• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Thuisbasis Uniformberoepen Leeuwarden klaar voor gebruik

36 maanden geleden

Op dinsdag 14 februari, klokslag half 8, werd de eerste paal voor de nieuwbouw door Friso Bouwgroep geheid. Amper 12 uur nadat de gemeenteraad unaniem instemde met het verlenen van de vergunning. Inmiddels brandt de binnenverlichting, is de vloerbedekking gelegd en is de lift geplaatst. Friso Bouwgroep werkte samen met onder andere opdrachtgever ROC Friese Poort, Wind Architecten Adviseurs en Pranger-Rosier met man en macht aan de nieuwbouw voor de opleiding Uniformberoepen in Leeuwarden. Afgelopen donderdag 5 oktober vond de officiële oplevering plaats. Na de herfstvakantie zullen studenten en docenten hun officiële intrek nemen in hun nieuwe thuisbasis.

Lees meer

Van schip tot circulaire fietsenberging

36 maanden geleden

Bij een circulair schoolgebouw hoort natuurlijk ook een circulair gebouwde fietsenberging. Daarom stelde Radboud Poortvliet, projectleider bij Friso Bouwgroep zichzelf tot doel om ook de fietsenberging bij de nieuwbouw van Uniformberoepen ROC Friese Poort te laten maken van hergebruikte materialen.

Lees meer

Friso Bouwgroep stimuleert volleybaltalenten van Friesland

36 maanden geleden

Alweer voor het zede jaar op rij sponsort Friso Bouwgroep de VolleybalAcademie van Zuid-west Friesland. Een mooi initiatief van Stichting Stimulering Volleybal die voor het 8e opvolgende jaar de trainingen voor talentvolle volleybalsters organiseert. Friso verbindt zich graag aan de ontwikkeling van jonge talenten en het waarmaken van ambities op het gebied van sport. De jonge meiden krijgen op deze manier een kans om door te stromen naar de vollebaltoppers van Friesland. 

Lees meer

VC Sneek: Friso & Rabo ook de komende drie jaar hoofdsponsors

36 maanden geleden

Donderdag 28 september ondertekende het bestuur van VC Sneek een nieuw sponsorcontract met Friso Bouwgroep en Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland. Hiermee verbinden de beide bedrijven zich opnieuw voor drie jaar als hoofdsponsors aan VC Sneek.

Lees meer

Bouwborg renoveert 82 appartementen op afroep

36 maanden geleden

82 appartementen renoveren waarbij je van te voren niet weet wanneer dit op de planning staat? Bouwborg, sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep, werkt momenteel in opdracht van NTC Vastgoed aan de renovatie van 82 zorg- en huur appartementen van woonzorglocatie ‘De Brink’ in Groningen. Inmiddels is een deel van de appartementen volledig gerenoveerd. Nu is het wachten op de appartementen die weer vrij komen. Hoe Bouwborg dit project met zorg uitvoert, vroegen we aan projectleider Dick Werkman.

Lees meer

De Witte Olifant; sloop gestart in Zaandam

36 maanden geleden

Op een prachtige locatie aan de oostzijde van de rivier de ‘Zaan’ in Zaandam is vanochtend de sloop van de Witte Olifant van start gegaan. Wethouder Dennis Straat nam onder het toeziend oog van Frisoplan en de toekomstige bewoners de eerste hap uit de voormalige verffabriek. Daarmee maakte hij een begin aan de ontwikkeling van negen eengezinswoningen en acht appartementen. Het behoud van het pand bleek geen haalbare kaart, maar het volume zal herkenbaar blijven in de nieuwbouw.

Lees meer

Friso Civiel klaart manouvreerklus inhijsen Rijnhavenburg Alphen aan den Rijn

36 maanden geleden

In opdracht van Gemeente Alphen aan de Rijn bouwt Friso Civiel sinds begin dit jaar aan de verhoging van de Rijnhavenbrug in Alphen aan de Rijn. De circa 50 jaar oude brug is de nautische toegang tot de Rijnhaven en wordt volledig vernieuwd. Deze week stond in het teken van het plaatsen van de stalen brugonderdelen. De klus verliep volledig volgens planning en zonder incidenten. Zowel gemeente Alphen aan den Rijn als Friso Civiel kijken met een goed gevoel terug op het manouvreerwerk van afgelopen week.

Lees meer

Friso Rollers behalen tweede plaats in Malmö Open Youth 2017

36 maanden geleden

Friso is maatschappelijk betrokken. Dat komt onder andere tot uiting in het financieel steunen en initiëren van goede doelen en initiatieven. De Friese rolstoelbasketbalclub DVO/Dyna '75 is daar één van. Afgelopen week reiste de club af naar de Malmö Open 2017. De basketballers, ook wel de Friso-rollers genoemd behaalde de vijfde plek! Iets waar we als Friso Bouwgroep natuurlijk trots op zijn.

Lees meer

VACATURE: Ervaren BIM Coördinator/werkvoorbereider

36 maanden geleden

Vanwege de gestage groei van Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (hoofdkantoor in Sneek) zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor onderstaande functie: 

Lees meer

Realisatie uitbreiding Suiker Unie in beeld

37 maanden geleden

Friso Civiel is al jarenlang een specialist te noemen op het gebied van bruggen, gemalen en sluizen, maar ook binnen de industriebouw timmert onze civiele eenheid aardig aan de weg. Zo stond onlangs de oplevering van de uitbreiding 'biogasproductie uit reststromen' bij de Suiker Unie in Hoogkerk op de planning. Drone-flight Europe bracht de realisatie prachtig in beeld. Bekijk de video hier.

Lees meer