• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso levert eerste 6 ‘high five’ IbbA woningen op

51 maanden geleden

Op verschillende locaties in Almere leverde Aannemingsmaatschappij Friso onlangs als eerste 6 woningen op binnen het IbbA concept. Samen met Dill Architecten uit Amsterdam ontwierp Friso de fraaie ‘High-five’ split level woning, speciaal ontwikkeld voor IbbA. 

Lees meer

Woningen Eelân verkocht!

51 maanden geleden
Het is zover! Alle woningen in het grootste nieuwbouwproject in Leeuwarden ‘Wonen in Eelân’ zijn verkocht. Inmiddels zijn alle bouwwerkzaamheden volledig afgerond en wordt de laatste hand gelegd aan een feestelijke oplevering van de woningen. De nieuwe woonwijk met jaren ’30 uitstraling vormt een prachtige woonbuurt met direct zicht op de Ee. Alle woningen zijn in rap tempo verkocht.
Lees meer

Nieuwbouw MFA Lemmer van start

51 maanden geleden

Eindelijk is het zover, na 8 jaar van voorbereiding en plannen maken is vandaag (6 april jl.) de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie ‘Lemstervaart’ in Lemmer van start gegaan.

Lees meer

Renovatie gemeentehuis Zeewolde gegund aan Friso

51 maanden geleden

Zo’n 25 jaar geleden werd het gemeentehuis van Zeewolde gebouwd. Tijd voor een opfrisbeurt. Aannemingsmaatschappij Friso BV heeft opdracht gekregen de renovatie van de binnenkant van het gemeentehuis uit te voeren. 

Lees meer

Bezoek Energy Academy tijdens de Dag van de Bouw

51 maanden geleden

Op de Zernike Campus, dé onderwijscampus van Groningen wordt door bouwcombinatie Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep in samenwerking met ENGIE (voorheen Cofely) hard gewerkt aan de Energy Academy Europe. Tijdens de Dag van de bouw op zaterdag 4 juni bent u van harte uitgenodigd om samen met een EAE-expert de nieuwbouw van dichtbij te bekijken. We ontvangen u graag in de Bernoulliborg (gebouw naast de bouwlocatie) Daar is een informatiemarkt en worden lezingen en demonstraties gehouden. Daarnaast kunt u mee met de rondleiding. Kortom een leuke dag die u niet mag missen. 

Lees meer

Uitdagende restauratieklus op Ameland gelukt!

51 maanden geleden

Tot vanochtend 07.00 uur was het nog even spannend op Ameland. In verband met de harde wind die was voorspeld was het afwachten of het veilig genoeg was om de geplande hijsklus te laten plaatsvinden. Om 07.00 was de kogel dan toch echt door de kerk. Rond 10.00 uur stond het grasveld tegenover de kerk vol met publiek waaronder de schoolkinderen van de Kardinaal de Jong School. Met een officieel startsein door een van de schoolkinderen werd de toren met behulp van lieren begeleid naar het gat in het dak. Ondanks de harde windstoten bereikte de toren binnen enkele minuten zijn oorspronkelijke plek. Na een luid applaus van ruim 300 toeschouwers heeft Ameland zijn vertrouwde skyline weer terug en kan Friso met een gerust hart verder bouwen aan de wederopbouw van de kerk.

Lees meer

Nieuwbouw 4 woningen Oosterhoutstraat Grou

52 maanden geleden

In opdracht van HAENES Vastgoedontwikkeling B.V. realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. aan de Oosterhoutstraat in Grou 4 twee-onder-één-kap woningen. De vier woningen met ingang aan de zijkant zijn gesitueerd aan de Oosterhoutstraat in de Prinsessenbuurt. Dit is bij het centrum van Grou en op korte afstand van het Waterfront en het Wilhelminapark.

Lees meer

Nieuw woningbouwproject in Zeist

52 maanden geleden

In opdracht van Julianahof B.V. realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. een kleinschalig nieuwbouwproject nabij de bosrand in Zeist. Het zogenoemde Julianahof bestaat uit 18 twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning.

Lees meer

Nagenieten met bouwcombinatie Nije Daam

52 maanden geleden

Op zaterdag 12 en 13 maart plaatste bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, van Gelder en Friso Civiel) de beweegbare delen van de nieuwe fietsbrug en autobrug in Burgum. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de Centrale As, waar de bouwcombinatie ondertussen vier contracten onder handen heeft. 

Lees meer

De bouw van Pampuskade Sneek gaat beginnen

52 maanden geleden
 
Afgelopen najaar zijn de tien woningen van het nieuwbouwproject Pampuskade in verkoop gegaan. Na een succesvolle en zonnige middag op de bouwlocatie in Sneek werden alle woningen (op één na) in optie genomen. Kort daarop volgde de officiële verkoop van acht woningen. Inmiddels zijn alleen appartement 1 en 2 nog beschikbaar; een razend snelle verkoop dus. Dit betekent dat Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) de schep in de grond gaat zetten en de bouwwerkzaamheden deze lente daadwerkelijk gaan beginnen!
Lees meer