• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

VACATURE: Ervaren BIM Coördinator/werkvoorbereider

30 maanden geleden

Vanwege de gestage groei van Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (hoofdkantoor in Sneek) zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor onderstaande functie: 

Lees meer

Realisatie uitbreiding Suiker Unie in beeld

31 maanden geleden

Friso Civiel is al jarenlang een specialist te noemen op het gebied van bruggen, gemalen en sluizen, maar ook binnen de industriebouw timmert onze civiele eenheid aardig aan de weg. Zo stond onlangs de oplevering van de uitbreiding 'biogasproductie uit reststromen' bij de Suiker Unie in Hoogkerk op de planning. Drone-flight Europe bracht de realisatie prachtig in beeld. Bekijk de video hier.

Lees meer

Daphne Schippers opent Friso project nieuwbouw Nike Store Utrecht

31 maanden geleden

In opdracht van HC Ardensport B.V. uit Amsterdam werkte Friso Bouwgroep (vestiging Almere) vanaf juli dit jaar aan de nieuwbouw van een zogeheten flagshipstore van Nike in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Lees meer

Friese Park Vijversburg genomineerd voor ARC17 Award

31 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is genomineerd voor de ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november worden de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Bouwborg stelt 100 schoorstenen veilig in aardbevingsgebied

31 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg, in opdracht van Centrum veilig Wonen, bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. De Tweede Kamer heeft met minister Kamp afgesproken dat minimaal 3.000 woningen in het aardbevingsgebied versneld veiliger worden gemaakt, zodat de risico’s voor bewoners in het gebied worden weggenomen wanneer er een aardbeving met een kracht van 4,5 op de schaal van Richter zou komen.

Lees meer

Bruggenbouwers Friso Civiel klaren precisieklus in Amsterdam

31 maanden geleden

Brug Noordhollandsch Kanaal geopend!

Begin dit jaar kreeg Friso Civiel de opdracht voor een uitdagende precisieklus in het Noorderpark in Amsterdam. Afgelopen zomer (13 juli jl.) was het eerste hoogtepunt al daar. Toen werd het brugdek geplaatst voor de nieuwe verbindingsburg over het Noordhollandsch Kanaal. Een klus die tot op de millimeter werd uitgevoerd. Afgelopen zondag werd de brug door Gemeente Amsterdam voor het eerst in gebruik genomen. Friso Civiel maakte een Making-off-video van de realisatie. Deze bekijk je hier.

Lees meer

Duurzaamste Student Stay en Starbucks Leeuwarden openen deuren

31 maanden geleden

Mei 2013 stond voor Friso Bouwgroep in het teken van de bouw van de allereerste studententoren op de kenniscampus in Leeuwarden. Inmiddels heeft Friso Bouwgroep in opdracht van CampusLeeuwarden nog twee dezelfde duurzame torens gebouwd en werd de laatste toren inclusief de allereerste Starbucks vestiging van Friesland afgelopen vrijdag (1 september jl.) feestelijk in gebruik genomen.

Lees meer

Bouwborg aan de slag voor Domesta

31 maanden geleden

Woningcorporatie Domesta investeert in de nieuwbouw van 32 energiezuinige woningen in Weiteveen en Zandpol (Drenthe). In totaal worden opgeteld in beide dorpen 38 verouderde woningen tegen de vlakte gehaald en opnieuw opgebouwd door Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep). De woningen worden per fase gesloopt door de opdrachtgever zodat Bouwborg er vervolgens een nieuwe woning kan bouwen.

Lees meer

Friso zoekt: kundige en doortastende uitvoerder steigerbouw

31 maanden geleden

Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten bij Friso, is de behoefte ontstaan voor een uitvoerder Steigerbouw. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek.

Lees meer

Friso Nijs nu ook online te lezen

32 maanden geleden

Het Friso Nijs van juli 2017 is uit. Een nieuwe editie met veel aandacht voor woningbouw. 

Lees meer