• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Start verkoop Pampuskade GROOTS succes!

53 maanden geleden

Met behulp van een stralende zon werd gister de Pamuskade letterlijk in het zonnetje gezet. Vanaf 16.00 uur was men van harte welkom aan de Pampuskade voor de officiële start verkoop van het project. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers konden belanghebbenden in gesprek gaan met Makelaardij Sneek, de vertegenwoordigers van Frisoplan en met Yvonne Broekhuizen van Grip Architecten uit Groningen

Lees meer

Nieuw gemaal voor Prins Hendrikpolder Texel

53 maanden geleden

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Friso Civiel gestart met de werkzaamheden voor de vervanging van het gemaal in de Prins Hendrikpolder op Texel. Het uit 1958 daterende gemaal is de eerste in een serie van vier gemalen op Texel die de komende jaren worden vervangen.

Lees meer

Harmpje Vissersschool in Urk opent deuren

53 maanden geleden

Afgelopen woensdag was het zover. De Harmpje Visserschool op Urk opende officieel haar nieuwe deuren. In opdracht van Rehoboth bouwde Aannemingsmaatschappij Friso b.v. in 6 maanden tijd de nieuwe school. Het engineer & build project van circa 2.340 m2 geeft onderdak aan 386 zorgleerlingen met spraak- en taalproblemen.

Lees meer

Nieuwe pijler brug Burgum

53 maanden geleden

Onlangs heeft de Bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) de betonnen elementen in de nieuwe pijler (steunpunt) van de brug Burgum op het Prinses Margrietkanaal geplaatst. In de afgelopen maanden zijn deze elementen op de wal voorgebouwd. Met een zware telekraan werden de zeven elementen (ca. 20 ton) op hun plaats gezet. De kraanbedrijven Sarens uit Amsterdam en Kielstra uit Drachten verzorgden het hijswerk.

Lees meer

Uitvoering verduurzaming Dinxperlo gestart

53 maanden geleden

De verduurzaming van ruim 70 woningen in Dinxperlo is donderdag 3 september j.l. officieel van start gegaan. De verduuzaming tot energielabel A werd enthousiast ontvangen door de huurders van woningcorporatie De Woonplaats in Dixperlo. Om bij de start van het project stil te staan is donderdag het startschot gegeven door wethouder Luiten van gemeente Aalten. Samen met De Woonplaats overhandigde Friso de eerste Solar ledlamp voor bij de voordeur van de woningen.

Lees meer

Friso trotse sponsor MTB Elfstedentocht

53 maanden geleden

In het weekend van 4, 5 en 6 september staat Friesland voor de vierde keer in het teken van de Friese Elfstedentocht op de mountainbike. Friso Bouwgroep draagt graag haar steentje bij aan deze sportieve uitdaging en is daarom zichtbaar op de deelnemersshirts & leiderstruien van het mixed leidersklassement. De redactie van Friso interviewde de organisatie...

Lees meer

"Friese bouw bloeit anderhalf jaar later"

53 maanden geleden

Vandaag 28 augustus j.l. prijkt een groot artikel over de Friese bouwers op de cover van de Leeuwarder Courant. Jan van Loo, de financiële man bij Friso Bouwgroep vertelt...

Lees meer

Bouwkraan verlaat na 4 jaar bouwplaats Raadhuisplein

53 maanden geleden

Na jaren de Skyline te hebben gedomineerd vertrok onlangs de bouwkraan van de bouwplaats van het Raadhuisplein in Drachten. De herontwikkeling in het centrum van Drachten is daarmee in de eindfase terecht gekomen. Maar voordat het Raadhuisplein definitief opgelever gaat worden staat er nog veel te gebeuren. Onze projectleider praat u bij.  

Lees meer

Friso Almere levert Ibba-woningen op

53 maanden geleden

Onlangs vond de eerste oplevering van twee IbbA-woningen plaats. Samen met Aannemingsmaatschappij Friso Almere B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) ontwierp OZRA Architectuur deze fraaie split level woning, speciaal ontwikkeld voor IbbA. IbbA is de regeling van gemeente Almere en Woonstichting Key waarmee iedereen met een inkomen tot €36.500,- de kans krijgt zelf een huis te bouwen.

Lees meer

Friso Civiel bouwt aan 5 gemalen voor Wetterskip Fryslan

54 maanden geleden

Friso Civiel heeft opdracht gekregen voor de realisatie van vijf nieuwe poldergemalen op de locaties van vijf te slopen poldergemalen in gemeente Ferwerderadiel en Dongeradeel.

Lees meer