• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

De bouw van Pampuskade Sneek gaat beginnen

43 maanden geleden
 
Afgelopen najaar zijn de tien woningen van het nieuwbouwproject Pampuskade in verkoop gegaan. Na een succesvolle en zonnige middag op de bouwlocatie in Sneek werden alle woningen (op één na) in optie genomen. Kort daarop volgde de officiële verkoop van acht woningen. Inmiddels zijn alleen appartement 1 en 2 nog beschikbaar; een razend snelle verkoop dus. Dit betekent dat Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) de schep in de grond gaat zetten en de bouwwerkzaamheden deze lente daadwerkelijk gaan beginnen!
Lees meer

Hijsklus kerk Ameland levert unieke beelden op

43 maanden geleden

Gister stond er bij de wederopbouw van de St. Clemenskerk op Ameland een spectaculaire hijsklus op de planning. De dakelementen die stuk voor stuk in een tijdelijke constructie naast het werk worden opgebouwd, werden gisterochtend voor het eerst in het werk geplaatst. Een spannende en unieke klus voor onze collega's op de bouw. De werkzaamheden werden in de lucht op de voet gevolgd door een drone, dit leverde spectaculaire beelden op. Bekijk de beelden hier. 

Lees meer

Grootste nieuwbouwproject Leeuwarden opgeleverd

44 maanden geleden

Het grootste nieuwbouwproject in Leeuwarden 'Wonen in Eelân' is opgeleverd. Na precies 8 maanden zijn op een paar afrondende werkzaamheden na, de bouwwerkzaamheden vorige week (week 9) volledig afgerond. De nieuwe woonwijk met jaren ’30 uitstraling vormt een prachtige woonbuurt met direct zicht op de Ee. Op twee woningen na zijn alle woningen in rap tempo verkocht. Naar verwachting zullen de laatste woningen dan ook snel verkocht worden.

Lees meer

Miljoenenopdracht Friso Civiel voor dijkversterking Texel

44 maanden geleden

Friso Civiel gaat samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie ‘Civiele Combinatie Tessel’ meewerken aan de versterking van de waterkering op Texel.

Lees meer

Ontwerp nieuwbouw Energy Academy Europe behaalt hoogste duurzaamheidscertificaat

44 maanden geleden
Het ontwerp van de Energy Academy Europe in Groningen, waar bouwcombinatie FrisoKoopmans op dit moment de nieuwbouw uitvoert, is afgelopen week door De Dutch Green Building Council gecertificeerd met de hoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties. Het bereikt daarmee de BREEAM Outstanding-klasse met de meeste punten op de energiebesparende maatregelen.  
Lees meer

Binnenkort spectaculair hijswerk op Ameland

44 maanden geleden

Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie Nes Ameland de restauratie van de Sint Clemenskerk. Op dit moment is Friso druk bezig met het herstellen van alle, door de brand verwoestte, onderdelen. Een spectaculair onderdeel daarvan is het dak en de nieuwe toren. Binnenkort worden de nieuwe dakelementen in één keer in de lucht gehesen. 

Lees meer

Dames VC Sneek sportploeg van het jaar!

44 maanden geleden

Tijdens het Sportgala Fryslân in Trinitas in Heerenveen zijn de dames van VC Sneek gisteravond (17 februari) uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.  Zoals bekend werden de dames van VC  Sneek afgelopen jaar volleybal landskampioen, wonnen ze de Super Cup en de nationale beker.

Lees meer

Kunstencentrum Corrosia weer open!

44 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling realiseerde Friso Bouwgroep de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven. De culturele trekpleister werd naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen. Afgelopen zaterdag (13 februari) werd Corrosia op feestelijke wijze heropend.

Lees meer

Friso bouwt laboratorium Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Marknesse

45 maanden geleden

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse krijgt een nieuw onderkomen. Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek is als aannemer aangesteld voor de grootschalige nieuwbouw van ruim 18.000 m2 in Marknesse. Het NLR is de nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart. Zij zijn toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige technologie voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Lees meer

Versteviging eerste woningen Groningen van start

45 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) verstevigt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) 150 woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. Samen met een consortium van nog 6 andere bouwbedrijven bestaande uit; Van Wijnen, BAM, Volker Wessels, Kooi, Ballast Nedam en Geveke, worden in totaal 1200 woningen verstevigd en aarbevingbestendig gemaakt.

Lees meer