• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Friso en Dijkstra Draisma realiseren ruim 90 woningen in Houkepoort

53 maanden geleden

Het samenwerkingsverband Frisoplan en Dijkstra Ontwikkeling een combinatie gevormd welke ruim 90 woningen gaat ontwikkelen en realiseren in de Houkepoort te Sneek. Met de verkoop van de woningen wordt nog dit jaar gestart. Een ‘Sneak Preview’ mag zelfs nog vóór de bouwvak worden verwacht. Houkepoort gaat los!

Lees meer

Bedrijfsovername Jurriëns Noord door Friso Bouwgroep

54 maanden geleden

Friso Bouwgroep heeft met de curator overeenstemming bereikt over de overname van Jurriëns Noord met vestigingen in Groningen en Sneek. Jurriëns Noord is een door ERM en SCR Erkend Restauratie Bouwbedrijf gespecialiseerd in renovatie en restauratie met Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel als werkgebied.

 
Lees meer

Nieuwe Fryske poldergemalen krijgen vorm

54 maanden geleden

Op dit moment is Friso Civiel druk bezig met de realisatie van vijf nieuwe poldergemalen op de locaties van vijf te slopen poldergemalen, inclusief alle bijkomende W&E werkzaamheden en terreininrichting in noord Friesland. De gemalen van Wetterskip Fryslân liggen geografisch bij elkaar, waarbij het gaat om combinaties van tweemaal een dubbel vijzelgemaal (ca. 300 m3) met een pompgemaal en een enkel vijzelgemaal.

Lees meer

Beginselen nieuwbouw NLR Marknesse zichtbaar

54 maanden geleden

Maandag 18 april was het zover. De eerste paal van het nieuwe onderkomen voor het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse is de grond ingegaan. Het startschot voor de nieuwbouw werd gegeven door Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Het nieuwe pand van zo’n 19.000 vierkante meter is straks toonaangevend op het gebied nationale kennisonderneming voor de lucht- en ruimtevaart in Nederland.

Lees meer

Vacature: werkvoorbereider/calculator

54 maanden geleden

Timmerfabriek Houkesloot zoekt een ambitieuze werkvoorbereider/calculator.

Lees meer

Friso levert eerste 6 ‘high five’ IbbA woningen op

54 maanden geleden

Op verschillende locaties in Almere leverde Aannemingsmaatschappij Friso onlangs als eerste 6 woningen op binnen het IbbA concept. Samen met Dill Architecten uit Amsterdam ontwierp Friso de fraaie ‘High-five’ split level woning, speciaal ontwikkeld voor IbbA. 

Lees meer

Woningen Eelân verkocht!

54 maanden geleden
Het is zover! Alle woningen in het grootste nieuwbouwproject in Leeuwarden ‘Wonen in Eelân’ zijn verkocht. Inmiddels zijn alle bouwwerkzaamheden volledig afgerond en wordt de laatste hand gelegd aan een feestelijke oplevering van de woningen. De nieuwe woonwijk met jaren ’30 uitstraling vormt een prachtige woonbuurt met direct zicht op de Ee. Alle woningen zijn in rap tempo verkocht.
Lees meer

Nieuwbouw MFA Lemmer van start

54 maanden geleden

Eindelijk is het zover, na 8 jaar van voorbereiding en plannen maken is vandaag (6 april jl.) de nieuwbouw van de multifunctionele accommodatie ‘Lemstervaart’ in Lemmer van start gegaan.

Lees meer

Renovatie gemeentehuis Zeewolde gegund aan Friso

54 maanden geleden

Zo’n 25 jaar geleden werd het gemeentehuis van Zeewolde gebouwd. Tijd voor een opfrisbeurt. Aannemingsmaatschappij Friso BV heeft opdracht gekregen de renovatie van de binnenkant van het gemeentehuis uit te voeren. 

Lees meer

Bezoek Energy Academy tijdens de Dag van de Bouw

54 maanden geleden

Op de Zernike Campus, dé onderwijscampus van Groningen wordt door bouwcombinatie Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep in samenwerking met ENGIE (voorheen Cofely) hard gewerkt aan de Energy Academy Europe. Tijdens de Dag van de bouw op zaterdag 4 juni bent u van harte uitgenodigd om samen met een EAE-expert de nieuwbouw van dichtbij te bekijken. We ontvangen u graag in de Bernoulliborg (gebouw naast de bouwlocatie) Daar is een informatiemarkt en worden lezingen en demonstraties gehouden. Daarnaast kunt u mee met de rondleiding. Kortom een leuke dag die u niet mag missen. 

Lees meer