountains geopend. In elke elfstedenstad werd, in het kader van de Culturele Hoofdstad, een fontein geopend. Zo ook 'De Fontein van Fortuna' in Sneek en de 'Onsterfelijke Bloemen' in IJlst. Voor beide fonteinen heeft Friso Civiel de fundering gelegd.

Lees meer

Tessel van start met tweede fase op Texel

28 maanden geleden

Het winterseizoen is voorbij en dus mag er weer aan en in de dijk op Texel gebouwd worden. De tweede fase van de bouw gemaal Dijkmanshuizen op Texel is dan ook gestart. Afgelopen winter is er volop gebouwd aan het pomphuis.

Lees meer

Friso Bouwgroep pronkt op shirts Sterkste man Fryslân

28 maanden geleden

A.s. zaterdag (19 mei) is het zover! Dan pronkt Friso Bouwgroep in IJlst op de t-shirts van de sterkste mannen van Fryslân. Tijdens deze speciale editie worden o.a. Wout Zijlstra, Gorrit Visser en Gerrie Lagenveen uitgedaagd tijdens de onderdelen brandweerwagen trekken, boomstam tillen en gewicht heffen.

Lees meer

Verbouw Zeevaartschool Terschelling gegund aan Friso

28 maanden geleden

In opdracht van Stichting NHL Leeuwarden gaat Friso Bouwgroep binnenkort voortvarend aan de slag met de zogenoemde Revitalisering van het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling. Binnenkort start Friso met de voorbereidingen van de modernisering van het schoolgebouw. De onderwijsinstelling wordt veranderd in een eigentijdse onderwijsomgeving die klaar is voor de toekomst.

Lees meer