• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Uitbreiding Nordwin College Leeuwarden opgeleverd

38 maanden geleden

In opdracht van Nordwin Leeuwarden realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso (Vestiging Leeuwarden) de uitbreiding van het Nordwin College aan de Jansoniusstraat in Leeuwarden. Naar een ontwerp van interieurarchitect Alex Koole voerde Friso de verbouw uit. 

Lees meer

Bouw Earth Sciences Utrecht van start

38 maanden geleden

Met een ware stormram kondigde een delegatie van de Universiteit Utrecht en de architect vorige week dinsdag (11 oktober jl.) de verbouw van het Earth Simulation Lab in Utrecht aan. De aanpassing van het gebouwd door Aannemingsmaatschappij Friso zal een nieuwe gezicht geven aan het voormalige Robert J. van de Graaflaboratorium, welke onderdeel vormt van de totale herontwikkeling van de faculteit Geowetenschappen. Het zogenaamde Earth Simulation lab is daarmee het laatste grote huisvestingsproject voor de faculteit in het NoordwestCluster van De Uithof. 

Lees meer

Sint Clemenskerk Ameland opgeleverd

38 maanden geleden

Op maandag 10 oktober werd de Sint Clemenskerk in Nes (Ameland) opgeleverd. Met de oplevering komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid en wederopbouw, die na de verwoestende brand in februari 2013 begon.

Lees meer

Sintrale As open voor verkeer

38 maanden geleden

Op vrijdagmiddag 7 oktober opende gedeputeerde Sietske Poepjes samen met de betrokken wethouders, genodigden, aannemers en schoolkinderen de Sintrale As. ’s Avonds kon het autoverkeer gebruik maken van de nieuwe dubbelbaans autoweg tussen Dokkum en Nijega. 

Lees meer

Jurriƫns Noord nu ook SRC-gecertificeerd

38 maanden geleden

Jurriëns Noord is afgelopen maandag (3 oktober jl.) samen met nog 43 restauratiebedrijven uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, officieel gecertificeerd voor hun vakmanschap in de restauratiesector. De 43 bedrijven zijn als eerste opgenomen in het openbare register van Stichting Certificering Restauratie.

Lees meer

Herstructurering Aastraat Steenwijk van start

38 maanden geleden

Donderdag 6 oktober hadden Wethouder Bert Dedden van gemeente Steenwijkerland, Nicole Peeters van Woonconcept en een afgevaardigde van de wijkvereniging in Steenwijk de eer om de start bouw van 28 huurwoningen aan te kondigen. Het project in de Aastraat maakt onderdeel uit van de herstructurering Steenwijk - West. Aannemingsmaatschappij Friso zal de bouw van de 'nieuwe' wijk uitvoeren.   

Lees meer

Jurriƫns Noord bouwt nieuw onderkomen voor Factor 5 in Groningen

39 maanden geleden

In opdracht van Stichting De Huismeesters heeft Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de verbouw en uitbreiding van de Venusflat in Groningen gerealiseerd. De begane grond van de Venusflat is geschikt gemaakt voor ‘Factor 5’, een zorgverlener die zowel zorg voor het individu als voor een groep kan bieden.

Lees meer

Friso-rollers in beeld bij Uniek Sporten campagne

39 maanden geleden

Sinds maart 2015 is Friso Bouwgroep trotse sponsor van de Friese rolstoelbasketballers. Naast dat zij regelmatig een belangrijke rol spelen in de landelijke basketbal competitie vervulden zij voor Sport Fryslân en de Friese gemeenten een rol in de campagne 'Uniek Sporten'. Middels een website, app en video wil de gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Lees meer

Vacature: werkvoorbereider/calculator Houkesloot

39 maanden geleden

Houkesloot is op zoek naar een ambitieuze werkvoorbereider/calculator voor de timmer- en prefabfabriek.

Lees meer

Bezoek a.s. zondag de Open Monumentendag

39 maanden geleden

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, met speciale aandacht voor het thema Iconen & symbolen. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Dit jaar zet ook het Eysingahuis a.s. zondag (11 september) haar deuren open voor publiek. Het rijksmonument aan de Koningsstraat in Leeuwarden werd door Friso Restauratie onlangs in ere hersteld

Lees meer