• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

64 woningen Appingedam klaar voor de toekomst

8 maanden geleden

Donderdag 18 juli vierden de bewoners van ‘de 64 in Appingedam’ dat de versterking en verduurzaming van hun woningen is afgerond. Een week eerder konden de bewoners van het laatste blok uit dit project terugverhuizen naar hun toekomstbestendige huis. Dit project is een van de eerste versterkingsprojecten waar Woongroep Marenland en het CVW opdracht voor gaven. Aannemingsmaatschappij Friso voerde de werkzaamheden uit.

Lees meer

Kom 14 september naar het Friso Familie Festival!

8 maanden geleden

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen bij Friso Bouwgroep? Dat kan! Op zaterdag 14 september a.s. opent Friso Bouwgroep haar ‘Festivaltterein’ aan de Houkepoort en de Timmerfabriek in Sneek. Schuilt er een ‘echte bouwer’ in jou en ben je op zoek naar een baan in de bouw? Of ben je benieuwd wat onze bouwgroep allemaal doet en wil je de fijne kneepjes van het vak leren? Een ding is zeker, op het Friso Familie Festival houden we de vakantiesfeer nog even vast en proef je de sfeer van een echt bouwbedrijf.

Lees meer

Restauratie Fraeylemaborg Slochteren van start

9 maanden geleden

Onlangs is Jurriëns Noord begonnen met de restauratie en het onderhoud van de Fraeylemaborg in Slochteren. Jurriëns Noord heeft van Stichting Landgoed Freaylemaborg de opdracht gekregen om het koetshuis, de borg, de orangerie en de boerderij te renoveren en verduurzamen.

Lees meer

Hoe slecht is de Torenspits van Joure er aan toe?

9 maanden geleden

Gister was er op Omrop Fryslan een item te zien over de Jouster Toer. Eind 2018 is de torenspits van de Jouster Toer verwijderd. Daarna zou de Jouster Toer gerestaureerd worden door Jurriëns Noord.  Nu blijkt de torenspits in slechtere staat te zijn dan verwacht.  Op dit moment ligt de torenspits in delen in de loods. De torenspits valt niet meer te restaureren en er is niet genoeg geld voor een nieuwe.

Lees meer

Verduurzaming 128 woningen Enschede van start

9 maanden geleden

In juni 2019 is Aannemingsmaatschappij Friso Oost (Eibergen) in opdracht van woningcorporatie Domijn begonnen met de verduurzaming en onderhoud van 128 woningen in Enschede. De eerste fase is 27 juni van start gegaan. 

Lees meer

Transformatie hangar Vattenfall Slootdorp gereed

9 maanden geleden

In opdracht van Vattenfall (voorheen Nuon Energy) Amsterdam realiseerde Friso Totaalbouw de transformatie van een hangar voor zweefvliegtuigen naar een servicegebouw met kantoorruimten. Het bestaande gebouw is eerst volledig gestript waarna er een nieuw gebouw voor teruggekomen is. Vrijdag 26 april is het project opgeleverd. 4 juni 2019 vond de officiële opening plaats.  

Lees meer

Kwaliteitsverbetering 41 woningen Schiermonnikoog afgerond

9 maanden geleden

In opdracht van WoonFriesland heeft Friso Totaalbouw de eerste fase van de modernisering en verduurzaming van 41 woningen op Schiermonnikoog afgerond. De woningen werden vanaf januari 2019 tot en met juni grondig onder handen genomen. Voor WoonFriesland ligt de focus voor deze renovatie op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming. In totaal gaat het om 41 huurhuizen in diverse straten.

Lees meer

Friso realiseert in 6 maanden Energie kenniscentrum op vuilstortplaats Leeuwarden

9 maanden geleden

Op de voormalige stortplaats de Schenkenschans in Leeuwarden heeft Friso Bouwgroep samen met installatiebedrijf ITBB in slechts 6 maanden het Energie Kenniscentrum gebouwd. Aanstaande vrijdag 21 juni staat de officiële oplevering gepland. Het kenniscentrum gaat o.a. als kantoor fungeren voor opdrachtgever Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat. Het gebouw wordt op 4 september op feestelijke wijze officieel geopend. 

Lees meer

Houkesloot Toelevering bekroont met BIM Award 2019

9 maanden geleden

In de afgelopen weken werd er volop gestemd op de ruim 80 ingezonden BIM projecten voor de jaarlijkse BIM Awards. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen voor Houkesloot Toelevering uit Sneek. In de categorie ‘Kleinschalige projecten’ is Houkesloot Toelevering benoemd tot winnaar met het nieuwbouwproject ‘Posterijen in Voorhout’. De BIM Awards worden dit najaar uitgereikt tijdens de jaarlijkse Tekla Opfrisdagen. 

Lees meer

Eerste wooncomplex aan IJlsterkade Sneek binnenkort een feit

9 maanden geleden

Vrijdag 14 juni (jl.) was het zover. Ontwikkelaar It Uleboerd startte samen met Friso Bouwgroep de bouw van zevenentwintig appartementen aan de IJlsterkade in Sneek. De verkoop van de zogenoemde GEAU-VESTE is onlangs gestart. Beheer- en Onroerend Goed maatschappij It Uleboerd BV uit Balk verwacht dat de woningen, door een groot tekort aan appartementen, snel verkocht zullen zijn.

Lees meer