• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Frisoplan bouwt samen met VDM aan de Friesestraatweg (Groningen)

44 maanden geleden

Maandag 6 juni ondertekenden wethouder Roeland van der Schaaf, de heer Jan van der Meer (VDM Woningen) en de heer Henk Dedden (Frisoplan, onderdeel van Friso Bouwgroep) de koopovereenkomst voor de verkoop van 'Friesestraatweg 137a'. Frisoplan en VDM Woningen gaan er twintig eengezinswoningen bouwen. 

Lees meer

Energy Academy Europe: duurzaam én bestand tegen aardschokken

44 maanden geleden

Vandaag (3 juni jl.) publiceerde het Dagblad van het Noorden onderstaande artikel over de nieuwbouw van de Energy Academy Europe in Groningen, hét topinstituut waarin bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.nieuwbouweae.nl of bezoek morgen (zaterdag 4 juni) de Dag van de Bouw. 

Lees meer

A.s. zaterdag: Dag van de Bouw - Mis het niet!

44 maanden geleden

A.s. zaterdag 4 juni is het weer de 'Dag van de Bouw'. Friso Bouwgroep stelt dit jaar twee projecten open voor publiek, namelijk; de aanbouw van De Centrale As en de nieuwbouw van de Energy Academy Europe in Groningen. Normaal gesproken zijn beide projecten niet toegankelijk voor publiek. A.s. zaterdag heb jij dus de unieke kans om de projecten, die beide dit jaar nog worden opgeleverd, van dichtbij te bekijken! 

Lees meer

Friso plaatst nieuwe haan voor toren St. Clemenskerk Ameland

44 maanden geleden

Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van Stichting Beheer Kerkelijke Gebouwen Noord-Nederland de restauratie van de Sint Clemenskerk in Nes op Ameland. In februari 2013 verwoestte een brand de historische kerk. De restanten van de kerk bleven ruim een jaar onaangeroerd. In oktober 2015 startte Friso met de intensieve herbouwklus. Vandaag werd een nieuwe gouden haan op de kerk geplaats. Letterlijk een hoogtepunt voor de bouw, het kerkbestuur en de schoolkinderen die de haan gefinancierd hebben.

Lees meer

Friso en Dijkstra Draisma realiseren ruim 90 woningen in Houkepoort

45 maanden geleden

Het samenwerkingsverband Frisoplan en Dijkstra Ontwikkeling een combinatie gevormd welke ruim 90 woningen gaat ontwikkelen en realiseren in de Houkepoort te Sneek. Met de verkoop van de woningen wordt nog dit jaar gestart. Een ‘Sneak Preview’ mag zelfs nog vóór de bouwvak worden verwacht. Houkepoort gaat los!

Lees meer

Bedrijfsovername Jurriëns Noord door Friso Bouwgroep

45 maanden geleden

Friso Bouwgroep heeft met de curator overeenstemming bereikt over de overname van Jurriëns Noord met vestigingen in Groningen en Sneek. Jurriëns Noord is een door ERM en SCR Erkend Restauratie Bouwbedrijf gespecialiseerd in renovatie en restauratie met Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel als werkgebied.

 
Lees meer

Nieuwe Fryske poldergemalen krijgen vorm

45 maanden geleden

Op dit moment is Friso Civiel druk bezig met de realisatie van vijf nieuwe poldergemalen op de locaties van vijf te slopen poldergemalen, inclusief alle bijkomende W&E werkzaamheden en terreininrichting in noord Friesland. De gemalen van Wetterskip Fryslân liggen geografisch bij elkaar, waarbij het gaat om combinaties van tweemaal een dubbel vijzelgemaal (ca. 300 m3) met een pompgemaal en een enkel vijzelgemaal.

Lees meer

Beginselen nieuwbouw NLR Marknesse zichtbaar

45 maanden geleden

Maandag 18 april was het zover. De eerste paal van het nieuwe onderkomen voor het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse is de grond ingegaan. Het startschot voor de nieuwbouw werd gegeven door Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Het nieuwe pand van zo’n 19.000 vierkante meter is straks toonaangevend op het gebied nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart in Nederland.

Lees meer

Vacature: werkvoorbereider/calculator

46 maanden geleden

Timmerfabriek Houkesloot zoekt een ambitieuze werkvoorbereider/calculator.

Lees meer

Friso levert eerste 6 ‘high five’ IbbA woningen op

46 maanden geleden

Op verschillende locaties in Almere leverde Aannemingsmaatschappij Friso onlangs als eerste 6 woningen op binnen het IbbA concept. Samen met Dill Architecten uit Amsterdam ontwierp Friso de fraaie ‘High-five’ split level woning, speciaal ontwikkeld voor IbbA. 

Lees meer