• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw Raadhuisplein in slechts 4 minuten

62 maanden geleden

In opdracht van de Gemeente Smallingerland heeft Bouwcombinatie Koopmans - Friso de afgelopen twee en een half jaar gewerkt aan de realisatie van het nieuwe winkelcentrum Raadhuisplein in Drachten. Inmiddels is de eerste fase afgerond en volledig in beeld gebracht door een Time Lapse video.

Lees meer

22 nieuwe woningen voor Neede

62 maanden geleden

In opdracht van Wooncorporatie ProWonen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso Oost B.V. (onderdeel van Friso Bouwgroep) binnenkort 22 woningen in de wijk De Berg in Neede. Het totale project bestaat uit 16 twee-onder-één-kap-woningen aan de Jhr. Mr. A.F. de Savornin Lohmanstraat en 6 pleinwoningen aan De Rutgerinkdijk. Het nieuwbouwproject geschiedt volgens een Design & Build opdracht, op basis van de UAV-gc 2005 en wordt volgens het Friso Bouwconcept© ontwikkelt.

Lees meer

Puntjes op de i voor Tjongerschans Heerenveen

63 maanden geleden

De bouw van het nieuwe spoedplein Tjongerschans in Heerenveen verloopt gestaag. De laatste werkzaamheden worden voltooid en de officiele oplevering heeft plaatsgevonden. Aan de gevel van het nieuwe spoedplein is te zien dat de spreekwoordelijke puntjes op de 'i' worden gezet. Na de bouwvakantie wordt gestart met de verbouw van de Spoedeisendehulp en de Traumakamer.

Lees meer

Bouw ZuidEsch Emmen van start

63 maanden geleden

Op 15 juli j.l. ging de eerste paal voor de nieuwe woontoren in het centrum van Emmen de grond in. De 24 meter hoge woontoren genaamd 'ZuidEsch' met 34 appartementen en 8 verdiepingen is onderdeel van een groter plan waarbij ook bestaande appartementen op het omliggende terrein verbouwd gaan worden. In opdracht van Domesta voert Aannemingsmaatschappij Friso b.v. in samenwerking met Hunebouw de werkzaamheden uit.

Lees meer

Friso bouwt nieuwe winkelcentrum Hoogzandveld in Nieuwegein

63 maanden geleden

In Nieuwegein wordt winkelcentrum Hoogzandveld compleet vernieuwd en uitgebreid. 

Lees meer

Contract nieuw praktijkcentrum CAH Dronten getekend

64 maanden geleden

In opdracht van Aeres Groep realiseert Friso de bouw van het nieuwe Weidebedrijf en de verbouwing van de bestaande melkveestal bij Aeres Praktijkcentrum Dronten. Eerder hebben partijen ook al samengewerkt met de nieuwbouw van de CAH Vilentum, vestiging Dronten dat in 2012 werd opgeleverd.

Lees meer

Nieuwe editie Friso Nijs van de pers

64 maanden geleden
Lees meer

Thuis in Taconishof

64 maanden geleden

Een wijkvernieuwing is een inspannende operatie, zowel voor de opdrachtgever, de aannemer als de bewoners. Opdrachtgever Accolade Heerenveen maakte een kort filmpje over de wijkvernieuwing Taconishof in Heerenveen. Aannemingsmaatschappij Friso b.v. startte hier in november 2012 met de wijkvernieuwing van de 59 woningen. Inmiddels is het project opgeleverd en nemen wij een kijkje in de woonkamer van een van de nieuwe bewoners.

Lees meer

Kantoor Hoogheemraadschap wint architectuurprijs

64 maanden geleden

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van juni het jaarlijkse terugkerend festival, Dag van de architectuur georganiseerd. Regelmatig worden diverse projecten van Friso Bouwgroep genomineerd voor een prijs. Ook dit jaar stonden er spraakmakende projecten op het lijstje, waaronder het nieuwe kantoor van het Hoogheemraadschap in Heerhugowaard welke dit jaar de publieksprijs in ontvangst nam.

Lees meer

Nieuwbouw Spoedzorgplein Antonius Ziekenhuis Sneek

64 maanden geleden

De contouren van het nieuwe spoedzorgplein van het Antonius Ziekenhuis zijn bekend. Naar een ontwerp van Wiegerinck architectuur Stedenbouw uit Arnhem start Aannemingsmaatschappij Friso b.v. binnenkort met de nieuwbouw van het spoedzorgplein in Sneek.

Lees meer