• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

VC Sneek wint in Gent!

53 maanden geleden

VC Sneek is het Europese volleybalavontuur uitstekend begonnen. De ploeg van Petra Groenland won de uitwedstrijd tegen VDK Gent met overtuigende cijfers: 1-3. Sneek kwam, gesteund door enkele tientallen supporters, aanvankelijk geen moment in de problemen tegen Gent, de verliezend bekerfinalist van België.

Lees meer

Shaken not stirred in Enschede

54 maanden geleden

Woensdagavond 28 oktober 2015 rolt Kinepolis Enschede de rode loper uit! De nieuwste James Bond film ‘Spectre’ gaat dan in première. Maar er is meer reden voor feest. Kinepolis Group heeft Wollf bioscoop Cinestar overgenomen en grondig gerenoveerd. Het publiek kan vanaf morgenavond terecht in de compleet vernieuwde bioscoop. Friso Oost draagt daaraan haar steentje bij.

Lees meer

Dorus Rijkersschool uithangbord wijkverbetering

54 maanden geleden

Momenteel wordt er door Friso hard gewerkt aan de realisatie van de Dorus Rijkersschool. Een in opvallende gevels gehulde Brede School in stadsdeel Amsterdam-Noord. Dankzij driedimensionale uitwerking van bestek en tekeningen passen de elementen als puzzelstukjes in elkaar. De voorheen zieltogende wijk Banne Buiksloot - deel uitmakend van het Amsterdamse stadsdeel Noord - zit in de weg omhoog. Dorus Rijkersschool heet de laatste aanwinst, een  basisschool met Brede School-faciliteiten, waaronder een peuter-speelzaal en buitenschoolse opvang. En hoewel Friso vaker scholen maken, is dit er geen van dertien in een dozijn.

Lees meer

Eerste paal voor zelfbouwwoningen Drostenburg

54 maanden geleden

In Amsterdam Zuidoost bouwt Aannemingsmaatschappij Friso acht ruime eengezinswoningen. Dit betreft een onderdeel binnen het zelfbouwproject Droomzone Drostenburg. Afgelopen woensdag (21 oktober j.l.) werd onder het toeziend oog van de opdrachtgevers de eerste paal geslagen.

Lees meer

Nieuw deel Prinses Margrietkanaal bij Burgum geopend

54 maanden geleden

Op donderdag 15 oktober is het ‘nieuwe’ deel van het Prinses Margrietkanaal geopend en in gebruik genomen. Het gaat om een lengte van een halve kilometer. Het ‘nieuwe’ stuk kanaal is over het nieuwe aquaduct in Burgum gelegd. Scheepvaart kan nu voor het eerst door de aquaductbak heen varen. Het nieuwe aquaduct is onderdeel van De Centrale As. Samen met Mobilis en Van Gelder, genaamd bouwcombinatie Nije Daam bouwt Friso Civiel aan De Centrale As, waaronder het aquaduct.

Lees meer

Volleybalseizoen begint goed voor VC Sneek

54 maanden geleden

De volleybalsters van VC Sneek zijn het nieuwe seizoen begonnen zoals het vorige werd beëindigd: met het winnen van een prijs.

Lees meer

Herbouw Sint Clemenskerk gestart

54 maanden geleden

Ruim twee jaar en acht maanden na de verwoestende brand in de Sint Clemenskerk in Nes op Ameland is Friso Bouwgroep in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie afgelopen maandag (12 oktober j.l.) gestart met de herbouw van de kerk.

Lees meer

Friso trotse sponsor van rolstoelbasketbal DOV/Dyna '75

54 maanden geleden

Friso is graag maatschappelijk betrokken. Dat komt onder andere tot uiting in het financieel steunen en initiëren van goede doelen. Ook sponsort Friso diverse goede doelen op zowel landelijk als  plaatselijk  niveau.  Een  aantal  van  ‘onze’  verenigingen boekte  succes  afgelopen  seizoen  en  daar  zijn  we  trots  op! Eén daarvan is het rolstoelbasketbalteam DOV/Dyna '75 uit Heerenveen.

 

Lees meer

Start verkoop Pampuskade GROOTS succes!

55 maanden geleden

Met behulp van een stralende zon werd gister de Pamuskade letterlijk in het zonnetje gezet. Vanaf 16.00 uur was men van harte welkom aan de Pampuskade voor de officiële start verkoop van het project. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers konden belanghebbenden in gesprek gaan met Makelaardij Sneek, de vertegenwoordigers van Frisoplan en met Yvonne Broekhuizen van Grip Architecten uit Groningen

Lees meer

Nieuw gemaal voor Prins Hendrikpolder Texel

55 maanden geleden

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Friso Civiel gestart met de werkzaamheden voor de vervanging van het gemaal in de Prins Hendrikpolder op Texel. Het uit 1958 daterende gemaal is de eerste in een serie van vier gemalen op Texel die de komende jaren worden vervangen.

Lees meer