• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Fietstunnel Dyksterhûzen in gebruik

94 maanden geleden
Het project de Noordwesttangent heeft een eerste mijlpaal bereikt: de fietstunnel bij de weg Dyksterhûzen is in gebruik. Met deze tunnel gaan fietsers straks onder de nieuwe weg door.  
Lees meer

Open dagen CAH Dronten

94 maanden geleden
Op 29 en 30 juni kunt u kennis maken met het nieuwe gebouw van de CAH Dronten en de faciliteiten van de CAH, PTC+ en het Groenhorst College aan Drieslag 4 en de Wisentweg.
Lees meer

Reitdiep School te Groningen 2 keer 1ste prijs!

94 maanden geleden
Traditiegetrouw worden op de Dag van de Architectuur vakjuryprijzen en publieksprijzen uitgereikt aan de beste gebouwen die in het voorafgaande jaar in de stad Groningen opgeleverd zijn. School Reitdiep, gerealiseerd door Friso Bouwgroep, kreeg de eerste vakjury prijs en publieksprijs uitgereikt! 
Lees meer

CJIB & Hoogheemraadschap genomineerd voor staalprijs 2012

94 maanden geleden

Net zoals in de houtbranche worden ook ieder jaar verkiezingen gehouden van het mooiste staalproject van het jaar. Met de verkiezing worden bouwprojecten in de spotlight gesteld die geheel of gedeeltelijk uit staal zijn opgebouw. Dit jaar zijn maar liefst twee projecten van Friso genomineerd. Het nieuwe kantoorgebouw centraal justitieel incasso bureau te Leeuwarden en het nieuwe kantoorgebouw Hoogheemraadschap te Heerhugowaard.

Lees meer

Zenuwcentrum Haak Zuid te Wirdum in beeld

95 maanden geleden
De monumentale boerderij uit 1881 aan de Bredyk nabij Wirdum is onlangs verbouwd en gerestaureerd door Friso, maar wat wordt daar nu precies gedaan? De Leeuwarder Courant lichtte dit uitgebreid toe in een artikel over het hoe? en wat? van dit nieuwe onderkomen van Rijkswaterstaat.
Lees meer

Hoogste punt bouw School Wiringherlant

95 maanden geleden
De bouwwerkzaamheden rondom Rsg Wiringherlant in Wieringerwerf‬ lopen voorspoedig. In week 23 is officieel het hoogste punt bereikt.
Lees meer

Bouw Eriba Groningen bijna klaar voor opening

95 maanden geleden

Het nieuwe gezamenlijk toponderzoeksinstituut ERIBA van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen is bijna klaar. In het instituut worden het verouderingsproces en daarmee samenhangende ziekten bestudeerd. Het Groningse instituut moet zich gaan meten met de wereldtop.

Lees meer

Projecten Eriba en Reitdiep genomineerd

95 maanden geleden

In het kader de Dag van de Architectuur is het Groningse topinstituut ERIBA genomineerd voor het mooiste gebouw van Groningen. Samen met nog vijftien andere gebouwen zal het project de strijd aan gaan om verkozen te worden tot mooiste gebouw in Groningen van 2012.

Lees meer

Top instituut Eriba Groningen in beeld

95 maanden geleden

In het blad Bouwen in het Noorden kwam top instituut Eriba te Groningen onlangs uitgebreid aan bod. Het instituut voor verouderingsprocessen bij de mens, is te herkennen aan de bijzondere gevelsystemen en het duurzame en slimme bouw- en installatieconcept.

Lees meer

Nieuwe allure voor Provinciehuis Fryslân

95 maanden geleden

In het blad Bouwwereld stond onlangs een uitgebreid artikel over het vernieuwde Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden. In een mooi overzicht is te lezen hoe het Provinciehuis nieuwe allure kreeg en transformeerde tot een historisch stedelijk geheel.

Lees meer