• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Lees hier het nieuwste Friso Nijs!

33 maanden geleden

Het Friso Nijs van december 2017 is uit! Een nieuwe editie met veel aandacht voor circulair bouwen, digitaal bouwen, jarenlange samenwerkingen en niet te vergeten bouwen met vakmanschap! Ook maakt u kans op een hotelovernachting bij Hotel Post Plaza als u de gouden wikkel vindt.  Wij wensen u weer veel leesplezier. Download hier het complete nijs.

Lees meer

Bijzondere schoorsteen voor bewoner aarbevingsgebied

33 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van Centrum veilig Wonen druk bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. In de meeste gevallen wordt de schoorsteen vervangen door een volledig op maat gemaakte prefab lichtgewicht schoorsteen. Maar er zijn ook uitzonderingen! Zo maakt Bouwborg onlangs een zogenaamde Solartube, een schoorsteen die in plaats van rookkanaal als lichtkoepel fungeert.

Lees meer

Unieke huisartsenpost voor Martini Ziekenhuis Groningen

34 maanden geleden

Begin februari 2017 is Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) in samenwerking met Bouwborg B.V. begonnen met de nieuwbouw van de huisartsenpost bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. De nieuwbouw is onderdeel van het de gecombineerde spoedpost van de Groningse huisartsen en Spoedeisende hulp van het Martini Ziekenhuis. In slechts 9 maanden tijd is het nieuwe onderkomen gerealiseerd.

Lees meer

Start verbouw Huis van Weldadigheid Frederiksoord

34 maanden geleden

Op de unieke historische plek van de eerste proefkolonie in Frederiksoord opent in het voorjaar 2019 het Huis van Weldadigheid haar deuren. Onlangs is Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) gestart met de verbouwing van het pand aan de Laan van Swietenlaan in Frederiksoord middels het plaatsen van een bouwbord door Minne Wiersma, algemeen directeur van de Maatschappij van Weldadigheid en Douwe Offringa, vestigingsdirecteur van Bouwbedrijf Jurriëns Noord.

Lees meer

Grootste circulaire opleidingslocatie Noord-Nederland geopend

34 maanden geleden

Afgelopen donderdag (7 december jl.) werd de nieuwe locatie voor de opleidingen Uniformberoepen aan de Egelantierstraat in Leeuwarden officieel geopend. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw. In slecht 7 maanden tijd werd het nieuwe onderkomen, welke ruimte biedt aan 800 studenten, 100% energieneutraal en circulair gebouwd.

Lees meer

Vijversburg Tytjerk winnaar ARC17 Awards!

34 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is de winnaar van ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november jl. zijn de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Eysingahuis Leeuwarden grondig verbouwd

34 maanden geleden

In 2016 startte Aannemingsmaatschappij Friso met de eerste restauratiewerkzaamheden aan het Eysingahuis in Leeuwarden. Het rijksmomument uit de 16de eeuw werd in deze eerste fase grondig aangepakt waarbij met name de oude stijlkamers op de begane grond in ere hersteld zijn. In 2017 zette Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) deze werkzaamheden voort op o.a. het binnenplein. Afgelopen maanden werden de laatste schilder-, timmer- en behangwerkzaamheden verricht, waarmee het eigendom van Vereniging Hendrick de Keyser weer geheel zijn eigen allure terug kreeg.

Lees meer

Aan de slag met 38 woningen Harlingen

34 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging, de woningcorporatie uit Harlingen, gaat Friso Bouwgroep binnenkort aan de slag met de nieuwbouw van 38 levensloopbestendige nul-op-de-meter-woningen in Harlingen. Het project is samen met Alynia Architecten uit Harlingen, Invent Advies uit Beilen, Ingenieursbureau Meijer en Joustra uit Heerenveen en Otte installaties uit Sneek in een Design & Build project ontwikkeld. Afgelopen maandag (4 december) werd het contract officieel getekend.

Lees meer

Must see: documentaire St. Clemenskerk Ameland

34 maanden geleden

Afgelopen zaterdag werd de Sint Clemenskerk in Nes (Ameland) officieel ingewijd door bisschop Ron van der Hout. De kerk ging verloren bij een grote brand in februari 2013. Friso Bouwgroep en dan met name de vakmannen van Friso Restauratie verzorgden de wederopbouw van de rooms-katholieke kerk. Komende week besteedt Omrop Fryslân meer aandacht aan de Sint Clemenskerk met de documentaire 'In nij tij'.

Lees meer

Versterken en verduurzamen, twee vliegen in een klap!

34 maanden geleden

Versterken en verduurzamen? In het aardbevingsgebied worden beide aspecten gecombineerd! Op dit moment realiseert Bouwborg het verstevigen en het verduurzamen van 62 woningen in Loppersum. Opdrachtgever Centrum Veilig Wonen heeft Bouwborg de opdracht gegund. De woningen worden in fases onder handen genomen.

Lees meer