• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso bouwt energiezuinige vakantiewoningen in Akkrum

30 maanden geleden

In reactiepark Tusken De Marren wordt opnieuw flink gebouwd. Dit keer realiseert Friso Bouwgroep twee type energiezuinigie vakantiewoningen. Eerder realiseerde Friso al diverse recreatiewoningen op het vakantiepark.

Lees meer

Jurriens Noord blaast oud pakhuis nieuw leven in!

30 maanden geleden

De restauratie van het oude pakhuis aan de Noorderhaven in Harlingen is volbracht. Vandaag wordt het pakhuis officieel geopend en zijn belangstellende van harte welkom om een kijkje te nemen. Vanaf mei vorig jaar is Jurriëns Noord in opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser begonnen aan de restauratie van het 361 jaar oude pand.

Lees meer

Bewust Veilig trending op social media

30 maanden geleden

Op 16 maart werd de landelijke actiedag Bewust Veilig georganiseerd. Friso deed daaraan mee. De dag was een groot succes. Landelijk is op 4300 bouwplaatsen extra aandacht gegeven aan veiligheid op de werkplek. 

Lees meer

Beste gebouw van het jaar – Fries project Vijversburg genomineerd!

30 maanden geleden

Het Friese Park Vijversburg maakt opnieuw kans om in de prijzen te vallen. Afgelopen week maakte De BNA, branchevereniging voor Nederlandse architectenbureaus, de genomineerden voor de BNA Beste Gebouw van het jaar 2018 Award bekend. Vorig jaar werd het Friese Park Vijversburg in Tytjerk al bekroont met de ARC17 Detail Award.

Lees meer

Bob de Jong opent Techniek Tastbaar 2018 in Sneek

30 maanden geleden

A.s. vrijdag is het zover! Dan zal het ROC Friese Poort in Sneek in het kader Techniek Tastbaar haar deuren openen voor alles wat maar te maken heeft met techniek. Samen met lokale ondernemers, de TechNetkring en scholen wordt  er vrijdag een bom vol programma aangeboden waarbij leerlingen techniek letterlijk kunnen ervaren. Bob de Jong, voormalig timmerman en ex-schaatser zal op de zogenoemde pop-up bouwplaats van Friso Bouwgroep het officiële startschot geven. 

Lees meer

Gouden Steen voor Bouwborg in Loppersum

30 maanden geleden

Begin dit jaar gebeurde er een ongeval op de bouwplaats in Loppersum. Vanwege de adequate incidentmelding en het onderzoek dat Bouwborg instelde, ontvingen zij afgelopen woensdag de Gouden Steen.

Lees meer

Bouwborg bouwt nieuw onderdeel Hanzehogeschool Groningen

31 maanden geleden

In december 2017 is Bouwborg van start gegaan met de bouw van de nieuwe onderwijslocatie ZAP2 op het zogenaamde EnTrance terrein van de Hanzehogeschool te Groningen. De ZAP2 wordt een nieuw onderdeel van de Hanze: een beroepspraktijk waar verschillende wetenschappelijke analyses en proefopstellingen uitgevoerd kunnen worden. De uitdaging zit hem in de snelle bouwtijd en het aardbevingsbestendig bouwen. Projectleider Herman Heller vertelt... 

Lees meer

Start verkoop Waterhof Workum

31 maanden geleden

In de bestaande woonbuurt Thomashof in Workum wordt binnenkort een gloednieuw woonplan ontwikkeld en gerealiseerd. Zaterdag 10 maart gaat de verkoop vanaf 10,00 uur van start op de bouwlocatie! Het waterrijke nieuwbouwplan is een gezamenlijke ontwikkeling van Frisoplan en Kroon Kennisteam. Beide partijen zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. 

Lees meer

Friso Oost bouwt eerste Fieldlab van Nederland

31 maanden geleden

In Hengelo werd afgelopen week het hoogste punt van de uitbreiding van Medisch Centrum De Kievit bereikt. De Kievit is een een multidisciplinair centrum volledig gespecialiseerd in de voetzorg. De aanwezige (para)medische disciplines werken hier nauw samen met verschillende medische specialisten (chirurgie, reumatologie en orthopedie). Aannemingsmaatschappij Friso Oost B.V. realiseert de uitbreiding. De bouw is in oktober 2017 gestart en wordt later dit jaar opgeleverd.

Lees meer

Nordwin College Sneek opvallend opgetopt

31 maanden geleden

Het Nordwin College in Sneek is uitgebreid. Het bestaande gebouw, met de opvallende glazen kas, werd opgetopt met 2 extra verdiepingen. Het eindresultaat is een in het oog springend gebouw waar zowel de vmbo- als mbo-leerlingen op één locatie naar school. De opening van het vernieuwde Nordwin College vond op 22 februari plaats. Na de officiële opening werd het onderwijsgebouw opengesteld voor belangstellenden.

Lees meer