• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Feestelijke opening De Lawei Drachten

49 maanden geleden

Op zaterdag 23 mei is de vernieuwde Lawei in Drachten met een spectaculaire flashmob van het Noordpool Orkest geopend. Niet alleen voor de genodigden was er feest; ook andere belangstellenden waren van harte welkom tijdens de open dag van De Meldij en het afsluitende feest.

Lees meer

Energy Academy Europe Groningen officieel van start

49 maanden geleden

Alhoewel de 337 boorpalen al in de grond zitten, vond donderdag 21 mei de officiële Construction Kick Off plaats voor de nieuwe Energy Academy Europe in Groningen. Het startmoment voor dit spraakmakende en ambitieuze project, in opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), trok vanzelfsprekend veel belangstellende genodigden. De Hanzehogeschool Groningen, Energy Valley, Energy Delta Institute en uiteraard RuG waren als toekomstige gebruikers van het gebouw goed vertegenwoordigd.

 
Lees meer

Bouwen met een strak tijdsschema

50 maanden geleden

Eind juni 2013 sloeg Friso Bouwgroep in opdracht van RENN4, de eerste paal voor de nieuwbouw van de Multifunctionele school 'De Monoliet' in Leeuwarden. Een jaar later was het gebouw af en in oktober 2014 trokken de 175 leerlingen van 12 tot 20 jaar erin. Bouwen in het Noorden publiceerde onlangs een mooi artikel over dit bijzondere project met strak tijdsschema.

Lees meer

Friso bouwt luxe recreatiewoningen op Ameland

50 maanden geleden

In opdracht van Heerlijkheid Ameland realiseert Aannemingsmaatschappij Friso b.v. de nieuwbouw van drie luxe recreatiewoningen aan de Strandweg in Buren op Ameland.

Lees meer

Friso verstevigt 150 woningen in Groningen

50 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) is de versteviging van 150 woningen in het aardbevingsgebied in Groningen gegund aan Friso Bouwgroep. Samen met een consortium van nog 6 andere bouwbedrijven bestaande uit; Van Wijnen, BAM, Volker Wessels, Kooi, Ballast Nedam en Geveke, worden in 2015 in totaal 1200 woningen verstevigd en aarbevingbestendig gemaakt.

Lees meer

Friso Bouwgroep trots op kampioenschap VCSneek

50 maanden geleden

VC Sneek schreef dit weekeinde historie door voor het eerst sinds 1992 landskampioen te worden. In een kolkende Sneker sporthal veroverde VC Sneek de landstitel. Een beloning voor jaren keihard werken en investeren in de jeugdopleiding.

Lees meer

Bouwcombinatie Friso-Koopmans bouwt Energy Academy Europe in Groningen

50 maanden geleden

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de nieuwbouw van het onderwijsgebouw ‘Energy Academy Europe’ in Groningen gegund aan Bouwcombinatie Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede. De Energy Academy Europe is het nieuwe topinstituut voor onderzoek en innovatie op het gebied van duurzame energie. Ook het nieuwe gebouw wordt een icoon op het gebied van duurzaamheid: door slim ontwerp wordt energiebehoefte laag gehouden; bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. De nieuwbouw komt op de Zernike Campus Groningen en is gereed in de zomer van 2016.

Lees meer

Bouw 22 woningen Neede bereikt hoogste punt

50 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie ProWonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso Oost B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) 22 woningen in de wijk De Berg in Neede. Vandaag bereikte de bouw het hoogste punt. Dat werd gevierd met alle bouwvakkers van Friso. Naar verwachting worden in juni de sleutels van de 22 gezinswoningen uitgereikt.

Lees meer

Volg VC Sneek zaterdag live!

50 maanden geleden

De vierde wedstrijd om de landstitel tussen VC Sneek en Eurosped uit Almere is zondag 25 april live te volgen bij Omrop Fryslân. Zowel op radio als op tv. De stand tussen beide ploegen is nu 2-1 in het voordeel van VC Sneek. De ploeg die als eerste drie keer wint wordt kampioen. Als trotse sponsor kijken wij uit naar deze mogelijke overwinning!

Lees meer

Museumprijs gaat naar Fries Museum

50 maanden geleden

De Museumprijs gaat dit jaar naar het Fries Museum. Het museum kreeg met ruim 40 procent de meeste stemmen van het publiek. Een mooie prijs voor een prachtig museum wat door Bouwcombinatie Leeuwarden Centrum vof (een samenwerkingsverband tussen Friso Bouwgroep, BAM Utiliteitsbouw en Koopmans Bouwgroep) is gerealiseerd.

Lees meer