• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Daphne Schippers opent Friso project nieuwbouw Nike Store Utrecht

37 maanden geleden

In opdracht van HC Ardensport B.V. uit Amsterdam werkte Friso Bouwgroep (vestiging Almere) vanaf juli dit jaar aan de nieuwbouw van een zogeheten flagshipstore van Nike in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht.

Lees meer

Friese Park Vijversburg genomineerd voor ARC17 Award

37 maanden geleden

Het Friese park Vijversburg in Tytsjerk, is genomineerd voor de ARC17 Detail Award. De Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept. Het park werd onlangs door Jurriëns Noord en naar een ontwerp van Studio MAKS en Junya Ishigam, opgeknapt en uitgebreid. 30 november worden de nominaties bekend gemaakt.

Lees meer

Bouwborg stelt 100 schoorstenen veilig in aardbevingsgebied

37 maanden geleden

Sinds begin 2016 is Bouwborg, in opdracht van Centrum veilig Wonen, bezig met het veiligstellen van woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. De Tweede Kamer heeft met minister Kamp afgesproken dat minimaal 3.000 woningen in het aardbevingsgebied versneld veiliger worden gemaakt, zodat de risico’s voor bewoners in het gebied worden weggenomen wanneer er een aardbeving met een kracht van 4,5 op de schaal van Richter zou komen.

Lees meer

Bruggenbouwers Friso Civiel klaren precisieklus in Amsterdam

37 maanden geleden

Brug Noordhollandsch Kanaal geopend!

Begin dit jaar kreeg Friso Civiel de opdracht voor een uitdagende precisieklus in het Noorderpark in Amsterdam. Afgelopen zomer (13 juli jl.) was het eerste hoogtepunt al daar. Toen werd het brugdek geplaatst voor de nieuwe verbindingsburg over het Noordhollandsch Kanaal. Een klus die tot op de millimeter werd uitgevoerd. Afgelopen zondag werd de brug door Gemeente Amsterdam voor het eerst in gebruik genomen. Friso Civiel maakte een Making-off-video van de realisatie. Deze bekijk je hier.

Lees meer

Duurzaamste Student Stay en Starbucks Leeuwarden openen deuren

37 maanden geleden

Mei 2013 stond voor Friso Bouwgroep in het teken van de bouw van de allereerste studententoren op de kenniscampus in Leeuwarden. Inmiddels heeft Friso Bouwgroep in opdracht van CampusLeeuwarden nog twee dezelfde duurzame torens gebouwd en werd de laatste toren inclusief de allereerste Starbucks vestiging van Friesland afgelopen vrijdag (1 september jl.) feestelijk in gebruik genomen.

Lees meer

Bouwborg aan de slag voor Domesta

37 maanden geleden

Woningcorporatie Domesta investeert in de nieuwbouw van 32 energiezuinige woningen in Weiteveen en Zandpol (Drenthe). In totaal worden opgeteld in beide dorpen 38 verouderde woningen tegen de vlakte gehaald en opnieuw opgebouwd door Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep). De woningen worden per fase gesloopt door de opdrachtgever zodat Bouwborg er vervolgens een nieuwe woning kan bouwen.

Lees meer

Friso zoekt: kundige en doortastende uitvoerder steigerbouw

37 maanden geleden

Om goed werk te kunnen leveren op een veilige manier, is een goede steiger of ondersteuningsconstructie een must. Door het toenemend aantal projecten bij Friso, is de behoefte ontstaan voor een uitvoerder Steigerbouw. Deze steigerdeskundige uitvoerder ondersteunt en adviseert de organisatie aan de hand van actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek.

Lees meer

Friso Nijs nu ook online te lezen

38 maanden geleden

Het Friso Nijs van juli 2017 is uit. Een nieuwe editie met veel aandacht voor woningbouw. 

Lees meer

Friso Bouwgroep bundelt krachten voor nieuwe faciliteiten vliegbasis Leeuwarden

38 maanden geleden

In 2013 heeft de Nederlandse regering besloten dat de Nederlandse F-16 gevechtsvliegtuigen zullen worden vervangen door het gevechtsvliegtuig F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter. De vliegbases Leeuwarden en Volkel zijn aangewezen als de thuisbases van de F-35 toestellen. Met de komst van deze toestellen dient de infrastructuur op de vliegbasis in Leeuwarden en op de vliegbasis in Volkel te worden aangepast. Samen met Friso Civiel gaat Aannemingsmaatschappij Friso (beide onderdeel van Friso Bouwgroep) in opdracht van en in nauwe samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf de nieuwbouw van  het kantoor- en simulatorgebouw voor het 322 Squadron op de vliegbasis in Leeuwarden realiseren.

Lees meer

Design, Build en construct project Nordwin College Sneek, in volle gang!

38 maanden geleden

Design, build en construct

In opdracht van Stichting Nordwin College realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. de uitbreiding van het Nordwin College in Sneek. Het bouwproject is op basis van Design, Build en Construct aanbesteed. Een voorlopig ontwerp van AchterboschZantman Architecten dient hierbij als uitgangspunt.

Lees meer