• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Uitdagende restauratieklus op Ameland gelukt!

54 maanden geleden

Tot vanochtend 07.00 uur was het nog even spannend op Ameland. In verband met de harde wind die was voorspeld was het afwachten of het veilig genoeg was om de geplande hijsklus te laten plaatsvinden. Om 07.00 was de kogel dan toch echt door de kerk. Rond 10.00 uur stond het grasveld tegenover de kerk vol met publiek waaronder de schoolkinderen van de Kardinaal de Jong School. Met een officieel startsein door een van de schoolkinderen werd de toren met behulp van lieren begeleid naar het gat in het dak. Ondanks de harde windstoten bereikte de toren binnen enkele minuten zijn oorspronkelijke plek. Na een luid applaus van ruim 300 toeschouwers heeft Ameland zijn vertrouwde skyline weer terug en kan Friso met een gerust hart verder bouwen aan de wederopbouw van de kerk.

Lees meer

Nieuwbouw 4 woningen Oosterhoutstraat Grou

54 maanden geleden

In opdracht van HAENES Vastgoedontwikkeling B.V. realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. aan de Oosterhoutstraat in Grou 4 twee-onder-één-kap woningen. De vier woningen met ingang aan de zijkant zijn gesitueerd aan de Oosterhoutstraat in de Prinsessenbuurt. Dit is bij het centrum van Grou en op korte afstand van het Waterfront en het Wilhelminapark.

Lees meer

Nieuw woningbouwproject in Zeist

55 maanden geleden

In opdracht van Julianahof B.V. realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. een kleinschalig nieuwbouwproject nabij de bosrand in Zeist. Het zogenoemde Julianahof bestaat uit 18 twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning.

Lees meer

Nagenieten met bouwcombinatie Nije Daam

55 maanden geleden

Op zaterdag 12 en 13 maart plaatste bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, van Gelder en Friso Civiel) de beweegbare delen van de nieuwe fietsbrug en autobrug in Burgum. De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de Centrale As, waar de bouwcombinatie ondertussen vier contracten onder handen heeft. 

Lees meer

De bouw van Pampuskade Sneek gaat beginnen

55 maanden geleden
 
Afgelopen najaar zijn de tien woningen van het nieuwbouwproject Pampuskade in verkoop gegaan. Na een succesvolle en zonnige middag op de bouwlocatie in Sneek werden alle woningen (op één na) in optie genomen. Kort daarop volgde de officiële verkoop van acht woningen. Inmiddels zijn alleen appartement 1 en 2 nog beschikbaar; een razend snelle verkoop dus. Dit betekent dat Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) de schep in de grond gaat zetten en de bouwwerkzaamheden deze lente daadwerkelijk gaan beginnen!
Lees meer

Hijsklus kerk Ameland levert unieke beelden op

55 maanden geleden

Gister stond er bij de wederopbouw van de St. Clemenskerk op Ameland een spectaculaire hijsklus op de planning. De dakelementen die stuk voor stuk in een tijdelijke constructie naast het werk worden opgebouwd, werden gisterochtend voor het eerst in het werk geplaatst. Een spannende en unieke klus voor onze collega's op de bouw. De werkzaamheden werden in de lucht op de voet gevolgd door een drone, dit leverde spectaculaire beelden op. Bekijk de beelden hier. 

Lees meer

Grootste nieuwbouwproject Leeuwarden opgeleverd

55 maanden geleden

Het grootste nieuwbouwproject in Leeuwarden 'Wonen in Eelân' is opgeleverd. Na precies 8 maanden zijn op een paar afrondende werkzaamheden na, de bouwwerkzaamheden vorige week (week 9) volledig afgerond. De nieuwe woonwijk met jaren ’30 uitstraling vormt een prachtige woonbuurt met direct zicht op de Ee. Op twee woningen na zijn alle woningen in rap tempo verkocht. Naar verwachting zullen de laatste woningen dan ook snel verkocht worden.

Lees meer

Miljoenenopdracht Friso Civiel voor dijkversterking Texel

55 maanden geleden

Friso Civiel gaat samen met Van Hattem & Blankevoort en Boskalis als onderaannemerscombinatie ‘Civiele Combinatie Tessel’ meewerken aan de versterking van de waterkering op Texel.

Lees meer

Ontwerp nieuwbouw Energy Academy Europe behaalt hoogste duurzaamheidscertificaat

55 maanden geleden
Het ontwerp van de Energy Academy Europe in Groningen, waar bouwcombinatie FrisoKoopmans op dit moment de nieuwbouw uitvoert, is afgelopen week door De Dutch Green Building Council gecertificeerd met de hoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties. Het bereikt daarmee de BREEAM Outstanding-klasse met de meeste punten op de energiebesparende maatregelen.  
Lees meer

Binnenkort spectaculair hijswerk op Ameland

56 maanden geleden

Friso Bouwgroep realiseert in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie Nes Ameland de restauratie van de Sint Clemenskerk. Op dit moment is Friso druk bezig met het herstellen van alle, door de brand verwoestte, onderdelen. Een spectaculair onderdeel daarvan is het dak en de nieuwe toren. Binnenkort worden de nieuwe dakelementen in één keer in de lucht gehesen. 

Lees meer