• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bedrijfsovername Bouwborg door Friso Bouwgroep

41 maanden geleden

Bouwborg Noord en Zomers Bouwbedrijf (voorheen onderdeel van Ballast Nedam) zijn vanaf 10 november jl. overgenomen door Friso Bouwgroep. Veranderingen in de markt en een nieuwe aandeelhouder waren voor Ballast Nedam de reden om de strategie en de focus aan te passen.

Lees meer

Binnenkort in verkoop: Prinsenhof Leeuwarden

41 maanden geleden

Direct tegenover de Prinsentuin ontwikkelt Frisoplan 7 prachtige ruime patriciërswoningen; statige en royale woningen in het historische hart van Leeuwarden. Op 1 oktober zijn de woningen tijdens de open huizen route van Makelaardij Hoekstra in stille verkoop gegaan. Nu, een paar weken later, zijn 4 van de 7 woningen in optie genomen. 25 november gaan de woningen officieel in verkoop. Geïnteresseerden zijn vanaf 16.00 uur welkom in de Koperen Tuin van Leeuwarden.

Lees meer

Save the date! 8 & 9 november Promotiedagen Groningen

41 maanden geleden

De Promotiedagen Groningen presenteert dit jaar een vakgericht themaplein over aardbevingsbestendig- en duurzaam bouwen. Aannemingsmaatschappij Friso, Bouwbedrijf Jurriëns Noord en Bouwborg zijn erbij en nodigen u graag uit om op 8 en/of 9 november een bezoek te brengen aan onze gezamenlijke stand 6056 op het themaplein.

Lees meer

Jurriëns Noord herstelt bevingsschade kerk Leegkerk

41 maanden geleden

Op de grens van de stad Groningen en Ommeland ligt de middeleeuwse kerk van Leegkerk. In de jaren zeventig van de vorige eeuw was de kerk een ruïne. Inmiddels is de kerk in 2012-2013 geheel gerestaureerd door Friso en tot multifunctioneelcentrum verbouwd. Waarbij, naar een ontwerp van AWG Architecten, een gouden blok is toegevoegd, die nu dient als toeristische ontmoetingsplek. Nu 3 jaar later voerde Jurriëns Noord (onlangs overgenomen door Friso Bouwgroep) de versteviging van diverse kerken uit, waaronder de kerk in Leegkerk.

Lees meer

Wethouder Akkerman slaat eerste paal Houkepoort brug

41 maanden geleden

Wethouder Gea Akkerman sloeg vanmorgen (donderdag 27 oktober jl.) de eerste paal voor de toekomstige brug, die van het nieuwe woongebied Houkepoort een eiland moet maken. Nu nog rijdt het verkeer over een dam, maar wanneer de brug in het voorjaar van 2017 een feit is, is het gebied volledig door water omgeven en dus een eiland.

Lees meer

Beleef Houkepoort in 3D op de woonmarkt!

41 maanden geleden

Zaterdag 29 oktober is het zo ver: dan vindt de Woonmarkt van Súdwest-Fryslân plaats. Op dit woonevenement wordt alles omtrent wonen en het nieuwbouw woonaanbod in Sneek gepresenteerd. Uiteraard zal ook het project Houkepoort hier gepresenteerd worden! Tijdens de woondag worden de eerste woningtypes en de daarbij horende richtprijzen kenbaar gemaakt. Ook worden voor deelgebied 3 de vrije kavelprijzen bekend gemaakt en kunt u een indruk krijgen van de voorwaarden.

Lees meer

Nieuwbouw Energy Academy in Groningen klaar voor onderwijs en onderzoek naar Energie

41 maanden geleden

In recordtempo is het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland verrezen op de Zernike Campus Groningen: de Energy Academy (EA). Na een bouwtijd van slechts 18 maanden hebben Bouwcombinatie Friso-Koopmans en ENGIE de sleutels van dit unieke gebouw op 14 oktober overgedragen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hiermee is een ambitieus bouwproject afgerond en is een inspirerende omgeving gemaakt voor organisaties die zich inzetten voor de transitie naar duurzame energie.

Lees meer

Uitbreiding Nordwin College Leeuwarden opgeleverd

42 maanden geleden

In opdracht van Nordwin Leeuwarden realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso (Vestiging Leeuwarden) de uitbreiding van het Nordwin College aan de Jansoniusstraat in Leeuwarden. Naar een ontwerp van interieurarchitect Alex Koole voerde Friso de verbouw uit. 

Lees meer

Bouw Earth Sciences Utrecht van start

42 maanden geleden

Met een ware stormram kondigde een delegatie van de Universiteit Utrecht en de architect vorige week dinsdag (11 oktober jl.) de verbouw van het Earth Simulation Lab in Utrecht aan. De aanpassing van het gebouwd door Aannemingsmaatschappij Friso zal een nieuwe gezicht geven aan het voormalige Robert J. van de Graaflaboratorium, welke onderdeel vormt van de totale herontwikkeling van de faculteit Geowetenschappen. Het zogenaamde Earth Simulation lab is daarmee het laatste grote huisvestingsproject voor de faculteit in het NoordwestCluster van De Uithof. 

Lees meer

Sint Clemenskerk Ameland opgeleverd

42 maanden geleden

Op maandag 10 oktober werd de Sint Clemenskerk in Nes (Ameland) opgeleverd. Met de oplevering komt er een einde aan een lange periode van onzekerheid en wederopbouw, die na de verwoestende brand in februari 2013 begon.

Lees meer