• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Nije Daam brengt projectkrant nummer twee uit!

64 maanden geleden

Bent u ook nieuwsgierig wat Friso Civiel aan werkzaamheden verricht binnen de Centrale As? Lees het nu in de tweede projectkrant van bouwcombinatie Nije Daam. Hierin leest u alles over de inmiddels vier projecten die de bouwcombinatie (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) op dit moment onder handen heeft.

Lees meer

Nije Daam legt compleet middendeel De Centrale As aan

64 maanden geleden

Het contract ‘Midden 0’ van De Centrale As is inmiddels aanbesteed. Voor een bedrag van bijna € 10 miljoen gaat aannemerscombinatie Nije Daam (Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel) aan de slag met het deel ‘Midden 0’. Dit is het deel vanaf de spooronderdoorgang Feanwâlden tot aan de ovonde bij Quatrebras. Bouwcombinatie Nije Daam is de uitvoerder van het hele middendeel en zuidelijk deel van De Centrale As tot de aansluitingen op de Wâldwei. Eerst start Nije Daam met de voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat de schep in het najaar van 2015 echt de grond in gaat. 

Lees meer

‘Nije Daam’ stelt De Centrale As open tijdens Dag van de Bouw

64 maanden geleden

Op zaterdag 13 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen in het aquaduct dat wordt gebouwd in Burgum. Normaliter is de bouwplaats op deze manier niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw op 13 juni is deze opengesteld van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Lees meer

Frisoplan realiseert nieuw woonproject in Sneek

65 maanden geleden

Frisoplan gaat binnenkort een bijzonder appartementencomplex op een prachtige locatie aan de rand van het centrum van Sneek realiseren.

Lees meer

Alle appartementen Kastanjehof Sneek verkocht

65 maanden geleden

"Alle woningen van het vernieuwde Frittemahof aan de Stationsstraat in Sneek zijn verkocht", dat meldde Makelaardij Sneek deze week aan Frisoplan. En dat betekent dat de verkoop van Kastanjehof, dat vroeger dienst deed als verzorgingstehuis, succesvol is afgerond.

 

Lees meer

Project N381 doet mee aan Dag van de Bouw

65 maanden geleden

Boskalis Nederland en Bouwcombinatie Mobilis/Friso Civiel realiseren in opdracht van de provincie Fryslân het project N381 Drachten – Nanningaweg. Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni stelt de bouwcombinatie het project open voor publiek. U bent van harte welkom.

Lees meer

Feestelijke opening De Lawei Drachten

65 maanden geleden

Op zaterdag 23 mei is de vernieuwde Lawei in Drachten met een spectaculaire flashmob van het Noordpool Orkest geopend. Niet alleen voor de genodigden was er feest; ook andere belangstellenden waren van harte welkom tijdens de open dag van De Meldij en het afsluitende feest.

Lees meer

Energy Academy Europe Groningen officieel van start

65 maanden geleden

Alhoewel de 337 boorpalen al in de grond zitten, vond donderdag 21 mei de officiële Construction Kick Off plaats voor de nieuwe Energy Academy Europe in Groningen. Het startmoment voor dit spraakmakende en ambitieuze project, in opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), trok vanzelfsprekend veel belangstellende genodigden. De Hanzehogeschool Groningen, Energy Valley, Energy Delta Institute en uiteraard RuG waren als toekomstige gebruikers van het gebouw goed vertegenwoordigd.

 
Lees meer

Bouwen met een strak tijdsschema

65 maanden geleden

Eind juni 2013 sloeg Friso Bouwgroep in opdracht van RENN4, de eerste paal voor de nieuwbouw van de Multifunctionele school 'De Monoliet' in Leeuwarden. Een jaar later was het gebouw af en in oktober 2014 trokken de 175 leerlingen van 12 tot 20 jaar erin. Bouwen in het Noorden publiceerde onlangs een mooi artikel over dit bijzondere project met strak tijdsschema.

Lees meer

Friso bouwt luxe recreatiewoningen op Ameland

65 maanden geleden

In opdracht van Heerlijkheid Ameland realiseert Aannemingsmaatschappij Friso b.v. de nieuwbouw van drie luxe recreatiewoningen aan de Strandweg in Buren op Ameland.

Lees meer