• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Kom 15 februari naar het Woonoffensief!

74 maanden geleden

Om de woningmarkt in Fryslân een flink boost te geven wordt op zaterdag 15 februari a.s. het Woonoffensief georganiseerd. Het Woonoffesnief is een samenwerking tussen de Provincie Fryslân, Friese Gemeenten, makelaars, de bouwsector, woningcorporaties en financiele instellingen. Tijdens het Woonoffensief op zaterdag 15 februari worden ruim 3000 koopwoningen in de schijnwerpers gezet waaronder ook die van Frisoplan, planontwikkeling en onderdeel van Friso Bouwgroep.

Lees meer

Openingsmaand nieuw Hedon Zwolle van start

74 maanden geleden

Jarenlang werd er al over gepraat en nu is het dan eindelijk zo ver. Hedon opent vandaag de deuren van een nieuw poppodium. De verbouw is gerealiseerd door Friso Bouwgroep.

Lees meer

Bouw Zuidelijke Eilanden van start!

75 maanden geleden

In het plan "Skoatterwâld" in Heerenveen is Frisoplan samen met WoonFriesland gestart met de realisatie van vier ruime halfvrijstaande woningen "De Zuidelijke Eilanden". Het door velen als de mooiste wijk van het noorden betitelde woongebied kenmerkt zich door de bijzondere bouwstijlen en een grote variatie aan woningen. Een uitstekende plek voor iedereen die onderscheidend wonen wil combineren met ruimte en rust.

Lees meer

Snelle bouwtijd voor waterwoningen Drachten

75 maanden geleden

In opdracht van Accolade realiseerde Bouwcombinatie Koopmans-Friso veertien gewone gezinswoningen en zeven grote gezinswoningen met een flexibele indeling. De bouw begon in de zomer van 2013 en was twee maanden eerder klaar dan gepland. Oorzaak daarvan waren de zachte winter en toepassing van nieuwe bouwtechnieken.

Lees meer

Friso bouwt nieuw zorgcomplex in Langweer

75 maanden geleden

In opdracht van Wonen Zuidwest Friesland realiseert Friso Bouwgroep een nieuw appartementengebouw met een vrijstaand bijgebouw en diverse terreininrichtingen voor Zorggroep Maeykehiem in Langweer. Het woon-zorgcomplex wordt een nevenvestiging van Stichting Maeykehiem uit Sint Nicolaasga en biedt straks huisvesting en intensieve zorg aan 27 cliënten met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking.

Lees meer

Verbouw Corrosia Almere gestart

75 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling start Friso Bouwgroep deze week met de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven (5.000 m2). De culturele trekpleister wordt naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen.

Lees meer

Spectaculaire kraanactiviteiten vuurtoren Terschelling

75 maanden geleden

In december 2013 is Friso Bouwgroep in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met de grootschalige renovatie van de welbekende vuurtoren "De Brandaris" op Terschelling. Een bijzonder project waar een specifieke aanpak vereist is en spannende werkzaamheden op de planning staan. Zo wordt aanstaande dinsdag 21 januari de hangsteiger geplaatst.

Lees meer

Realisatie aquaduct, brug en kunstwerken in Burgum

75 maanden geleden

In samenwerking met Van Gelder en Mobilis start J.J. de Vries binnenkort met de realisatie van een aquaduct, brug en kunstwerken in Burgum. De realisatie maakt onderdeel uit van De Centrale As. De Centrale As is een project van de provincie Fryslân, de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Smallingerland.

Lees meer

Ombouw N381 gegund aan J.J. de Vries

75 maanden geleden

In opdracht van Provincie Fryslân realiseert J.J. de Vries in samenwerking met Mobilis de ombouw van de N381 tussen Drachten en Oosterwolde Noord (de Nanningaweg) tot een stroomweg met gedeeltelijk twee rijstroken in beide richtingen en met ongelijkvloerse aansluitingen.

Lees meer

Nieuw bewegingscentrum Burgum opgeleverd

75 maanden geleden

In opdracht van Johan Sijtsma architectenteam realiseerde Friso Bouwgroep onlangs een nieuw multifunctioneel bewegingscentrum aan de rand van het Beweegpark in Burgum. Het nieuwe transparante gebouw biedt onderdak aan diverse sport- en recreatieactiviteiten en gezondheidszorg.

Lees meer