• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Van kerk tot monumentaal studentenpand

4 maanden geleden

De afgelopen tijd leverde Jurriëns Noord weer drie mooie projecten op. Het gaat om de restauratie van twee kerken en één monumentaal studentenhuis. Drie projecten die Jurriëns Noord weer op het lijf geschreven zijn.

Lees meer

Succesvol partnerschap geeft vervolg aan 7 sluizen Noord-Holland

4 maanden geleden

Op 6 november 2019 tekenden Tauw en Friso-Civiel (TFC) met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de nadere overeenkomst voor de planuitwerkingsfase voor de verbetering van zeven sluizen in Noord-Holland. Hiermee komt een vervolg op de verkenningsfase. Lees meer >>

Lees meer

Friso Oost zoekt nieuwe collega's

5 maanden geleden

Friso Oost in Eibergen zoekt nieuwe collega's. Ben of ken jij een enthousiaste projectbegeleider die zich wil richten op de kleinbouw of juist op de grote utiliteitsbouw? Wil jij bouwen aan spraakmakende bouwteam-projecten, uitgevoerd in de omgeving Achterhoek en Twente? Of kom jij net van school en ben je op zoek naar een bedrijf waar je de kans krijgt om te groeien? Dan ben je bij onze vestiging in Eibergen aan het juiste adres. 

Lees meer

Nieuw museum met een uniek verhaal

5 maanden geleden

Op 31 oktober opende Museum De Proefkolonie in Frederiksoord officieel zijn deuren met een feestelijke bijeenkomst. Het museum is gevestigd in het eveneens nieuwe bezoekerscentrum voor de Koloniën van Weldadigheid. Jurriëns Noord realiseerde de verbouw van het casco van het Huis van Weldadigheid. Daarna volgde fase 2 waarin de inrichting onder handen genomen werd.

Lees meer

Van opleidingsgebouw tot eigentijdse onderwijsomgeving

5 maanden geleden

De renovatie van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling is nagenoeg klaar. Op 17 oktober jl. overhandigde Friso Bouwgroep de sleutel aan opdrachtgever NHL Stenden Hogeschool. Deze week namen de studenten hun ‘nieuwe school’ in gebruik. Lees meer >>>

Lees meer

Verkoop woningen De Wisseling flink op stoom!

5 maanden geleden

Het sein voor de bouw van De Wisseling in Stiens staat op groen. De verkoop van fase 1 is onlangs gestart en de eerste woningen zijn verkocht. Kortom de verkoop is op stoom. Afgelopen woensdag (16 oktober jl.) konden geïnteresseerden kennis maken met het project bij Makelaardij Friesland. Ondertussen zijn er zes woningen verkocht en hebben zich een flink aantal belangstellenden gemeld voor een optie op één van de woningen.

Lees meer

Hoe de bouw van een school topbedrijven circulair verbindt

5 maanden geleden

Kinderen in Hilversum kunnen in het najaar van 2019 persoonlijkheid en talent ontwikkelen in één van de duurzaamste scholen in Nederland. De Sterrenschool Hilversum heeft vanwege de groei van het aantal leerlingen een prachtig, nieuw en duurzaam schoolgebouw gekregen. Friso Bouwgroep heeft de school gasloos en circulair gebouwd. Hermeta Interieurbouw verzorgt vanuit het HIP2School concept circulaire garderobekasten uit retourgenomen bureaubladen van Gispen. Lees meer >>>

Lees meer

Hoe Friso bijdraagt aan toekomstbestendig warmtenet van Amsterdam

5 maanden geleden

Vattenfall (voorheen NUON)  is een project begonnen om de Amsterdamse warmtenetten nog verder te optimaliseren en met elkaar te verbinden. In onderaanneming van ENGIE Service werken Aannemingsmaatschappij Friso en Friso Civiel samen aan de realisatie van een nieuwe warmtebuffer en hulpwarmtecentrale aan de A10 in Amsterdam. Dit is een belangrijke stap in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de warmtenetten van Amsterdam.

Lees meer

Duidelijke communicatie en aanpak bij verduurzaming Enschede

5 maanden geleden

In juni 2019 is Aannemingsmaatschappij Friso Oost (Eibergen) in opdracht van woningcorporatie Domijn begonnen met verduurzamen en onderhoud van 128 woningen in Enschede. De eerste fase is 27 juni van start gegaan. Het eerste complex is inmiddels opgeleverd (26 woningen). Het tweede complex (102 woningen) is eind augustus van start gegaan. De helft van de woningen is inmiddels opgeleverd. Naar verwachting wordt het project eind 2019 opgeleverd.

Lees meer

Het sein voor treinremise Stiens staat op groen

5 maanden geleden

Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen heeft Frisoplan een nieuw woonplan ontwikkeld voor 58 woningen op de locatie van de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. De toekomstige bewoners hoeven niet meer te wachten op een bouwvergunning; er is groen licht. Woensdag 16 oktober wordt er een inloopmiddag voor geïnteresseerden georganiseerd bij Makelaardij Friesland.

Lees meer