• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Torens Vondel Parck Leeuwarden bereiken hoogste punt

3 maanden geleden

Bouwcombinatie Friso-Koopmans realiseert drie woontorens aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Vrijdag 19 juni 2020 bereikten de eerste twee torens hun hoogste punt. In opdracht van Amvest en naar een ontwerp van TWA Architecten is de bouw van het grootschalige woonproject in juli 2019 van start gegaan. 

Lees meer

Start presale 14 woningen Moaihôf in Drachten

3 maanden geleden

In de wijk De Bouwen in Drachten worden door Frisoplan 14 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. De koopwoningen zijn ontworpen door Wijbenga Architecten en bieden ruimte aan een brede doelgroep. De presale van de woningen is inmiddels gestart.

Lees meer

Van gemeentehuis naar 30 zorgappartementen in Menaam

3 maanden geleden

In het voormalige gemeentehuis in Menaam wordt een nieuwe woonlocatie voor dementerende ouderen gerealiseerd. Friso Bouwgroep realiseert de grootschalige verbouw in opdracht van de KwadrantGroep. Eerst wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Naar verwachting wordt het project februari volgend jaar opgeleverd.

Lees meer

Bouwborg aan de slag met 16 vervangende woningen 't Zandt

3 maanden geleden

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwborg 16 vervangende woningen aan het Karshof, de Oosterstraat en de Molenweg in ’t Zandt. De voormalige woningen zijn aangewezen als onvoldoende aardbevingsbestendig en komen daarmee in aanmerking voor de sloopnieuwbouw regeling. Bouwborg verzorgt de volledige begeleiding van voorlopig ontwerp tot Turn-key oplevering. 

Lees meer >>

Lees meer

Complexmatige verduurzaming 65 woningen Haaksbergen

4 maanden geleden

In opdracht van woningcorporatie Domijn start Friso Oost (vestiging Eibergen) in juni met de complexmatige verduurzaming van 65 woningen in Haaksbergen.

Lees meer >>

Lees meer

Friso verduurzaamt 10 woningen in Borculo

4 maanden geleden

In opdracht van woningcorporatie ProWonen start Friso Oost (vestiging Eibergen) in juni met de verduurzaming van 10 woningen in Borculo (Gelderland).

Lees meer

Bouw 8 woningen langs voormalige tramlijn Lemmer gestart

4 maanden geleden

Aan de oostzijde, waar vroeger de tram vanuit Joure naar Lemmer reed, is Aannemingsmaatschappij Friso gestart met de bouw van 8 woningen in de nieuwe toepasselijke wijk ‘Tramdijk-Oost’. In opdracht van Lyaemer Wonen worden de acht nul-op-de-meter woningen energie-neutraal gebouwd ten noordoosten van Lemmer.

Lees meer

Build a better world now - Energie Kenniscentrum Leeuwarden wint prestigieuze prijs!

4 maanden geleden

Het Energie Kenniscentrum in Leeuwarden, ontworpen door Achterbosch Architecten, heeft een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. In een speciale editie van de Good Design Awards van  The Chicago Athenaeum, werd het Energie Kenniscentrum in de categorie ‘Architectuur’ als beste beoordeeld.

Lees meer

Verkoop fase 1B van De Wisseling Stiens bijna van start

4 maanden geleden

Deze trein is flink op stoom! Op woensdag 3 juni gaat de verkoop van fase 1B van De Wisseling in Stiens van start.

Lees meer

Nieuwe versmarkt brengt drie lokale ambachten samen in hartje Workum

4 maanden geleden

In het centrum van Workum, vlakbij de Aldi en de Poiesz werkte Friso Bouwgroep vanaf februari dit jaar aan de realisatie van Versmarkt ‘De 3 Ambachten’. De nieuwe delicatessezaak, waar de slager, bakker en biologische kaasmaker samenkomen, werd in de voormalige oude school en bibliotheek gerealiseerd. Commissaris de Koning Arno Brok bracht een bezoek aan de nieuwe aanwinst van Workum op het moment van de opening. 

Lees meer