• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

De Witte Olifant Zaandam krijgt vorm!

46 maanden geleden

De plannen voor woningbouw op de locatie van de voormalige verfgroothandel van Mooij aan de Oostzijde in Zaandam krijgen steeds meer vorm. Het voorlopige ontwerp van de woningen staat nagenoeg vast. Volgens de plannen verrijzen aan het water negen royale kadewoningen en twaalf appartementen met uitzicht op de Zaan. De verkoop start naar verwachting na de zomer. De ontwikkeling wordt uitgevoerd door Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) 

Lees meer

Friso werkt aan AZC Groningen

46 maanden geleden

Samen met Rizoem en Onix ontwikkelde Friso flexibele houten kubuswoningen. Deze worden ingezet bij de bouw van een asielzoekerscentrum in Groningen.

Lees meer

Friso bouwt muziekschool om tot school

46 maanden geleden

Aan de Looxmastraat in Sneek start Friso Totaalbouw binnenkort met de renovatie van de voormalige muziekschool. Deze wordt omgebouwd om gebruikt te gaan worden als dependance van de roomskatolieke basisschool 'Bonifatiusschool'.

Lees meer

Friso Bouwgroep bouwt ultramoderne fabriek voor Danone Nutricia in Cuijk

46 maanden geleden

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding. Deze week (9 juni jl.) gaf Danone Nutricia samen met Friso het startsein voor de nieuwbouw van ruim 49.000 m2 bvo. 

Lees meer

Thuiswerf in’t Gras wordt werkelijkheid

46 maanden geleden

Al een tijdje is het rumoerig in Almere Haven. De bouw van de 24 parkwoningen van het zogeheten Thuiswerf in’t Gras project is los! En dat betekent dat er in een korte periode veel gebeurd. 24 mei jl. werd de eerste paal, onder toeziend oog van alle toekomstige bewoners, de grond is geslagen. Vandaag de dag is Aannemingsmaatschappij Friso, die de bouw uitvoert, druk aan de slag met het klaarmaken van de bekistingen voor de fundering. Waarna volgende week het eerste beton gestort kan worden. Kortom de bouw is echt los en daarmee wordt Thuiswerf in’t Gras echt werkelijkheid.

Lees meer

Eerste woningen in aardbevingsgebied opgeleverd

46 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) verstevigt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) 150 woningen in het aardbevingsgebied in Groningen. De woningen in Farmsum, Delfzijl en Holwierde zijn inmiddels opgeleverd. 

Lees meer

Succesvolle Dag van de Bouw!

46 maanden geleden

Afgelopen zaterdag (4 juni jl.) werd voor de 11ste keer de landelijke Dag van de Bouw georganiseerd. Dit jaar kwamen ruim 93.000 bezoekers kijken wat er nu in hun omgeving gebouwd wordt. Ze hadden de keuze uit 170 projecten, variërend van grote infrastructurele werken tot appartementen en scholen in aanbouw. Friso Bouwgroep stelde dit jaar maar liefst twee projecten open; nieuwbouw Energy Academy Europe in Groningen en de aanleg van de Centrale As nabij Burgum. Beide projecten worden nog dit jaar opgeleverd en waren zeker de moeite waar om van dichtbij te bekijken. 

Lees meer

Friso bouwt aan herstructurering Aastraat Steenwijk

46 maanden geleden

Aannemingsmaatschappij Friso heeft opdracht gekregen voor de ontwikkeling van 28 huurwoningen in Steenwijk. De nieuwbouw van de huurwoningen aan de Aastraat te Steenwijk maakt onderdeel uit van de Herstructurering van Steenwijk-West. Dit is een project waarbij de gemeente Steenwijkerland nauw samenwerkt met Woonconcept

Lees meer

Frisoplan bouwt samen met VDM aan de Friesestraatweg (Groningen)

46 maanden geleden

Maandag 6 juni ondertekenden wethouder Roeland van der Schaaf, de heer Jan van der Meer (VDM Woningen) en de heer Henk Dedden (Frisoplan, onderdeel van Friso Bouwgroep) de koopovereenkomst voor de verkoop van 'Friesestraatweg 137a'. Frisoplan en VDM Woningen gaan er twintig eengezinswoningen bouwen. 

Lees meer

Energy Academy Europe: duurzaam én bestand tegen aardschokken

46 maanden geleden

Vandaag (3 juni jl.) publiceerde het Dagblad van het Noorden onderstaande artikel over de nieuwbouw van de Energy Academy Europe in Groningen, hét topinstituut waarin bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied.

Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.nieuwbouweae.nl of bezoek morgen (zaterdag 4 juni) de Dag van de Bouw. 

Lees meer