• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Vervangende nieuwbouw voor Hotel Molenzicht Ameland

34 maanden geleden

In opdracht van hotel/restaurant ‘Molenzicht’ realiseert Friso Totaalbouw B.V. een nieuw hotel aan de Noorderweg in Nes op Ameland. Het voormalige hotel wordt eerst gesloopt, waarna er een hotel met 16 hotelkamers en restaurant voor terug komt.

Lees meer

Renovatie hofwoningen trekpleister voor architectuur

34 maanden geleden

In opdracht van Vereniging Hendrick de Keyser realiseert Aannemingsmaatschappij Friso de renovatie van 8 arbeiderswoningen aan de Karwijhof in Nagele. De onlangs aangewezen gemeentelijke monumenten stammen uit de wederopbouwperiode en zijn ontworpen door inmiddels overleden architecten Lotte Stam Beese en Ernest Goosman. De woningen waren tot voor kort eigendom van woningcorporatie Mercatus en zijn door Vereniging Hendrick de Keyser gered van de sloop. Hiermee zet Friso Bouwgroep samen met Hendrick de Keyser een nieuwe stap in de revitalisering van Nagele.

Lees meer

Start bouw Houkepoort Sneek deel ll een feit!

35 maanden geleden

7 November vierden de allereerste toekomstige bewoners van bouwdeel ll de start van de bouwwerkzaamheden op het Wooneiland Houkepoort in Sneek. Nadat de symbolische eerste paal werd geslagen, konden de bewoners alvast een bezoek brengen aan hun kavels en werd er uiteraard geproost met een hapje en een drankje.

Lees meer

3000 woningen Hoogeveen in onderhoud bij Bouwborg

35 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie Domesta is Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) bezig met het uitvoeren van planmatig onderhoud aan woningen in Hoogeveen. De wooncorporatie verhuurt deze woningen en heeft Bouwborg geselecteerd voor het onderhoud, de service en de mutatiewerkzaamheden. In totaal zijn er ca. 3000 woningen die een beroep kunnen doen op de service van Bouwborg.

Lees meer

Jurriëns Noord geeft pakhuis uit 1657 nieuwe bestemming

35 maanden geleden

Dat Jurriëns Noord specialist is in het herstellen van monumentale panden, moge na het zien van deze klus in Harlingen duidelijk zijn. Het echte ambachtelijke timmerwerk, waarbij Puur Vakmanschap zich laat gelden, wordt momenteel toepast in een monumentaal ‘Pakhûs’ uit 1657. Behoud van het historische erfgoed is uiteraard de leidraad in de uitvoering.

Lees meer

Wonen aan de Groote Veen in Eelde

35 maanden geleden

In de Groote Veen de nieuwste wijk van Eelde worden door Frisoplan vijf vrijstaande patiovilla’s met een geschakelde aanbouw ontwikkeld.

Lees meer

Uitbreiding Medisch Centrum Hengelo gestart

35 maanden geleden

In Hengelo is Friso Oost B.V. gestart met de uitbreiding van Medisch Centrum De Kievit. Aan de Klinkhamerweg in Hengelo wordt De Kievit uitgebreid met een nieuw multifunctioneel gebouw (vier bouwlagen). Het bestaande gebouw, dat te klein geworden is, wordt door een loopbrug met de nieuwbouw verbonden. Daarnaast wordt er ook een kelder gerealiseerd.

Lees meer

Houkesloot zoekt werkvoorbereider

36 maanden geleden

Houkesloot is op zoek naar een gedreven werkvoorbereider.

Lees meer

Optopping businesscentre Zaandam van start

36 maanden geleden

In opdracht van Affordable Medicines Group (AMG) uit Zaandam werkt Aannemingsmaatschappij Friso Almere B.V. momenteel aan de optopping van het bedrijfspand aan de Westzijde in Zaandam. Het pand wordt, naar een ontwerp van BOAS BNA Architecten, uitgebreid met een derde verdieping. De tweede verdieping wordt volleding opnieuw ingedeeld en op de begane grond en eerste verdieping zullen de sanitaire groepen worden vernieuwd.

Lees meer

Herinrichting Europaplein krijgt vorm (+ video)

36 maanden geleden

De afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat de turbo-ronde op het Europaplein in Leeuwarden vorm kreeg. In het weekend van 6 tot en met 8 oktober was het dan ook zover! De verkeersstroom van de sterrotonde werd omgezet naar de turborotonde! Drone-flight Europe bracht in beeld hoe de medewerkers van KWS en Friso Civiel vorm gaven aan de herinrichting van het Europaplein. De tunnels voor fietsers en wandelaar die op drie plaatsen worden aangelegd worden eind dit jaar in gebruik genomen.

Lees meer