• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Energy Academy Europe door de lens van fotograaf Ronald Zijlstra

42 maanden geleden

In slechts 18 maanden hebben bouwcombinatie Friso-Koopmans en ENGIE het inmiddels met een internationale BREEAM Award bekroonde Energy Academy Europe in Groningen gebouwd. Fotograaf Ronald Zijlstra maakte onlangs een prachtige fotoreportage van het ambitieuse bouwproject.Wij laten u graag meekijken door de lens van Ronald.

Lees meer

Start energieneutrale nieuwbouw Uniformberoepen ROC Friese Poort

42 maanden geleden

Op vrijdag 24 maart werd de start van de nieuwbouw Uniformberoepen feestelijk gemarkeerd met de opening van een tijdelijk informatiecentrum circulaire bouw. Het nieuwe onderkomen biedt straks ruimte aan 800 studenten, wordt circulair gebouwd en is 100% energieneutraal. Het wordt één van de grootste en duurzaamste onderwijslocaties voor Uniformberoepen in ons land.

Lees meer

Werken bij Friso? Grijp je kans!

42 maanden geleden

Vanwege de gestage groei van van onze vestigingen zijn wij op zoek naar enthousiaste collega's! In onderstaand overzicht is weergeven welke functies vervuld moeten worden. Klik op de link voor meer informatie over de functie.

Lees meer

Bouwcombinatie Friso-Koopmans deelt mee in internationale BREEAM award voor Energy Academy Europe in Groningen

43 maanden geleden

Op 7 maart is in Londen bekend gemaakt dat de nieuwbouw Energy Academy Europe van de RUG winnaar is geworden van de internationale BREEAM Awards 2017 (categorie ‘Mixed Use & Other’). De vakjury erkent hiermee dat in Groningen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet. In slechts 18 maanden hebben bouwcombinatie Friso-Koopmans en ENGIE het unieke gebouw overgedragen aan de RUG. Hiermee is een ambitieus bouwproject afgerond en is een inspirerende omgeving gemaakt voor organisaties die zich inzetten voor de transitie naar duurzame energie. 

Lees meer

Watertorenprijs voor Bovenkamer Groningen

43 maanden geleden

De Bovenkamer van Groningen, onlangs gerestaureerd door Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep B.V.), heeft de watertorenprijs van 2016 gewonnen. De watertorenprijs wordt elke twee jaar uitgereikt door de Nederlandse Watertoren Stichting, bestaat behalve uit de eer, uit een speciaal daartoe door Niko Hoebe ontworpen plaquette. Het is de bedoeling dat de prijswinnende herbestemmingen een inspiratiebron vormen voor andere initiatiefnemers.

Lees meer

Friso bouwt aan duurzame verandering

43 maanden geleden

In het najaar van 2016 is Friso bouwgroep gestart met het project "Friso werkt veilig". 

Lees meer

Friso Bouwgroep maakt van wonen in een kerk werkelijkheid

43 maanden geleden

Op de afwerking na, is de realisatie van de appartementen in de Zaandijkerkerk in Zaandijk afgerond. Over twee maanden kunnen de toekomstige bewoners hun intrede maken. De herbestemming van de kerk hield de sloopkogel tegen. Dagblad Zaanstreek schreef er een mooi artikel over.

Lees meer

Eerste paal voor nieuwbouw Arrix BV

43 maanden geleden

Op 200 meter van het huidige pand werd dinsdagmiddag 21 februari de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Arrix. Voordat de eerste paal de grond in ging, werd deze gesigneerd door alle medewerkers. De eerste ‘klap’ voor het begin van de verdere toekomst van Arrix BV, werd uitgedeeld door Bernard Veenstra, Financieel Directeur van Arrix. Uiteraard waren de medewerkers van Arrix ook getuige van deze feestelijk ceremonie.

Lees meer

Winst voor VC Sneek in bekerfinale

43 maanden geleden

De volleybalvrouwen van VC Sneek hebben net als in 2014 afgelopen weekend het bekertoernooi gewonnen. De Friezinnen wonnen in een herhaling van de verloren finale van 2015 met 3-1 van Sliedrecht Sport. Als hoofdsponsor VC Sneek zijn wij daar natuurlijk ontzettend trots op!

Lees meer

Friso Rollers behalen 5de plek in Malmo Open

44 maanden geleden

Friso is maatschappelijk betrokken. Dat komt onder andere tot uiting in het financieel steunen en initiëren van goede doelen en initiatieven. De Friese rolstoelbasketbalclub DVO/Dyna '75 is daar één van. Afgelopen week reiste de club af naar de Malmö Open 2017. De basketballers, ook wel de Friso-rollers genoemd behaalde de vijfde plek! Iets waar we als Friso Bouwgroep natuurlijk trots op zijn.

Lees meer