• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Ode aan de vleermuis in Neede

8 maanden geleden

“De natuurlijke, sprookjesachtige omgeving, dat is de kracht van Natuurpark Kronenkamp in Neede”,  volgens Natuurpark Kronenkamp-bestuurslid Henk Bolster. Wat tot begin deze eeuw een rioolwaterzuivering was wordt door Friso Oost omgebouwd tot natuurpark waar beleving voorop en de vleermuis centraal staat. De vleermuis die al sinds jaar en dag in het DNA van menig Needenaar zit. 

Lees meer

Vrouwen in de bouw

8 maanden geleden

De bouw klinkt voor velen als een mannensector. Toch is het aantal vrouwen in deze sector flink gestegen.

Lees meer

High-tech onderzoeksgebouw NLR in gebruik

9 maanden geleden

In Marknesse doen zo’n 300 medewerkers van het NLR onderzoek om de lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever te maken. Sinds dit jaar is het NLR gevestigd in een nieuw, open gebouw vol met technische hoogstandjes. Projectleider Ronald Steenbruggen van Aannemingsmaatschappij Friso en NLR-projectleider Nieuwbouw en Renovatie Michel Brouwer   blikken terug op wat zij beiden een complex project noemen.   

Lees meer

1000-banenplan helpt werkzoekenden aan een baan

9 maanden geleden

Dankzij het 1000-banenplan kreeg Marco (28) een baan bij Jurriens Noord. Marco is een van de 150 mensen die omgeschoold is om gebouwen te herstellen in het aardbevingsgebied in Groningen.

Lees meer

Megaklus voor Friso Oost bij FrieslandCampina Borculo

9 maanden geleden

In opdracht van zuivelconcern FrieslandCampina werkt Friso Oost (vestiging Eibergen) momenteel aan de sloop van de gigantische schoorsteentorens van de fabriek nabij de hoek van de Needseweg in Borculo. Sinds vorige week staan er enorme kranen rondom de constructie. Dit is niet de eerste klus die Friso uitvoert voor FrieslandCampina. Al jarenlang is het bouwteam uit Eibergen verbonden aan de werkzaamheden bij de fabriek.

Lees meer

Bouwen aan fonkelnieuw stadsgezicht in Lochem

9 maanden geleden

In opdracht van Nystaete Group uit Oldenzaal is Friso Oost (vestiging Eibergen) deze week officieel gestart met de transformatie van de voormalige Rabobank op de historische Markt in Lochem. Friso heeft het zogenoemde ‘NyeMarkt’ project overgenomen van een failliete aannemer en zal het complete gebouw, bestaande uit 16 appartementen en winkel- en kantoorruimtes, naar verwachting in het najaar van 2019 opleveren.

Lees meer

Friso Nijs winter 2018 uit!

9 maanden geleden

We tellen af naar Kerst. We sluiten een mooi jaar af en kijken graag terug op een paar bijzondere projecten die wij mochten realiseren. Ook interviewden wij opdrachtgevers waar we nu voor aan het werk zijn. 

Lees meer

Eerste grote hoeveelheid beton gestort bij Leeghwaterbrug Alkmaar

9 maanden geleden
Aan de Provinciale weg N242 rond Alkmaar is Friso Civiel in oktober begonnen met de realisatie en revitalisatie van de Leeghwaterbruggen A en B. Deze week werd de eerste grote hoeveelheid beton gestort ten behoeve van de vloer van de basculekelder. In de basculekelder draait straks het contragewicht van brug A.  
Lees meer

43 Cubestees in twee maanden geplaatst

9 maanden geleden
 
Aan de Quinten Matsylaan in de Eindhovense wijk Tongelre werden deze maand door Aannemingsmaatschappij Friso in sneltempo 43 zogenaamde Cubestees geplaatst. De tijdelijke woningen worden in de fabriek van Houkesloot Prefab  gebouwd en compleet met badkamer, keuken en installaties op de bouwplaats afgeleverd. Lees meer...
 
Lees meer

Fase 1 van Waterhof Workum is gestart

9 maanden geleden

Onlangs zijn de eerste voorbereidingen voor Waterhof Workum getroffen.

Lees meer