• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Bouw Zuidelijke Eilanden van start!

80 maanden geleden

In het plan "Skoatterwâld" in Heerenveen is Frisoplan samen met WoonFriesland gestart met de realisatie van vier ruime halfvrijstaande woningen "De Zuidelijke Eilanden". Het door velen als de mooiste wijk van het noorden betitelde woongebied kenmerkt zich door de bijzondere bouwstijlen en een grote variatie aan woningen. Een uitstekende plek voor iedereen die onderscheidend wonen wil combineren met ruimte en rust.

Lees meer

Snelle bouwtijd voor waterwoningen Drachten

80 maanden geleden

In opdracht van Accolade realiseerde Bouwcombinatie Koopmans-Friso veertien gewone gezinswoningen en zeven grote gezinswoningen met een flexibele indeling. De bouw begon in de zomer van 2013 en was twee maanden eerder klaar dan gepland. Oorzaak daarvan waren de zachte winter en toepassing van nieuwe bouwtechnieken.

Lees meer

Friso bouwt nieuw zorgcomplex in Langweer

81 maanden geleden

In opdracht van Wonen Zuidwest Friesland realiseert Friso Bouwgroep een nieuw appartementengebouw met een vrijstaand bijgebouw en diverse terreininrichtingen voor Zorggroep Maeykehiem in Langweer. Het woon-zorgcomplex wordt een nevenvestiging van Stichting Maeykehiem uit Sint Nicolaasga en biedt straks huisvesting en intensieve zorg aan 27 cliënten met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking.

Lees meer

Verbouw Corrosia Almere gestart

81 maanden geleden

In opdracht van De Alliantie Ontwikkeling start Friso Bouwgroep deze week met de verbouw van het kunstencentrum Corrosia in Almere-Haven (5.000 m2). De culturele trekpleister wordt naar een ontwerp van Architect Rik Lagerwaard getransformeerd tot smeltkroes waar meerdere instellingen onderdak krijgen.

Lees meer

Spectaculaire kraanactiviteiten vuurtoren Terschelling

81 maanden geleden

In december 2013 is Friso Bouwgroep in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met de grootschalige renovatie van de welbekende vuurtoren "De Brandaris" op Terschelling. Een bijzonder project waar een specifieke aanpak vereist is en spannende werkzaamheden op de planning staan. Zo wordt aanstaande dinsdag 21 januari de hangsteiger geplaatst.

Lees meer

Realisatie aquaduct, brug en kunstwerken in Burgum

81 maanden geleden

In samenwerking met Van Gelder en Mobilis start J.J. de Vries binnenkort met de realisatie van een aquaduct, brug en kunstwerken in Burgum. De realisatie maakt onderdeel uit van De Centrale As. De Centrale As is een project van de provincie Fryslân, de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Smallingerland.

Lees meer

Ombouw N381 gegund aan J.J. de Vries

81 maanden geleden

In opdracht van Provincie Fryslân realiseert J.J. de Vries in samenwerking met Mobilis de ombouw van de N381 tussen Drachten en Oosterwolde Noord (de Nanningaweg) tot een stroomweg met gedeeltelijk twee rijstroken in beide richtingen en met ongelijkvloerse aansluitingen.

Lees meer

Nieuw bewegingscentrum Burgum opgeleverd

81 maanden geleden

In opdracht van Johan Sijtsma architectenteam realiseerde Friso Bouwgroep onlangs een nieuw multifunctioneel bewegingscentrum aan de rand van het Beweegpark in Burgum. Het nieuwe transparante gebouw biedt onderdak aan diverse sport- en recreatieactiviteiten en gezondheidszorg.

Lees meer

Van Gashouder tot hypermodern kantoor

81 maanden geleden

In opdracht van Internetbureau Snakeware uit Sneek realiseerde Friso Bouwgroep de verbouw van de voormalige Gashouder in Sneek tot hypermodern kantoorgebouw. Inmiddels is het nieuwe onderkomen officieel in gebruik genomen en bedient Snakeware haar klanten vanuit deze bijzondere maar vooral inspirerende werkomgeving.

Lees meer

10 jaar trotse sponsor van het Schoolschaatsen

81 maanden geleden

Friso Bouwgroep is de hoofdsponsor van het schoolschaatsen. Jaarlijks maken zo’n tien- tot twaalfduizend kinderen in Friesland langs deze weg kennis met de schaatssport. Belangrijk, want de jeugd is het fundament voor de breedtesport en zonder kan de topsport niet bestaan.

Lees meer