• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Binnenkort spectaculair hijswerk op Ameland

34 maanden geleden

Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie Nes Ameland de restauratie van de Sint Clemenskerk. Op dit moment is Friso druk bezig met het herstellen van alle, door de brand verwoestte, onderdelen. Een spectaculair onderdeel daarvan is het dak en de nieuwe toren. Binnenkort worden de nieuwe dakelementen in één keer in de lucht gehesen. 

Lees meer

Dames VC Sneek sportploeg van het jaar!

34 maanden geleden

Tijdens het Sportgala Fryslân in Trinitas in Heerenveen zijn de dames van VC Sneek gisteravond (17 februari) uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.  Zoals bekend werden de dames van VC  Sneek afgelopen jaar volleybal landskampioen, wonnen ze de Super Cup en de nationale beker.

Lees meer

Kunstencentrum Corrosia weer open!

34 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling realiseerde Friso Bouwgroep de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven. De culturele trekpleister werd naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen. Afgelopen zaterdag (13 februari) werd Corrosia op feestelijke wijze heropend.

Lees meer

Friso bouwt laboratorium Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Marknesse

34 maanden geleden

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse krijgt een nieuw onderkomen. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek is als aannemer aangesteld voor de grootschalige nieuwbouw van ruim 18.000 m2 in Marknesse. Het NLR is de nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart. Zij zijn toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Lees meer

Versteviging eerste woningen Groningen van start

34 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) verstevigt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) 150 woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. Samen met een consortium van nog 6 andere bouwbedrijven bestaande uit; Van Wijnen, BAM, Volker Wessels, Kooi, Ballast Nedam en Geveke, worden in totaal 1200 woningen verstevigd en aarbevingbestendig gemaakt.

Lees meer

Sloepenroute Butenfjild gegund aan Friso-Roelofs

34 maanden geleden

De Provincie Fryslân zet een stap in de richting van duurzaam, schoon en rustig varen met de aanleg van een derde Electric Only vaarroute ‘De vaarverbinding Grutte Wielen – Swemmer’. De route loopt van Leeuwarden via Ryptsjerk en De Falom tot aan de Swemmer nabij de Westereen. De route wordt geschikt gemaakt als een elektrische vaarroute, alleen bestemd voor elektrische of hybride boten met een diepgang van maximaal 80 cm.

Lees meer

Laatste nieuwsbrief 'Raadhuisplein' is uit!

34 maanden geleden

Bouwcombinatie Koopmans - Friso heeft eind vorig jaar de laatste bouwwerkzaamheden rondom het Raadhuisplein verricht. Vier jaar lang heeft de bouwcombinatie mogen werken aan dit fantastische project. Voor de omwonenden betekende dit vier jaar lang wonen en winkelen romdom een bouwput... 

Lees meer

Co2 prestatieladder niveau 5 uitgereikt

34 maanden geleden

Op 27 januari j.l. is het certificaat voor de CO2-prestatieladder niveau 5 officieel uitgereikt aan Friso Bouwgroep. De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat daarbij met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

Lees meer

Ontwerp basisschool Amsterdam wordt gezien als "Droomfabriek"

34 maanden geleden

"De basisschool Dalton IKC Zeven Zeeën in Amsterdam - Noord is een gebouw dat zo uit een kinderboek lijkt gevallen: een 'Droomfabriek'. Architect Gianni Cito laat zien dat een school architectonisch niet onder hoeft te doen voor een museum of een theater", aldus de Volkskrant over de door Friso gerealiseerde basisschool in het hart van Amsterdam - Noord. 

Lees meer

Nieuwbouw 4 woningen Neede van start!

35 maanden geleden

Aan de Mr. J.R. Thorbeckestraat in Neede is Frisoplan gestart met de realisatie van 4 royale woningen. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso Oost in Eibergen. De twee type woningen, genaamd "De Pel" en "De Koren", worden op ruime kavels van 443m² tot 479m² gebouwd. 

Lees meer