• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

353 jaar oude toren op Ameland in de steigers

36 maanden geleden

Onze restauratiemannen hebben wederom een mooie klus op Ameland onder handen. Dit keer gaat het om een oude toren in het centrum van Nes. De voormalige uitkijktoren staat volledig in de steigers om diverse herstelwerkzaamheden (metsel- en voegwerk) uit te kunnen voeren. Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) voert de werkzaamheden uit in opdracht van Gemeente Ameland.

Lees meer

Groninger Architectuurprijs voor Energy Academy

36 maanden geleden

Het gebouw van Energy Academy Europe, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, op het Zernikecomplex is de mooiste van de stad Groningen. Zowel de vak- als publieksjury zetten het gebouw vrijdag op één tijdens de Groninger Gebouwenenquête.

Lees meer

Nederlands eerste woonwijk met biogas opgeleverd!

36 maanden geleden

Afgelopen week werden de laatste woningen in het nieuwbouwplan Techum, een buurtschap nabij Leeuwarden, opgeleverd! In totaal werden er 18 woningen, welke gebruik maken van biogas, ontwikkeld door Frisoplan in samenwerking met Aannemingsmaatschappij Friso. Dat maakt het project een uniek plan.

Lees meer

Zelfbouwproject Nieuwe Linie in Groningen, teamsport voor Bouwborg

37 maanden geleden

Bouwborg, sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep, bouwt op dit moment samen met projectontwikkelaar Rizoem aan een nieuw zelfbouwproject op het Europapark in Groningen. Het Europapark is een nieuwe stadswijk ten zuidoosten van de binnenstad van Groningen. Sinds april is Bouwborg bezig met het bouwen van 10 woningen van Rizoem in de woonwijk De Nieuwe Linie.

Lees meer

Nieuwbouw Danone Nutricia ELN bereikt vandaag hoogste punt!

37 maanden geleden

Het nieuwe onderkomen voor de productie van babyvoeding, Danone Nutricia Early Life Nutrition bereikt vandaag haar hoogste punt. Aannemingsmaatschappij Friso bouwt sinds juni 2016 aan dit kolossale project van ruim 49.000 m2 bvo.

Lees meer

Jurriƫns Noord met vlag en wimpel geslaagd voor ERB-certificaat

37 maanden geleden

Jurriëns Noord is geslaagd! En wel voor de her certificering van het ERB certificaat. In verband met de overname door Friso Bouwgroep moest Jurriëns Noord binnen één jaar na overname opnieuw haar erkenning voor Restauratie Bouwbedrijf behalen. Vorig jaar oktober behaalde Jurriëns Noord al de certificering voor het vakmanschap in de restauratiesector middels het SCR-certificaat.

Lees meer

Bouwdocenten en bouwers in gesprek tijdens professionaliseringsprogramma

37 maanden geleden

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters veel van elkaar kunnen leren! Onder dat motto ging dinsdag 13 juni op de ROC Friese Poort in Sneek het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters van start. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd het professionaliseringprogramma toegelicht en gaf Tjalling van der Berg een interessante lezing over eco-coaching. Daarnaast werden docenten en leermeester letterlijk één-op-één aan elkaar gekoppeld, waarna ze twee dagen met elkaar ‘meelopen’.

Lees meer

Voorspoedige bouw bij huisartsenpost Martini Ziekenhuis

37 maanden geleden

In januari is Bouwborg (sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep) van start gegaan met de nieuwbouw van de huisartsenpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Deze nieuwe post wordt voorzien van een spoedingang voor zowel patiënten voor de doktersdienst als de patiënten voor de Spoedeisende Hulp.

 
Lees meer

Spraakmakende luchtfoto Europaplein Leeuwarden

37 maanden geleden

De werkzaamheden aan het Europaplein zijn in volle gang! Vanaf de grond is niet altijd te zien wat er allemaal op zo’n project gebeurd, daarom maakte de Leeuwarder Courant onlangs een prachtige foto vanuit de lucht. De foto van het kruispunt werd 2 juni jl. gepubliceerd. Heeft u deze krant gemist? Bekijk dan hieronder het complete artikel.

Lees meer

Friso en Rabobank verbinden naam aan Mar-athon Sneek!

37 maanden geleden

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni is het weer zover! De derde editie van de Mar-athon rond Sneek en meer wordt gehouden! En dit jaar is het zeker ‘meer’ want naast dat er 2 nieuwe evenementen aan de Mar-athon zijn toegevoegd, verbindt Friso Bouwgroep samen met de Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland haar naam aan het Sneeker sportevenement!

Lees meer