• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouwen met een strak tijdsschema

59 maanden geleden

Eind juni 2013 sloeg Friso Bouwgroep in opdracht van RENN4, de eerste paal voor de nieuwbouw van de Multifunctionele school 'De Monoliet' in Leeuwarden. Een jaar later was het gebouw af en in oktober 2014 trokken de 175 leerlingen van 12 tot 20 jaar erin. Bouwen in het Noorden publiceerde onlangs een mooi artikel over dit bijzondere project met strak tijdsschema.

Lees meer

Friso bouwt luxe recreatiewoningen op Ameland

59 maanden geleden

In opdracht van Heerlijkheid Ameland realiseert Aannemingsmaatschappij Friso b.v. de nieuwbouw van drie luxe recreatiewoningen aan de Strandweg in Buren op Ameland.

Lees meer

Friso verstevigt 150 woningen in Groningen

59 maanden geleden

In opdracht van Centrum Veilig Wonen (via N.A.M.) is de versteviging van 150 woningen in het aardbevingsgebied in Groningen gegund aan Friso Bouwgroep. Samen met een consortium van nog 6 andere bouwbedrijven bestaande uit; Van Wijnen, BAM, Volker Wessels, Kooi, Ballast Nedam en Geveke, worden in 2015 in totaal 1200 woningen verstevigd en aarbevingbestendig gemaakt.

Lees meer

Friso Bouwgroep trots op kampioenschap VCSneek

60 maanden geleden

VC Sneek schreef dit weekeinde historie door voor het eerst sinds 1992 landskampioen te worden. In een kolkende Sneker sporthal veroverde VC Sneek de landstitel. Een beloning voor jaren keihard werken en investeren in de jeugdopleiding.

Lees meer

Bouwcombinatie Friso-Koopmans bouwt Energy Academy Europe in Groningen

60 maanden geleden

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de nieuwbouw van het onderwijsgebouw ‘Energy Academy Europe’ in Groningen gegund aan Bouwcombinatie Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede. De Energy Academy Europe is het nieuwe topinstituut voor onderzoek en innovatie op het gebied van duurzame energie. Ook het nieuwe gebouw wordt een icoon op het gebied van duurzaamheid: door slim ontwerp wordt energiebehoefte laag gehouden; bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. De nieuwbouw komt op de Zernike Campus Groningen en is gereed in de zomer van 2016.

Lees meer

Bouw 22 woningen Neede bereikt hoogste punt

60 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie ProWonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso Oost B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) 22 woningen in de wijk De Berg in Neede. Vandaag bereikte de bouw het hoogste punt. Dat werd gevierd met alle bouwvakkers van Friso. Naar verwachting worden in juni de sleutels van de 22 gezinswoningen uitgereikt.

Lees meer

Volg VC Sneek zaterdag live!

60 maanden geleden

De vierde wedstrijd om de landstitel tussen VC Sneek en Eurosped uit Almere is zondag 25 april live te volgen bij Omrop Fryslân. Zowel op radio als op tv. De stand tussen beide ploegen is nu 2-1 in het voordeel van VC Sneek. De ploeg die als eerste drie keer wint wordt kampioen. Als trotse sponsor kijken wij uit naar deze mogelijke overwinning!

Lees meer

Museumprijs gaat naar Fries Museum

60 maanden geleden

De Museumprijs gaat dit jaar naar het Fries Museum. Het museum kreeg met ruim 40 procent de meeste stemmen van het publiek. Een mooie prijs voor een prachtig museum wat door Bouwcombinatie Leeuwarden Centrum vof (een samenwerkingsverband tussen Friso Bouwgroep, BAM Utiliteitsbouw en Koopmans Bouwgroep) is gerealiseerd.

Lees meer

Tweede fase Raadhuisplein de hoogte in!

60 maanden geleden

Bouwcombinatie Raadhuisplein, bestaande uit Koopmans Bouwgroep en Friso Bouwgroep, is volop bezig met de tweede bouwfase van het Raadhuisplein in Drachten. De tweede fase van het Raadhuisplein bestaat uit de realisatie van een parkeerkelder, een verdiepingsvloer met winkels (waaronder één supermarkt) en een tweede verdieping met 24 appartementen voor Stichting Buitenzorg.

Lees meer

Friso Civiel vervangt Prins Hendrik gemaal op Texel

60 maanden geleden

Friso Civiel realiseert in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de vervanging van gemaal Prins Hendrik op Texel.De werkzaamheden bestaan op hoofdlijnen uit het amoveren van het oude gemaal en het ontwerpen, realiseren en bedrijfsvaardig opleveren van een nieuw gemaal nabij de locatie van het oude gemaal.

Lees meer