• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Smûk onderkomen voor ROC Friese Poort

29 maanden geleden

De opleiding Uniformberoepen van ROC Friese Poort zat verspreid over Leeuwarden in 7 verschillende gebouwen. Daar moest verandering in komen. Een nieuw gebouw, met voldoende mogelijkheden voor buitensporten, dicht bij het zwembad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dat was de wens. Begin december werd de nieuwe school geopend; gebouwd met hart voor de leerlingen én het milieu.

Lees meer

Post-Plaza grootstedelijk Grand Café in monumentale jas

29 maanden geleden

Tot 1986 was het een postkantoor, daarna conferentiecentrum en nu het prachtige Post-Plaza in Leeuwarden. Bij een heerlijke kop zelf gebrande koffie blikken Post-Plaza directeur Herman Schreuder en Jurriëns Noord projectleider Hendri Pannekoek terug op een ‘boeiende’ bouwperiode.

Lees meer

Hoe bouw je circulair? Laat je inspireren!

29 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw van de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Bouw Hart van Wierden Almere gestart

29 maanden geleden

Onlangs is Friso Almere gestart met een bijzonder bouwproject; Hart van Wierden in Almere. De buurt is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling, zodat architect Stefanova Architecten, bij het maken van het plan rekening kon houden met de woonwensen uit de buurt.

Lees meer

Houkesloot krijgt STIP-certificaat

29 maanden geleden

Houkesloot koopt en verkoopt alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Op vrijdag 12 januari is Houkesloot daarom gecertificeerd op grond van de STIP-regeling. De heer van Doorn, directeur van SKH, heeft het certificaat aan Geert Hoekstra, Klaas Jansma en Herman van der Pol overhandigd.

Lees meer

Startschot voor Hof van Harinxma in Sneek

29 maanden geleden

In samenwerking met Koopmans Bouwgroep uit Enschede heeft Friso Bouwgroep 45 woningen ontwikkeld voor het project Hof van Harinxma. Donderdag (18 januari) gaf wethouder Stella van Gent, samen met de toekomstige bewoners, het officiele startschot voor de bouw van het project. Door het slechte weer en uit veiligheidsoverwegingen kon de feestelijke bijeenkomst niet op de bouwplaats plaatsvinden. Alle genodigden werden daarom ontvangen bij Lokaal 55 in Sneek. Hier konden de kopers en ontwikkelaar kennis met elkaar maken. Naar verwachting worden de woningen voor de bouwvakvakantie opgeleverd.

Lees meer

Samenwerken bij Expertisecentrum Ziekenhuis Heerenveen (VIDEO)

29 maanden geleden

In opdracht van Ziekenhuis Tjongerschans en Meriant (onderdeel van Zorggroep Alliade) bouwt Friso Bouwgroep aan het expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg in Heerenveen. Op woensdag 17 januari jl. werd met het slopen van een muurtje door de voorzitters van de cliëntenraden van Tjongerschans en Meriant het officiele startschot voor de nieuwbouw van het expertisecentrum gegeven. 

Lees meer

Gloednieuw woonplan in waterrijk Workum

29 maanden geleden

In de bestaande woonbuurt Thomashof in Workum wordt binnenkort een gloednieuw woonplan ontwikkeld en gerealiseerd. Het waterrijke nieuwbouwplan is een gezamenlijke ontwikkeling van Frisoplan en Kroon Kennisteam. Beide partijen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting gaan de woningen het eerste kwartaal van 2018 in verkoop.

Lees meer

Friso realiseert 2 projecten voor Alliantie

29 maanden geleden

Onlangs leverde Friso Bouwgroep twee projecten op die in opdracht van Alliantie wonen zijn gebouwd. Het gaat om Thuinhuis iin Almere en Wonen Aan de Wijnbergh in Amersfoort.

Lees meer

Woningen Warder Weide in recordtijd gebouwd

30 maanden geleden

Vorig jaar februari startte Friso Bouwgroep met de bouw van zes geschakelde woningen en twee halfvrijstaande woningen in Warder Weide. Inmiddels is de bouw in recordtempo opgeleverd en hebben de eerste bewoners hun intrek gemaakt.

Lees meer