• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

De Witte Olifant; sloop gestart in Zaandam

33 maanden geleden

Op een prachtige locatie aan de oostzijde van de rivier de ‘Zaan’ in Zaandam is vanochtend de sloop van de Witte Olifant van start gegaan. Wethouder Dennis Straat nam onder het toeziend oog van Frisoplan en de toekomstige bewoners de eerste hap uit de voormalige verffabriek. Daarmee maakte hij een begin aan de ontwikkeling van negen eengezinswoningen en acht appartementen. Het behoud van het pand bleek geen haalbare kaart, maar het volume zal herkenbaar blijven in de nieuwbouw.

Lees meer

Friso Civiel klaart manouvreerklus inhijsen Rijnhavenburg Alphen aan den Rijn

33 maanden geleden

In opdracht van Gemeente Alphen aan de Rijn bouwt Friso Civiel sinds begin dit jaar aan de verhoging van de Rijnhavenbrug in Alphen aan de Rijn. De circa 50 jaar oude brug is de nautische toegang tot de Rijnhaven en wordt volledig vernieuwd. Deze week stond in het teken van het plaatsen van de stalen brugonderdelen. De klus verliep volledig volgens planning en zonder incidenten. Zowel gemeente Alphen aan den Rijn als Friso Civiel kijken met een goed gevoel terug op het manouvreerwerk van afgelopen week.

Lees meer

Friso Rollers behalen tweede plaats in Malmö Open Youth 2017

33 maanden geleden

Friso is maatschappelijk betrokken. Dat komt onder andere tot uiting in het financieel steunen en initiëren van goede doelen en initiatieven. De Friese rolstoelbasketbalclub DVO/Dyna '75 is daar één van. Afgelopen week reiste de club af naar de Malmö Open 2017. De basketballers, ook wel de Friso-rollers genoemd behaalde de vijfde plek! Iets waar we als Friso Bouwgroep natuurlijk trots op zijn.

Lees meer

VACATURE: Ervaren BIM Coördinator/werkvoorbereider

33 maanden geleden

Vanwege de gestage groei van Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (hoofdkantoor in Sneek) zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor onderstaande functie: 

Lees meer

Realisatie uitbreiding Suiker Unie in beeld

34 maanden geleden

Friso Civiel is al jarenlang een specialist te noemen op het gebied van bruggen, gemalen en sluizen, maar ook binnen de industriebouw timmert onze civiele eenheid aardig aan de weg. Zo stond onlangs de oplevering van de uitbreiding 'biogasproductie uit reststromen' bij de Suiker Unie in Hoogkerk op de planning. Drone-flight Europe bracht de realisatie prachtig in beeld. Bekijk de video hier.

Lees meer

Daphne Schippers opent Friso project nieuwbouw Nike Store Utrecht

34 maanden geleden

In opdracht van HC Ardensport B.V. uit Amsterdam werkte Friso Bouwgroep (vestiging Almere) vanaf juli dit jaar aan de nieuwbouw van een zogeheten flagshipstore van Nike in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Lees meer

Friese Park Vijversburg genomineerd voor ARC17 Award

34 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is genomineerd voor de ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november worden de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Bouwborg stelt 100 schoorstenen veilig in aardbevingsgebied

34 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg, in opdracht van Centrum veilig Wonen, bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. De Tweede Kamer heeft met minister Kamp afgesproken dat minimaal 3.000 woningen in het aardbevingsgebied versneld veiliger worden gemaakt, zodat de risico’s voor bewoners in het gebied worden weggenomen wanneer er een aardbeving met een kracht van 4,5 op de schaal van Richter zou komen.

Lees meer

Bruggenbouwers Friso Civiel klaren precisieklus in Amsterdam

34 maanden geleden

Brug Noordhollandsch Kanaal geopend!

Begin dit jaar kreeg Friso Civiel de opdracht voor een uitdagende precisieklus in het Noorderpark in Amsterdam. Afgelopen zomer (13 juli jl.) was het eerste hoogtepunt al daar. Toen werd het brugdek geplaatst voor de nieuwe verbindingsburg over het Noordhollandsch Kanaal. Een klus die tot op de millimeter werd uitgevoerd. Afgelopen zondag werd de brug door Gemeente Amsterdam voor het eerst in gebruik genomen. Friso Civiel maakte een Making-off-video van de realisatie. Deze bekijk je hier.

Lees meer

Duurzaamste Student Stay en Starbucks Leeuwarden openen deuren

34 maanden geleden

Mei 2013 stond voor Friso Bouwgroep in het teken van de bouw van de allereerste studententoren op de kenniscampus in Leeuwarden. Inmiddels heeft Friso Bouwgroep in opdracht van CampusLeeuwarden nog twee dezelfde duurzame torens gebouwd en werd de laatste toren inclusief de allereerste Starbucks vestiging van Friesland afgelopen vrijdag (1 september jl.) feestelijk in gebruik genomen.

Lees meer