• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Wint het Earth Simulation Lab de betonprijs 2019?

5 maanden geleden

In opdracht van Universiteit Utrecht Vastgoed en Campus heeft Aannemingsmaatschappij Friso in oktober 2018 de nieuwbouw van het Earth Simulation Lab gerealiseerd. Het gebouw is duurzaam gebouwd en er is effectief gebruik gemaakt van bestaande elementen. Afgelopen week werden de nominaties van de betonprijs 2019 bekend gemaakt. Het Earth Simulation Lab is één van de kanshebbers. Ontwerper Barcode Architect en Friso Bouwgroep vertellen. Lees meer...

Lees meer

Torenspits Stadhuis Bolsward per boot naar Sneek

5 maanden geleden

Bij de werkzaamheden aan het stadhuis Bolsward is gebleken dat de bouwkundige staat van de toren zo slecht is dat het bovenste deel eraf moet worden gehaald. Zaterdag 28 september werd het eerste deel van de toren (9 meter) eraf gehaald. Woensdag 2 oktober werd deel twee (het carrillon) succesvol naar beneden gehesen. Dinsdag 8 oktober volgde deel 3 (het laatste deel). Samen met het carrilon is het laatste deel per schip vervoerd naar Sneek. Lees meer... 

Lees meer

Bouwcombinatie Friso-Koopmans van start met grootschalig woonproject Leeuwarden

6 maanden geleden

In opdracht van Koopmans Projecten realiseert de bouwcombinatie Friso-Koopmans twee identieke woontorens met negen bouwlagen op het voormalige terrein van de Leeuwarder Papier Fabriek aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. De opdracht, naar een ontwerp van TWA Architecten, bestaat uit twee keer 37 appartementen met op de begane grond een berging. De appartementen zijn bedoeld voor de verhuur in het hogere segment. Lees meer... 

Lees meer

Deel twee hijsklus Stadhuis Bolsward wederom geslaagd

6 maanden geleden

Bij de werkzaamheden aan het stadhuis Bolsward is gebleken dat de bouwkundige staat van de toren zo slecht is dat het bovenste deel eraf moet worden gehaald. Vrijdagavond (27 september) werd de top van de toren gezekerd met een kraan. Zaterdagmiddag (28 september) werd het bovenste deel van de toren (9 meter) eraf gehaald. Vandaag (woensdag 2 oktober) werd deel twee succesvol naar beneden gehesen. Volgende week volgt deel 3 (het laatste deel). 

Lees meer

Eerste All Electric woningen voor WoonFriesland een feit

6 maanden geleden

In opdracht van WoonFriesland bouwde Friso Bouwgroep aan de alleerste all electric woningen in Heerenveen. De bouw en de installaties zijn in augustus 2018 aan Friso gegund. WoonFriesland heeft van te voren de oude woningen gesloopt. Inmiddels zijn de eerste 11 woningen van de 52 overgedragen aan WoonFriesland. 

 

Lees meer

Eerste hijsklus Stadhuis Bolsward geslaagd

6 maanden geleden
Bij de werkzaamheden aan het stadhuis Bolsward is gebleken dat de bouwkundige staat van de toren zo slecht is dat het bovenste deel eraf moet worden gehaald. Vrijdagavond (27 september) om 18.00 uur werd de top van de toren gezekerd met een kraan. Zaterdagmiddag (28 september) werd het bovenste deel van de toren (9 meter) eraf gehaald. De direct omwonenden werden hierover op de hoogte gebracht.
Lees meer

Ervaren inkoper (Sneek)

6 maanden geleden

Jij bent doortastend, neemt graag initiatief en bent een geboren onderhandelaar? Dan ben jij de Inkoper die bij Friso het verschil kan maken! Zeker wanneer je ervaring hebt in een soortgelijke functie en over uitstekend bouwkundig inzicht beschikt.

Lees meer

Kwaliteitsverbetering 55 woningen Schiermonnikoog fase 2 van start

6 maanden geleden
In opdracht van WoonFriesland is Friso Totaalbouw gestart met de tweede fase van de  modernisering en verduurzaming van 55 woningen op Schiermonnikoog. De woningen worden vanaf september 2019 tot en met mei 2020 grondig onder handen genomen. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze kwaliteitsverbetering op betaalbare verbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 55 huurhuizen in diverse straten.
Lees meer

Van totempaal tot mijlpaal voor kindcentrum Woldendorp

6 maanden geleden

Na de sloop van de voormalige openbare basisschool De Woldrakkers is in Woldendorp een gloednieuw kindcentrum verrezen. Friso Bouwgroep bouwde van november vorig jaar tot en met mei dit jaar aan de nieuwbouw van het aardbevingsbestendige Kindcentrum Qworzo. Onlangs werd het project officieel geopend.

Lees meer

Bekroning op torens Academiegebouw Groningen teruggeplaatst

6 maanden geleden

Jurriëns Noord is bezig met het restaureren van het Academiegebouw aan de Broerstraat in Groningen. Deze week werden twee stalen bekroningen op de torens van het entreegebouw teruggeplaatst.

Lees meer