• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Start bouw 20 woningen Midlum en Wijnaldum

5 maanden geleden

In opdracht van De Bouwvereniging uit Harlingen is Friso Bouwgroep deze week begonnen met de bouw van 20 sociale huurwoningen. Het gaat in totaal om 20 woningen, waarvan 10 worden  gebouwd in Midlum en 10 in Wijnaldum. Het project is vergelijkbaar en een vervolg op Plan Zuid fase 2 in Harlingen: de 110 woningen die Friso vorig jaar in opdracht van De Bouwvereniging realiseerde.

Lees meer

Verbouw Drents Museum in volle vaart vooruit

5 maanden geleden

In september vorig jaar is Jurriëns Noord gestart de verbouw van de Abdijkerk van het Drents museum in Assen.  De verbouwing bestaat uit twee fasen. In de eerste fase is de indeling van de abdijkerk aangepast. In fase 2 wordt de publieksruimte gemoderniseerd. Ondanks de coronaperikelen verwacht Jurriëns Noord het werk voor de bouwvakantie af te ronden. Projectleider Hendri Pannekoek en uitvoerder Bert Folkers lichten toe hoe deze spraakmakende klus vorm krijgt.

Lees meer

Initiatief tijdelijk vervoer Friso trekt landelijke media

5 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland, De Cobouw, BNR Radio en de Leeuwarder Courant pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

De bouw van de Oosterpoort in Sneek is van start

5 maanden geleden

Na jaren van plannen maken, overleg en studie komt er eindelijk de nieuwe Oosterpoort! Op de plek met een lange traditie komt een bijzonder gebouw, met veel respect voor het verleden en een scherp oog voor de toekomst. Een gelukkig oud én nieuw. Afgelopen februari zijn de bouwwerkzaamheden gestart en inmiddels zijn de contouren van dit prachtige gebouw zichtbaar. De begane grond is gestort, de eerste wanden staan en de komende weken zal er veel vooruitgang te zien zijn op de bouwplaats.

Lees meer

5 woningen Hartenvijf in Soest zijn opgeleverd

5 maanden geleden

Hartenvijf in Soest is opgeleverd! Aan de Nieuwstraat in Soest ontwikkelde Frisoplan samen met RV&O drie vrijstaande en twee half-vrijstaande woningen. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso.

Lees meer

Friso van start met nieuw wooncomplex Olympiakwartier Almere Poort

5 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling start Friso Bouwgroep deze week met de bouw van 40 appartementen aan het Stationsplein in het Olympiakwartier in Almere Poort. Het wooncomplex komt pal naast het Station Almere Poort te liggen en wordt grotendeels energieneutraal gebouwd. Naar verwachting wordt het gebouw mei 2021 opgeleverd.

Lees meer

BNR-Radio heeft ook oren naar inzet tijdelijke auto's [LIVE]

5 maanden geleden

Niet alleen Bouwend Nederland pikte het bericht over ons 'tijdelijke vervoer' op. Ook de redactie van nieuwsradiozender BNR Radio had er wel oren naar en interviewde collega Johan Keuning over de inzet van de tijdelijke auto's om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Morgenochtend wordt het interview om 07.20 uitgezonden. Luister jij morgen mee? 

Lees meer

Tijdelijk vervoer Friso op landelijke website Bouwend Nederland

5 maanden geleden

Niemand wil dat de bouwsector door de coronacrisis komt stil te liggen. Daarom is het belangrijk dat we het virus zo veel mogelijk tegengaan op de bouwplaats. Samen met Auto Schat uit Burgum zijn er onlangs 20 tijdelijke auto's ingezet om te voorkomen dat onze timmerlieden met elkaar in één auto naar de bouwplaats rijden. Bouwend Nederland pikte dit bericht op en plaatste het als 'mooi voorbeeld' op hun landelijke website. 

Lees meer

De bouw van De Wisseling in Stiens is gestart!

6 maanden geleden

Op woensdag 1 april is de eerste paal van De Wisseling in Stiens de grond in gegaan. Hiermee is de bouw officieel van start! Naar verwachting worden de woningen van fase 1 nog voor kerst 2020 opgeleverd.

Lees meer

Nieuwe trainer VC Sneek zal stijgende lijn vasthouden in nieuwe seizoen

6 maanden geleden

De coronacrisis houdt heel Nederland in zijn greep. Voor de sport geldt dat clubs hun deuren gesloten moeten houden. Helaas betekent dit ook dat het huidige competitieseizoen voor VC Sneek stil ligt. Hoe lang het gaat duren tot er weer gevolleybald kan worden is vooralsnog onbekend. Voor Henriëtte ter Steege, hoofdcoach van Dames 1, betekent dit dat het seizoen ook voor haar opzit. Haar opvolger, Jeffrey Scharbaai uit Delden, wordt het komende seizoen de nieuwe hoofdtrainer. Met de komst van Scharbaai hoopt VC Sneek dat de stijgende lijn zal standhouden.

Lees meer