• Friso Bouwgroep
  • Pieter Zeemanstraat 9
  • Postbus 49
  • Service & onderhoud

Nieuws

Optopping en uitbreiding Stenden Hotel Leeuwarden gestart

7 maanden geleden

In opdracht van NHL Stenden Hogeschool is Aannemingsmaatschappij Friso onlangs begonnen met de uitbreiding en verbouw van het bestaande Stenden Hotel. Het hotel, dat volledig wordt gerund door studenten van de hotelopleidingen krijgt straks 8 kamers extra, waarmee het totaal op 36 komt. Lees meer >>

Lees meer

Een dijk van een versterking op Texel

7 maanden geleden

Van 2016 tot en met begin dit jaar werkte de Civiele Combinatie Tessel (een onderaannemerscombinatie tussen Friso Civiel, Van Hattem & Blankevoort en Boskalis) aan de sloop en nieuwbouw van drie grote gemalen en ruim 14 kilometer dijk op Texel. Op 31 januari jl. werd de klus 8 maanden opgeleverd. Samen met projectleider Bernard van Noordenburg blikken wij terug op deze enorme dijk van een klus. Lees meer >>

Lees meer

Een bereidingsapotheek bouwen is hogere wiskunde [INTERVIEW]

7 maanden geleden

In opdracht van het UMCG Groningen realiseerde Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) onlangs de bouw van een bereidingsapotheek met cleanroom in klasse B, C, D en E niveau. Inmiddels is Friso alweer gestart met de volgende klus in het UMCG. Samen met Simon de Vries, projectleider bij Friso blikken we terug op het project in 2019…

Lees meer

Bouwen aan energieneutraal kantoorpand voor IT bedrijf Haren

7 maanden geleden

In opdracht van IT bedrijf New Nexus uit Tynaarlo bouwt Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groninge) in 2020 een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal wordt op 4 februari a.s. de grond in geslagen door de jongste en oudste medewerker. In 2021 betrekken de ruim 110 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park. Lees meer >>

Lees meer

Nieuwe apotheek voor UMCG Groningen

8 maanden geleden

In opdracht van het UMCG Groningen realiseert Aannemingsmaatschappij Friso B.V. (vestiging Groningen) de verbouw van apotheek ‘De Sprong’. De apotheek is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Lees meer

8 woningen voor nieuwe wijk Tramdijk Lemmer

8 maanden geleden

In opdracht van Lyaemer Wonen ontwikkelt Frisoplan acht eengezinswoningen in Lemmer. De acht nul-op-de-meter woningen worden energie-neutraal gebouwd in de nieuwe wookwijk ten noordoosten van Lemmer. Naar verwachting wordt er in april gestart met de bouw van de 8 woningen. 

Lees meer

Nieuwbouw traject in noordwest Friesland

8 maanden geleden

In de dorpen Hallum, Berltsum, Menaldum en Bitgummole worden er 28 nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Hiervoor is maandag 20 januari de Bouw- en aannemingsovereenkomst ondertekend door Martine Huizinga, directeur- bestuurder Wonen Noordwest Friesland en Henk Dedden, directeur Friso Bouwgroep.

 

Lees meer

Verkoop Gorredijk bijna van start

8 maanden geleden

Op woensdag 5 februari gaat de start van de verkoop van zes halfvrijstaande woningen aan de Jikke Reinbergenstrjitte in Gorredijk van start. 

Lees meer

Leerlingen bezoeken bouwplaats Bolsward

8 maanden geleden

Friso geeft regelmatig rondleidingen voor scholieren. Zowel op kantoor, als op de bouwplaats. Op woensdag 15 januari bezocht een groep van negen leerlingen van het Marne College de bouwplaats van HCW Bolsward. 

Lees meer

Start bouw ‘De Wisseling’ in zicht!

8 maanden geleden

Het sein voor het nieuwbouwproject ‘De Wisseling’ staat op groen. Samen met Proplan Ontwikkeling B.V. uit Heerenveen is Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) uit Sneek medio 2019 gestart met de ontwikkeling van het nieuwe woonplan op de voormalige treinremise aan de Lutskedyk in Stiens. Inmiddels zijn 14 woningen van de eerste fase verkocht en is Friso voornemens om in maart 2020 te starten met de bouw.

 

Lees meer