• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Brug Noordhollandsch Kanaal, the making off...

37 maanden geleden

In opdracht van de Gemeente Amsterdam werkt Friso Civiel aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal in Amsterdam Noord. De brug is een ontwerp van West8 en wordt gebouwd onder technische begeleiding van Witteveen+Bos. Momenteel werken meer dan 15 bedrijven aan de realisatie van de brug. Best een project waar we als 'civiele bouwers' trots op zijn!

Lees meer

Friso en Bouwborg nu samen aan de slag in aardbevingsgebied Groningen

37 maanden geleden

In 2016 verstevigde Friso Bouwgroep samen met nog 6 andere bouwbedrijven al tientallen woningen in het aardbevingsgebied. Dit jaar gaan Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) en Friso Groningen in opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) gezamenlijk aan de slag.

Lees meer

Friso Bouwgroep bouwt circulair kenniscentrum Leeuwarden

37 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden wordt binnenkort het Energie Kenniscentrum Leeuwarden gebouwd. Aannemingsmaatschappij Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en circulair project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat als hoofdkantoor fungeren voor Ekwadraat en als kantoor voor Oosterhof Holman. Daarnaast is er ruimte voor kennisinstellingen en startups, die doorontwikkeld kunnen worden tot grownups. Het is de plek waar alle kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen.

Lees meer

Abseiltechniek toegepast bij Martinitoren Groningen

37 maanden geleden

In opdracht van de gemeente Groningen voert Jurriëns Noord momenteel diverse herstelwerkzaamheden uit aan de Martinitoren. 

Lees meer

Opening Sloepenroute

37 maanden geleden

In opdracht van Provincie Fryslân heeft Friso Civiel in samenwerking met Roelofs gewerkt aan de derde Electric Only vaarroute van Friesland. 

Lees meer

Zaandijkerkerk weer in gebruik

37 maanden geleden

In opdracht van Stadsherstel Amsterdam heeft Friso Bouwgroep de restauratie van de Zaandijkerkerk in Zaandijk gerealiseerd.

Lees meer

Aanvullende werkzaamheden Eysingahuis Leeuwarden

37 maanden geleden

In opdracht van vereniging Hendrick de Keyser voert Jurriëns Noord, onderdeel van Friso Bouwgroep, diverse werkzaamheden uit aan het Eysingahuis in Leeuwarden.

Lees meer

Wonen aan de Pampuskade in Sneek een feit!

37 maanden geleden

1 jaar geleden is Frisoplan begonnen met het realiseren van een bijzonder appartementencomplex op een prachtige locatie aan de rand van het centrum in Sneek. De start verkoop was uiteindelijk een groot succes. In de lente van 2016 werd gestart met de daadwerkelijke bouw van de Pampuskade. Nu, 1 jaar later, is het riante woongebouw met 8 appartementen en 2 penthouses klaar! Deze week werden alle woninngen opgeleverd

Lees meer

Succesvolle Dag van de Bouw

37 maanden geleden

Afgelopen zaterdag 20 mei 2017 vond de Dag van de Bouw plaats. Een dag waarop veel bouw- en infraprojecten door heel Nederland werden opengesteld voor bezoekers. Voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen, opende de Dag van de Bouw bij een groot renovatie- en nieuwbouwproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Het thema van de Dag van de Bouw was ‘baankansen in de bouw’, want de sector kan tienduizenden jongeren de komende jaren van een baan voorzien.

Lees meer

Startschot voor eye-catcher TopsportZorgCentrum Groningen

37 maanden geleden

Maandag 22 mei jl. werd het startschot van het project TopsportZorgcentrum in Groningen gegeven. Niemand minder dan Arjen Robben verrichte de officiële openingshandeling. In het bijzijn van vijfhonderd genodigden en geïnteresseerden legde hij symbolisch een eerste bult zand op de parkeerplaats van Sportpark Corpus den Hoorn. Over een jaar moet het gebouw opgeleverd zijn en kan onder meer FC Groningen er haar intrek in nemen.

Lees meer