• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Jurriëns Noord met vlag en wimpel geslaagd voor ERB-certificaat

40 maanden geleden

Jurriëns Noord is geslaagd! En wel voor de her certificering van het ERB certificaat. In verband met de overname door Friso Bouwgroep moest Jurriëns Noord binnen één jaar na overname opnieuw haar erkenning voor Restauratie Bouwbedrijf behalen. Vorig jaar oktober behaalde Jurriëns Noord al de certificering voor het vakmanschap in de restauratiesector middels het SCR-certificaat.

Lees meer

Bouwdocenten en bouwers in gesprek tijdens professionaliseringsprogramma

40 maanden geleden

Friso Bouwgroep en Bouwen aan de Bouw zijn van mening dat docenten en leermeesters veel van elkaar kunnen leren! Onder dat motto ging dinsdag 13 juni op de ROC Friese Poort in Sneek het professionaliseringsprogramma voor bouwdocenten en leermeesters van start. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd het professionaliseringprogramma toegelicht en gaf Tjalling van der Berg een interessante lezing over eco-coaching. Daarnaast werden docenten en leermeester letterlijk één-op-één aan elkaar gekoppeld, waarna ze twee dagen met elkaar ‘meelopen’.

Lees meer

Voorspoedige bouw bij huisartsenpost Martini Ziekenhuis

40 maanden geleden

In januari is Bouwborg (sinds 2016 onderdeel van Friso Bouwgroep) van start gegaan met de nieuwbouw van de huisartsenpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Deze nieuwe post wordt voorzien van een spoedingang voor zowel patiënten voor de doktersdienst als de patiënten voor de Spoedeisende Hulp.

 
Lees meer

Spraakmakende luchtfoto Europaplein Leeuwarden

40 maanden geleden

De werkzaamheden aan het Europaplein zijn in volle gang! Vanaf de grond is niet altijd te zien wat er allemaal op zo’n project gebeurd, daarom maakte de Leeuwarder Courant onlangs een prachtige foto vanuit de lucht. De foto van het kruispunt werd 2 juni jl. gepubliceerd. Heeft u deze krant gemist? Bekijk dan hieronder het complete artikel.

Lees meer

Friso en Rabobank verbinden naam aan Mar-athon Sneek!

40 maanden geleden

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni is het weer zover! De derde editie van de Mar-athon rond Sneek en meer wordt gehouden! En dit jaar is het zeker ‘meer’ want naast dat er 2 nieuwe evenementen aan de Mar-athon zijn toegevoegd, verbindt Friso Bouwgroep samen met de Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland haar naam aan het Sneeker sportevenement!

Lees meer

Brug Noordhollandsch Kanaal, the making off...

40 maanden geleden

In opdracht van de Gemeente Amsterdam werkt Friso Civiel aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal in Amsterdam Noord. De brug is een ontwerp van West8 en wordt gebouwd onder technische begeleiding van Witteveen+Bos. Momenteel werken meer dan 15 bedrijven aan de realisatie van de brug. Best een project waar we als 'civiele bouwers' trots op zijn!

Lees meer

Friso en Bouwborg nu samen aan de slag in aardbevingsgebied Groningen

40 maanden geleden

In 2016 verstevigde Friso Bouwgroep samen met nog 6 andere bouwbedrijven al tientallen woningen in het aardbevingsgebied. Dit jaar gaan Bouwborg (onderdeel van Friso Bouwgroep) en Friso Groningen in opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) gezamenlijk aan de slag.

Lees meer

Friso Bouwgroep bouwt circulair kenniscentrum Leeuwarden

40 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden wordt binnenkort het Energie Kenniscentrum Leeuwarden gebouwd. Aannemingsmaatschappij Friso heeft opdracht gekregen om het unieke en circulair project, naar een ontwerp van AchterboschZantman, te realiseren. Het kenniscentrum gaat als hoofdkantoor fungeren voor Ekwadraat en als kantoor voor Oosterhof Holman. Daarnaast is er ruimte voor kennisinstellingen en startups, die doorontwikkeld kunnen worden tot grownups. Het is de plek waar alle kennis op het gebied van energie samenkomt en synergie ontstaat tussen diverse partijen.

Lees meer

Abseiltechniek toegepast bij Martinitoren Groningen

40 maanden geleden

In opdracht van de gemeente Groningen voert Jurriëns Noord momenteel diverse herstelwerkzaamheden uit aan de Martinitoren. 

Lees meer

Opening Sloepenroute

40 maanden geleden

In opdracht van Provincie Fryslân heeft Friso Civiel in samenwerking met Roelofs gewerkt aan de derde Electric Only vaarroute van Friesland. 

Lees meer