• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Eerste steen woningen Meerstad Groningen

56 maanden geleden

De realisatie van het nieuwbouwproject "Langs de Erven" in Meerstad is in volle gang. In sneltreinvaart zijn alle 12 woningen in karakteristieke jaren ’30 stijl verkocht. De bouw van de woningen ging net na de bouwvakantie van start. Inmiddels zijn de wanden, vloeren en daken geplaatst. De finishing touch zal tijdens een feestelijke bijeenkomst plaatsvinden. Samen met Piet van Dijken, houder van de erepenning van de stad Groningen, brengen de toekomstige bewoners de eerste steen aan op één van de woningen.

Lees meer

Friso Civiel vervangt brug Leermens

56 maanden geleden

In opdracht van Waterschap Noorderzijlvest realiseert Friso Civiel de vervanging van de brug Leermenstertil in Leermens.

Lees meer

Gereedschap aan de kant voor K3

56 maanden geleden

Drachten heeft sinds mei een volledig vernieuwde schouwburg en cultuurcentrum. De vernieuwbouw van De Lawei/De
Meldij werd begin dit jaar overgenomen door Aannemingsmaatschappij Friso, nadat de opdrachtgever het contract met de vorige aannemer had verbroken. Het magazine 'Bouwen in het Noorden' sprak met technisch directeur Marco Prins van Friso Bouwgroep over de pittige klus.

Lees meer

VC Sneek wint in Gent!

57 maanden geleden

VC Sneek is het Europese volleybalavontuur uitstekend begonnen. De ploeg van Petra Groenland won de uitwedstrijd tegen VDK Gent met overtuigende cijfers: 1-3. Sneek kwam, gesteund door enkele tientallen supporters, aanvankelijk geen moment in de problemen tegen Gent, de verliezend bekerfinalist van België.

Lees meer

Shaken not stirred in Enschede

57 maanden geleden

Woensdagavond 28 oktober 2015 rolt Kinepolis Enschede de rode loper uit! De nieuwste James Bond film ‘Spectre’ gaat dan in première. Maar er is meer reden voor feest. Kinepolis Group heeft Wollf bioscoop Cinestar overgenomen en grondig gerenoveerd. Het publiek kan vanaf morgenavond terecht in de compleet vernieuwde bioscoop. Friso Oost draagt daaraan haar steentje bij.

Lees meer

Dorus Rijkersschool uithangbord wijkverbetering

57 maanden geleden

Momenteel wordt er door Friso hard gewerkt aan de realisatie van de Dorus Rijkersschool. Een in opvallende gevels gehulde Brede School in stadsdeel Amsterdam-Noord. Dankzij driedimensionale uitwerking van bestek en tekeningen passen de elementen als puzzelstukjes in elkaar. De voorheen zieltogende wijk Banne Buiksloot - deel uitmakend van het Amsterdamse stadsdeel Noord - zit in de weg omhoog. Dorus Rijkersschool heet de laatste aanwinst, een  basisschool met Brede School-faciliteiten, waaronder een peuter-speelzaal en buitenschoolse opvang. En hoewel Friso vaker scholen maken, is dit er geen van dertien in een dozijn.

Lees meer

Eerste paal voor zelfbouwwoningen Drostenburg

57 maanden geleden

In Amsterdam Zuidoost bouwt Aannemingsmaatschappij Friso acht ruime eengezinswoningen. Dit betreft een onderdeel binnen het zelfbouwproject Droomzone Drostenburg. Afgelopen woensdag (21 oktober j.l.) werd onder het toeziend oog van de opdrachtgevers de eerste paal geslagen.

Lees meer

Nieuw deel Prinses Margrietkanaal bij Burgum geopend

57 maanden geleden

Op donderdag 15 oktober is het ‘nieuwe’ deel van het Prinses Margrietkanaal geopend en in gebruik genomen. Het gaat om een lengte van een halve kilometer. Het ‘nieuwe’ stuk kanaal is over het nieuwe aquaduct in Burgum gelegd. Scheepvaart kan nu voor het eerst door de aquaductbak heen varen. Het nieuwe aquaduct is onderdeel van De Centrale As. Samen met Mobilis en Van Gelder, genaamd bouwcombinatie Nije Daam bouwt Friso Civiel aan De Centrale As, waaronder het aquaduct.

Lees meer

Volleybalseizoen begint goed voor VC Sneek

57 maanden geleden

De volleybalsters van VC Sneek zijn het nieuwe seizoen begonnen zoals het vorige werd beëindigd: met het winnen van een prijs.

Lees meer

Herbouw Sint Clemenskerk gestart

57 maanden geleden

Ruim twee jaar en acht maanden na de verwoestende brand in de Sint Clemenskerk in Nes op Ameland is Friso Bouwgroep in opdracht van R.K. kerkbestuur St.Clemensparochie afgelopen maandag (12 oktober j.l.) gestart met de herbouw van de kerk.

Lees meer