• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw Dialyse Centrum Assen gestart

31 maanden geleden

Op 21 februari is de nieuwbouw van het Dialyse Centrum Assen, door de onthulling van het bouwbord,  van start gegaan. De bouw  werd in november 2017 aan Bouwborg gegund. Het DCG wordt gebouwd op de begane grond aan de zijkant van het Wilhelmina Ziekenhuis. 

Lees meer

TopsportZorgCentrum bereikt hoogste punt

31 maanden geleden

Aan de rand van Groningen, langs de A7 verrijst in rap tempo het TopsportZorgCentrum. De bouw startte in juni 2017 en nu, 9 maanden later is het hoogste punt bereikt. Een mooi moment om met opdrachtgever, betrokkenen en bouwvakkers te vieren. 

Lees meer

Friso Bouwgroep bouwt studentenbolwerk van Leeuwarden

32 maanden geleden

Schuin tegenover het NS-station van Leeuwarden, wordt binnenkort gestart met de transformatie van een voormalig kantoorpand. Het H-vormige gebouw biedt straks ruimte aan 476 één-kamer-appartementen, circa 3000m2 kantoorruimtes en een commerciële plint op de begane grond. 

Lees meer

Veiligheid voor alles bij aanleg Rijnhavenbrug

32 maanden geleden

Vlak voor Kerst ging de Hoorn in Alphen aan de Rijn open voor verkeer. De nieuwe Rijnhavenbrug werd officieel in gebruik genomen. Friso Civiel verzorgde de aanleg, infra en rotonde. Het vervangen was een uitdagende klus waarbij de nadruk op veiligheid lag. 

Lees meer

Hoogste punt 4 kadewoningen Nieuwe Linie

32 maanden geleden

Op 1 februari werd het hoogste punt bereikt bij de bouw van de kadewoningen in de Groningse woonwijk De Nieuwe Linie.

Lees meer

Smûk onderkomen voor ROC Friese Poort

32 maanden geleden

De opleiding Uniformberoepen van ROC Friese Poort zat verspreid over Leeuwarden in 7 verschillende gebouwen. Daar moest verandering in komen. Een nieuw gebouw, met voldoende mogelijkheden voor buitensporten, dicht bij het zwembad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dat was de wens. Begin december werd de nieuwe school geopend; gebouwd met hart voor de leerlingen én het milieu.

Lees meer

Post-Plaza grootstedelijk Grand Café in monumentale jas

32 maanden geleden

Tot 1986 was het een postkantoor, daarna conferentiecentrum en nu het prachtige Post-Plaza in Leeuwarden. Bij een heerlijke kop zelf gebrande koffie blikken Post-Plaza directeur Herman Schreuder en Jurriëns Noord projectleider Hendri Pannekoek terug op een ‘boeiende’ bouwperiode.

Lees meer

Hoe bouw je circulair? Laat je inspireren!

32 maanden geleden

Ben jij benieuwd hoe circulair bouwen er in de praktijk uitziet? Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw van de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. In slecht 7 maanden tijd werd de nieuwe thuisbasis, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Bouw Hart van Wierden Almere gestart

32 maanden geleden

Onlangs is Friso Almere gestart met een bijzonder bouwproject; Hart van Wierden in Almere. De buurt is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling, zodat architect Stefanova Architecten, bij het maken van het plan rekening kon houden met de woonwensen uit de buurt.

Lees meer

Houkesloot krijgt STIP-certificaat

32 maanden geleden

Houkesloot koopt en verkoopt alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Op vrijdag 12 januari is Houkesloot daarom gecertificeerd op grond van de STIP-regeling. De heer van Doorn, directeur van SKH, heeft het certificaat aan Geert Hoekstra, Klaas Jansma en Herman van der Pol overhandigd.

Lees meer