• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Herstructurering Aastraat Steenwijk van start

48 maanden geleden

Donderdag 6 oktober hadden Wethouder Bert Dedden van gemeente Steenwijkerland, Nicole Peeters van Woonconcept en een afgevaardigde van de wijkvereniging in Steenwijk de eer om de start bouw van 28 huurwoningen aan te kondigen. Het project in de Aastraat maakt onderdeel uit van de herstructurering Steenwijk - West. Aannemingsmaatschappij Friso zal de bouw van de 'nieuwe' wijk uitvoeren.   

Lees meer

Jurriëns Noord bouwt nieuw onderkomen voor Factor 5 in Groningen

48 maanden geleden

In opdracht van Stichting De Huismeesters heeft Jurriëns Noord (onderdeel van Friso Bouwgroep) de verbouw en uitbreiding van de Venusflat in Groningen gerealiseerd. De begane grond van de Venusflat is geschikt gemaakt voor ‘Factor 5’, een zorgverlener die zowel zorg voor het individu als voor een groep kan bieden.

Lees meer

Friso-rollers in beeld bij Uniek Sporten campagne

49 maanden geleden

Sinds maart 2015 is Friso Bouwgroep trotse sponsor van de Friese rolstoelbasketballers. Naast dat zij regelmatig een belangrijke rol spelen in de landelijke basketbal competitie vervulden zij voor Sport Fryslân en de Friese gemeenten een rol in de campagne 'Uniek Sporten'. Middels een website, app en video wil de gehandicaptensport zich inzetten om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport.

Lees meer

Vacature: werkvoorbereider/calculator Houkesloot

49 maanden geleden

Houkesloot is op zoek naar een ambitieuze werkvoorbereider/calculator voor de timmer- en prefabfabriek.

Lees meer

Bezoek a.s. zondag de Open Monumentendag

49 maanden geleden

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, met speciale aandacht voor het thema Iconen & symbolen. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Dit jaar zet ook het Eysingahuis a.s. zondag (11 september) haar deuren open voor publiek. Het rijksmonument aan de Koningsstraat in Leeuwarden werd door Friso Restauratie onlangs in ere hersteld

Lees meer

Friso Bouwgroep stimuleert volleybaltalenten van Friesland

49 maanden geleden

Alweer voor het vijfde jaar op rij sponsort Friso Bouwgroep de VolleybalAcademie van Zuid-west Friesland. Een mooi initiatief van Stichting Stimulering Volleybal die voor het 7e opvolgende jaar de trainingen voor talentvolle volleybalsters organiseert. Friso verbindt zich graag aan de ontwikkeling van jonge talenten en het waarmaken van ambities op het gebied van sport. De jonge meiden krijgen op deze manier een kans om door te stromen naar de vollebaltoppers van Friesland. 

Lees meer

18000m2 nieuwbouw laboratorium NLR in beeld

49 maanden geleden

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse krijgt vorm.  Aannemingsmaatschappij Friso is als aannemer aangesteld voor de grootschalige nieuwbouw van maar liefst 18.000 m² in Marknesse. En krijg dat maar eens goed op de foto! Gelukkig is nabij de nieuwbouw een helikopterplaats aanwezig. Vanuit de lucht werden mooie beelden gemaakt van de inmiddels zichtbare werkzaamheden. 

 
Lees meer

Sleuteloverdracht voor bewoners Granenbuurt Drachten

50 maanden geleden

Eind november 2015 is Friso gestart met de bouw van 35 nieuwe rijwoningen aan de Bouwakker in de Granenbuurt in Drachten. Vorige week werden de laatste sleutels overgedragen aan de huurders van de woningen. De woningen werden gebouwd volgens het Friso Bouwconcept. 

Lees meer

Friso werkt aan nieuw gezicht voor Earth Simulation Lab in Utrecht

51 maanden geleden

Aannemingsmaatschappij Friso b.v. heeft deze week de definitieve gunning ten behoeve van de aanbesteding ‘Realisatie Earth Simulation Lab’ ontvangen. In opdracht van Universiteit Utrecht gaat Friso in het voormalige Robert J. van de Graaflaboratorium, welke onderdeel vormt van de totale herontwikkeling van de faculteit Geowetenschappen, het zogenaamde Earth Simulation lab realiseren. Het ESL is daarmee laatste grote huisvestingsproject voor de faculteit in het NoordwestCluster van De Uithof. 

Lees meer

Herinrichtingsproject ‘Wonen aan den Wijnbergh’ gegund aan Friso

51 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling bouwt Aannemingsmaatschappij Friso b.v. aan het herinrichtingsproject ‘Wonen aan den Wijnbergh’ in Amersfoort. Het nieuwe plan is onderdeel van Amersfoort Vernieuwt. Samen met bewoners zijn hiervoor in 2006 en 2007 plannen gemaakt. In 2010 is de eerste fase afgerond. In september start Friso met fase 2. 

Lees meer